Abah kerja apa?

Tuesday, July 01, 2014 PCL 28 Comments

...semalam selepas tarawih ; duduk sat depan tv sementara menemankan hanis buat kerja sekolah dia. 

MamaD ..sambil lipat kain baju seraya berkata "lenguh lenguh badan ...letih la jaga budak kecik" .
..aku sahut ;  "Letih sangat ke?.." *aku memang tau kerja mengasuh budak ni memang meletihkan..tapi saja ; saja nak bikin panas..

MamaD jawab "abah boleh la ..buat kerja dalam ofis..tengok2 orang buat kerja.."

Aku ; ..meh kita dua tukaq kerja :) ...rasanya main ngan bebudak lagi best.

MamaD ; ..hah...mau pengsan sebelum petang kott !!

Hanis mmenyampuk.. "eh ..Abah kerja apa?"

MamaD ..tambah lagi "abah tu macam sibuk tapi selalu je nampak ada update blog"  **toinggg!! tepat kena batang hidung ni..huhu.

Aku ; ..itu hobi abah bila ada masa, henfon ada kat tangan bila teringat nak blogging tekan la apa-apa yang patut..lagi pun wifi free ada selalu..
*aku rasa tak jejas kerja hakiki aku..

Hanis nyampuk lagi.. "Abah suka selfie la ...kan mama"

MamaD ..."ikut sapa? ...anak-anak abah la tu..hemmh ; mama sorang je malas semua tu.."

Abah selfie ada sebab.. *untuk projek blog (tak sempat aku nak bagitau..)

Nah ...ni #SOTD aku kali ni..

#SOTD ~ Selfie Of  The Day _ PCL


--------------------- ;; ----------------------------

Q ; korang rasa macam mana dengan kerja korang ??


28 comments:

  1. hehehe...kerja hakiki nie memang hobi..bila stress buat kerja yang biasa,kerja hakiki nielah peneman...terbalik pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerja kat ruamh ea KSD sekarang..bagus2 boleh sambil-sambil jaga anak.

      Delete
  2. kakakaka... toing toing.. memang kena atas batang hidung sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la kena perli...kan Blogger ! haha

      Delete
  3. hahaha....padan muka abah..kena tegur dik hanis...lawak je dialog tu...
    Kalau selfie cam nie...huhu..tak de gaya cik akak uncle..
    Kirim salam kat MamaD....lama tak tengok mamaD updates blog....

    ReplyDelete
  4. amboi ^_^ hehehhe kan kan ..wah blog PCL makin cantik

    ReplyDelete
  5. KALAU SAYA TANYA ANAK SAYA APA KERJA SAYA.. DIA AKAN JAWAB, AYAH KERJA JAGA PATUNG.. ???

    ReplyDelete
  6. Aina kerja baru opis baru blog bersawang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang baru kena azam baru....mana boleh mengularrr !! keh keh..

      Delete
  7. abah kerja apa? kerja update blog & SOTD ekekeke
    mcm best jugak kerja part time mcm tu yer.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..memang best ; tapi jangan sampai bg bos marahhh !

      Delete
  8. pandainya Hanis perhatikan papa dia:)

    ReplyDelete
  9. rasa kelakar pula bila hanis kata
    "Abah suka selfie la ...kan mama" =)

    ReplyDelete
  10. haha..toing..suka selfie eh..

    ReplyDelete
  11. Blogger hebat ni... haha

    ReplyDelete
  12. So far aku rasa macam biasa jer...bila ada free time aku blog, tapi aku jenis kurang skit blog pakai mobile...mungkin sebab features dia tak selengkap kalau depan PC..hehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. pandai hanis meneka, hehe mcm tahu-2 je..smbil bkerja smbil updte blog,okey jgak tu tp jgn trkantoii dgn boss sudahh..haha

    ReplyDelete
  14. Hehee.. mcm2 kan... budak2 ni sebenarnya di memerhati ibu bapa dia.. :D

    ReplyDelete
  15. husna pon selalu jgak kena..bila ambek gmbar apa2 sikit mula lah adik2 kata, " nak masuk dlm blog la tu" ceyh..-.-

    ReplyDelete
  16. hahahhaha..sweet je husna tu

    ReplyDelete
  17. tu laaa abahhhh...
    abah kena off henpon tau bila balik rumah!

    ReplyDelete
  18. salam PCL

    thanks sudi singgah blog kita yang tak seberapa tu..
    tapi rasa macam takleh terima sebab anak kita baru darjah satu tapi dah pandai merajuk2 bagai..betul la kata orang..zaman kita dulu tak sama dgn zaman sekarang..huhu..

    anyway, pandai husna kenakan bapak dia kan..hihi..

    ReplyDelete
  19. kje sekarang? Bosan. Ade kerja kosong tak? operation?

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.