Syahdunya takbir raya sebelum tiba waktunya...

Monday, June 09, 2014 Nazlee Ismail 13 Comments

"Allahuakbarullah....huakbarullah...huakbarullaah huakbar , Laailahaillahuallahuakbar... Allahuakbar walillah hilhamd .."

sedih pulak bila alunan takbir dilagukan ..., aku terselit di situ memenuhkan korum, agensi mahukan empat puluh orang terdiri dari staf dan juga wakil orang kampung termasuk imam masjid.

testing suara dilakukan ; ... aku sesaja buat tak cukup nafas...takmo duduk saf depan jadi lead nanti wakaka..


beberapa kali pusingan alunan takbir dilagukan..maka dengan keakhirnya aku gagal jadi lead..  yes  !

#..masa minum petang..selepas kejadian tu... aku diminta backup Dr Kp, ...kena paksa.., kena buat juga jadi lead yang ke empat selepas imam ...wahhh , kena jugak !!

ye memang kena la...kena praktis dengan imam masjid bagi mantap lagi vokal ! , kebetulan orang masjid mengenali aku..so, akulah calonnya ...

#harap-harap Dr KP boleh takbir nanti tak la aku kena gantikan beliau...aku sekadar jadi jemaah je kat belakang ..bole la...kan .

Rakaman sebenar pada 12/6 ; 10 pagi bertempat di Studio Jakim, Putrajaya. Nantikan kemunculannya @RTM.







13 comments:

  1. wah hebat PCL ni ya...dakwah itu pelbagai caranya kan...buat apa nk malu2...

    ReplyDelete
  2. Wah... Hebat... Tapi kt mlaysia je takbir syahdu...

    ReplyDelete
  3. CAYALAH PCL.. MASUK TV LE NANTI.. :)

    ReplyDelete
  4. Amboi uncle terbaik lah.
    Lepas nie kena tonton kat tv lah jawabnya.

    Bila dengar takbir raya...memang syadu eh...ramadhan tak lama lagi.

    ReplyDelete
  5. uih, PCL masuk tv! bolehlah tgk live nanti,, hehe..cayok..sedar xsedar lgi beberpa mnggu ja nk masuk ramadan..

    ReplyDelete
  6. syahdunya dengar takbir raya.

    ReplyDelete
  7. Ok nanti kita tgk TV1 hehehe..

    ReplyDelete
  8. ..suka sangat dengar takbir, ada perbagai rasa dalam dia.. gembira, sayu...hmm.. :')

    Salam Kenal PCL!!

    ReplyDelete
  9. hebat tu
    khamis ni ye baru rakaman
    all the best ye

    ReplyDelete
  10. hebat hebat..alahaii terasa dekat nak raya pulak.memang syahdu dengar..time tu la sayu je rasa

    ReplyDelete
  11. Wahh.. menarik ni PCL.. :) :)

    ReplyDelete
  12. Assalammualaikum.. zara dtg ziarah.. wewee ! =D

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.