Reader's Digest tawar cek RM625,000

Wednesday, June 25, 2014 PCL 35 Comments


Woww...!! , kalau lah betul
...siapa yang nak tolak rezeki kenn !

Pagi tadi selepas dari mesyuarat ; balik ke meja ..ada sampul surat yang lain sikit dari biasa..tebal semacam jer..dan banyak chop sana sini ..ada tertera PRIZE ON HOLD ! , surat dari Reader's Digest.

Korang tau !...aku berpeluang dan tersenarai dalam finalis untuk dapat cek bernilai Rm625,000. dan juga kereta, yang hairannya..mana dorang dapat details akuu ?? .

aku tak cuak sangat sebab sudah dimaklumkan sebelum ini dengan kehadiran surat pertama dari mereka.
*Rider's Digest ni memang dah lama aku 'kenal' sejak zaman sekolah menengah lagi...strategi mereka nak dapatkan pelanggan majalah keluaran mereka secara berkala.

Cuma , buat aku tergagap sikit bila sesekali didesak oleh mamaD..dia macam teruja pulak suruh aku ikuti kesemua arahan dalam surat tu. Aku tau bukan mudahnya ..orang nak bagi duit yang jumlah banyak macam tu..Pasti ada syarat yang ditetapkan..

maaf cakap , 'perangkap' mereka mungkin mengena ! ...katakan lah dalam Malaysia ni dorang sudah hantar surat ke 1 juta orang .., sasaran dorang andaikanlah dalam 10 ke 15 peratus untuk melanggan majalah mereka. Congaklah tengok ? ..banyak tu..ken !

Ini tidak salah , dan aku tidak mengatakan Reader's Digest telah membuat naya penerima surat....cuma kita ni sebagai penerima seharusnya berfikir banyak kali...adakah atau mungkinkah ia betul berlaku? jika was-was baik tak payah dan abaikan saja..

#pendapat aku je lah...*hati-hati membuat pilihan.

Q : Anda ada pengalaman dengan RD? ...boleh kongsikan.




35 comments:

  1. drop by, nak ucap tahniah je.... haha ! goodluck PCL ~

    ReplyDelete
  2. Tiada yang percuma di dunia. Masuk tandas pun WAJIB bayar..

    ReplyDelete
  3. Wow banyak tu...
    boleh share nanti,hihi..
    kalau betul la,selamat maju jaya..
    rezeki ada di mana-mana kan..

    ReplyDelete
  4. kena langgan RD kan? ke kena buat apa? Saya punya dulu kena langgan setahun kalau tak silap..lama dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tak reply pun dia punya invitation ni...

      Delete
  5. hahaha jue pun ada dapat.. tak caya lah benda2 ni..

    ReplyDelete
  6. pernah dapat dulu..dan banyak kali dah dapat. benda ni betul..cumanya kita kene ikut arahan die betul2 dan kalau bernasib baik kita mungkin akan terpilih..
    dari kecik lagi mende ni dah ade..x sangka sampai sekarang RD masih lagi gunakan teknik yang sama dalam marketing dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Dan "nasib baik" tu kita kena nisbahkan dengan berapa ramai pembaca RD sekarang. Hohoho..satu dalam berjuta tu.

      Delete
  7. Saya pulak dapat RM 2.5 juta dari RD tu..! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 dapat ? ..dah tunai ke... hahaaa..belanja la kawan2..mesti ada baki banyak lagi ..kan Abil.

      Delete
  8. heheh..
    jaga-jaga.
    ada org memerati tuh..
    dalam opis dh bnyak cek nie.
    suma ada dlm tong sampah.
    hehehe

    ReplyDelete
  9. Hihi cuba tunaikan huhu

    ReplyDelete
  10. AnonymousJune 25, 2014

    ni nak cerita sikit kat PCL... my dad langgan reader digest ni since saya umor 13 lagi..skrg dah 26, everymonth dia memang akan hantar buku and surat2 mcm tuh kata tersenarai dalam bla bla bla dan akan menang kereta ke apa..mcm tuh la..tp smpai skrg..apa pun taraaa... hahaha , yg ada pun depa bg free gift pen dengan note kecil...kah kah kah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. langgan majalah tu tetap lah kan...itu lah matlamat depa yg pcl nampak lah...\

      Delete
  11. Igt pcl dpt betul2 tadi..boleh la open table...hahahahaa

    ReplyDelete
  12. saya pun dapat..tp malas nk responds..;p

    ReplyDelete
  13. tiada yang percuma dalam dunia ni..... mesti ada sesuatu disebaliknya ! tapi kalo betul tu memang dah rezeki pcl... congrats ya ;-)

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum PCL...dulu hubby mama pun pernah dpt mcm ni...

    ReplyDelete
  15. semalam pun sura dapat..sama la..sebelum ni pon pernah dapat..tp tak pernah layan..hihi..:)

    ReplyDelete
  16. dah berhenti langgan RD sbb ia semakin nipis. iklan je byk. huhuhu

    ReplyDelete
  17. mengarut je PCL...sy pun dapat tapi sy tak layan pun...macam2 la dia suruh beli barang dia sebab nak dapatkan peluang menang duit tu...huhu

    ReplyDelete
  18. Hehe ni taktik diaorang....mungkin betul tapi bukan senang nak dapat...orang kata bukan senang nak senang...ada 'harga' yang perlu dibayar...

    Jom join SEGMEN di blog saya....tinggalkan url blog anda di sana...sama-sama kita blogwalking nanti okey

    http://diarymissnick.blogspot.com/2014/06/segmen-jom-blogwalking-1.html

    ReplyDelete
  19. Sy pon dpt..tp xpercaya..mcm takut je tgok surat tu..

    ReplyDelete
  20. Sy pon dpt..tp xpercaya..mcm takut je tgok surat tu..

    ReplyDelete
  21. Pernah dapat kunci kereta tapi banyak sangat peraturan yg mengarutnya...aptb

    ReplyDelete
  22. Wahh tahniah... psss.. belanja saya sate PCL hehee.. :D

    ReplyDelete
  23. RD nie dah lama dah buat pengiklanan gini... masa idah kecik2 dulu... arwah ayah selalu dapat surat dari RD nie... tebal suratnya nallah... buka2... kat dalam tu kunci pun ada... kunci kereta kononnya... ermmm macam2...

    ReplyDelete
  24. husna pernah dapat jugak.. waktu tu kemain beria, suka ada org nak bg hadiah.. igt ada kaitan dgn blog, skali baca bukan daa.. marketing strategi punya hal..:p

    ReplyDelete
  25. sy pun ada terima emel n surat dr readers digest nih....samalah surat yg saya dpt tuh...tp lpas bce saya buang surat tuh sbb xnk mik pot bab bab tuh...strategi diorg kan nak kembangkan mjlh diorg

    ReplyDelete
  26. Wah... Mana tau rezeki..

    ReplyDelete
  27. ambik, tidak, ambik, tidak. Oh tidak, kena fikir lagi. :)

    ReplyDelete
  28. salam, PCL..sebenarnya eda pun ade pengalaman terima surat yang sama., mula2 eda dapat kemain seronok dapat.tapi pelik mane dye dapat alamt kite?huhu....eda pun perkenakan company tu balik..eda antarnya je ikut arahan kalau ikutkan dye suruh beli majalah dye tapi dye antr gitu je..mesti orang sane angin..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.