Alahai anakku ; Hanis cukup risau..

Friday, June 27, 2014 Nazlee Ismail 16 Comments

...Hanis Umairah ; anak manja mama..dia cukup risau sebab abahnya kena datang ke sekolahnya ..jumpa guru kelas dia petang nanti.

Bukan abahnya sahaja ....tetapi melibatkan semua ibu/bapa/penjaga keseluruhannya.

Kebiasaannya..lepas peperiksaan penggal memang dapat surat jemputan dari sekolah, semua sekolah dalam Malaysia rasanya telah mengamalkan konsep sama...suatu tindakan yang harus diberikan pujian kepada pihak sekolah..

Hanis.... ; Risau dia bukan apa...cuma takut aku bebel lebih dengan cikgu dia tentang 'perangai' sebenar... Cikgu tanya dan aku selalu berlebih cerita.. sebelum-sebelum nilah..kesian dia. Alahai anakku..
*semalam nampak dia bisik sesuatu kepada mamaD...ada masej rupanya ; sesuatu yang aku terlepas pandang..

MamaD siap pesan dengan aku masa sarapan tadi.. "..nanti masa jumpa cikgu , 'cool' sikit jangan cerita sampai rasa 'down' dia pada cikgu pulak... "

Aduuuh..taktau pulak anak aku terasa macam tu..

#..baru aku ingat tentang musyawarah dalam keluarga itu penting sangat !

Kekadang anak-anak tak mau cakap banyak pada bapanya...lebih-lebih lagi permasalah dirinya / sekolahnya ; anak gadis terutamanya lebih merujuk kepada ibu..biasalah tu kennn !

Okayy...

*Dlm meeting tergiang ngiang pesanan mamaD tu..


16 comments:

  1. alahai...kesiannya hanis..ingat tu PCL mamaD dah pesan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay...insyaallah akan ingat selalu :) thnks.

      Delete
  2. hihi...banyakkan selawat uncle...istifar...
    kalau kat Sarawak di namakan hari permuafakatan...
    Pertemuan ibu bapa dan guru bagi membincangkan masalah & potensi pelajar tersebut...
    InsyaAllah tak de apa2 tu uncle

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..takda lah..uncle terkadang berlebih cerita plk....astaghfirullah al'azim.

      Delete
  3. hehehe...biasalah tu bapa yg prihatin mmg akn btanya itu ini dgn cikgu...paham sgt =D
    stay cool PCL

    ReplyDelete
  4. biasalah ayah memang akan banyak tanye..huhu.. kdg2 malu2 dengan cikgu..huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama panggilan 'hanis' ni memang pemalu lah kan...

      Delete
  5. haah bapa akan terlebih peramah... lg2 anak perempuan.... mesti terkeluar gak sikap tu.. *bapa sy cam tu dulu he he he*

    ReplyDelete
  6. Skg ni skolah strict, kan? Ade perjumpaan parents dgn cikgu. Dulu2 mana ade. Huhuhuhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua skolah ada buat yg sama.. ; dulu ada kawan pcl sign sendiri jer kad laporan dia..haha.

      Delete
  7. Hehesa sama la jugak ngan Insyirah ..hehe anak2 ni kalau yang perempuan lebih rapat ngan mak dia ...semua dia akan citer kat mak dia jer la ..

    ReplyDelete
  8. Cantik anak PCL :) semoga jadi insan yang berguna...

    ReplyDelete
  9. hehehe...biasalah tuh...bapa ambil berat dan prihatin pd anak...tp tuh la kdg kdg kaum bapa nih jujur abis sume die 'bebel' kat cikgu..huhuhu

    ReplyDelete
  10. Hehe... Kdg2 mama pnyampai berita dr anak2...

    ReplyDelete
  11. alolooo..ok jgak tu tindakan hanis.. at least dya tak pendam masalah tu.. so that lepas nih PCL tak boleh ulangi lg smpai sedih dya..:p

    ReplyDelete
  12. Semoga dipermudahkan segalanya & menjadi insan yg berjaya di dunia & akhirat... aamiin.. :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.