Blog PCL kali ni tampil dengan wajah baru ...

Monday, June 23, 2014 Nazlee Ismail 24 Comments


Assalamualaikum... salam ceria hari isnin ..

*(pagi lagi dah masukkan gambar ke Instagram dengan wajah something gitew...haha)

okay..

Blog PCL kali ni tampil dengan wajah baru , template dari New Blogger Themes ; memilih Tungsten yang mempunyai 2 kolum iaitu sebuah template Blogger Responsif sepenuhnya dengan skim warna yang digemari. Kalau sebelum ini, background pilihan adalah warna oren...namun hitam juga keakhirannya menjadi pilihan pcl.

Template Tungsten Blogger mempunyai featured content slider, drop-down menu navigasi, butang sosial, sidebar kanan dan lebih banyak ciri lagi... tak habis aku nak selongkar kesemuanya...

dari semalam lagi menggodek dan pagi ini secara rasmi ia bersiaran di www.nazlee.com.

insyaAllah,  dengan harapan template ini akan memberikan perkhidmatan yang baik kepada tuan blog, dan memberi nafas baru kepada pembaca yang setia berkunjung di sini sejak dulu lagi...terima kasih diucapkan.



..aku telah print skrin beberapa buah blog seperti gambar-gambar di bawah yang mana kelajuan paparan blog mereka diuji untuk aku buat perbandingan...





..dan , gambar bawah ini menunjukkan blog PCL ; loading below 10 seconds , anda juga boleh test speed kalau nak tahu prestasi loading blog anda. (klik).



#perubahan layout / susun atur widget akan berlaku dari semasa ke semasa dan loading time blog adalah bergantung kepada penambahan/pengurangan widget yang difikirkan perlu/tidak...*just info.




24 comments:

  1. haaa... theme ni nampak paling kemas.. ni serius pendapat dari aku brooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pandangan mata seorang lelaki yg nampak ; aku pun suka bro..thnks.

      Delete
  2. Smart!!! Lebih simple dan ringan! Ena suka

    ReplyDelete
  3. Wajah baru nie nampak simple dan menarik. Lepas nie boleh datang sini selalu! :D

    ReplyDelete
  4. Update 12:10 tadi ; ..pcl terpaksa buang coding utk featured content slider agar blog ini menjadi lebih simple dan ringan . ~ makluman.

    ReplyDelete
  5. Cantik..simple & fast loading...

    ReplyDelete
  6. Perubahan menarik buat blog PCL..

    ReplyDelete
  7. Aina tak sempat nak tukar2 lagi.

    ReplyDelete
  8. salam. a'ah sudah berwajah baru :))

    ReplyDelete
  9. Menarik & MESRA ALAM HAHAHAA ...

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum PCL...cantik2 la..;)

    ReplyDelete
  11. Nampak cantik dan kemas template baru ni bro PCL. Sy pun bercadang nak tukar template. Loading blog sgt berat.

    ReplyDelete
  12. simple tapi kemas...sy da lama cadang nak tukar template blog...tapi tak berkesempatan lagi...

    ReplyDelete
  13. Aduhai, auntie malas nak tukar2 template
    bila tukar, add utk nuff hilang, kena insert balik
    tu jadi berkurun wall sama
    huhuhu

    ReplyDelete
  14. AnonymousJune 23, 2014

    Suka tengok template baru ni.

    ReplyDelete
  15. wahhh.....simple but nice :)

    ReplyDelete
  16. Wahh.. tahniah PCL.. selamat berwajah baru.. :) :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.