Motosikal lama Ayahandaku..

Thursday, July 31, 2014 PCL 11 Comments

Okay...sebelum bertolak dari kampung  #abahselfie sat..haha bukannya apa , ada benda nostalgik kat belakang rumah tu....

Pemandangan sawah padi yang baru sudah siap dituai..memang meriah, meriah orang kampung berhari raya dengan hasil padi ; tahun ni pendapatan masing masing agak lumayan..senyum je orang2 kampung ..kalau ditanya bebudak dapat collection duit raya banyak tak?

...biasa , kurang lagi dari tahun lepas...ehh macam mana tu?

BERJIMAT CERMAT MUNGKIN !

Alhamdulillah..walau mewah sekarang tak semestinya nak dihabiskan masa tu jugak kan..

Dalam gambar ; motosikal Honda CG125, dah jadi 'tukun darat'...motosikal tu la aku belajar tunggang...haha serius nostalgia lagi motorsikal ada clutch tuu..dah berkarat tapi body masih steady...acah jerk !

Lepas bergambar terus balik San Pedro..


11 comments:

  1. Kalau di repair motor tu mesti cantikkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu 5 tahun dulu mgkn blh pakai lg..ni suma dah karat hbs..

      Delete
  2. Dateng sini buwat ngucapin Taqobalallahu minnaa wa minkum Shiyamanaa wa shiyamakum, Minal 'Aidin Wal-Faizin Mohon Maaf Lahir Dan Batin, mungkin selama ini ada koment2 saya yg kurang berkenan disini...

    salam
    Aan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trima kasih atas kunjungan serta komen saudara ..salam selamat hari raya maaf zahir batin.

      Delete
  3. motosikal ayah sy dahulu Honda C50 atau Honda Samah yg tahan lasak boleh dibawa masuk ke kebun getah n bendang.

    ReplyDelete
  4. masih simpan? mcm abah sy... suka simpan barang lama.. huhu..

    ReplyDelete
  5. mmg nostalgia btul..masih tersimpan elok..kalau letak kawasan berbumbung maybe x berkarat sbb terlindung dari hujan dan panas

    ReplyDelete
  6. i think your motor is too old and may be you need repair that or you can change new mortor that is safety for you

    ReplyDelete
  7. Saya pikir motor Anda terlalu tua dan mungkin Anda perlu memperbaikinya atau Anda dapat mengubah mortor baru yang aman bagi Anda

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.