Nasi kari kambing sudah..

Saturday, July 19, 2014 PCL 18 Comments

Salam..

Dah lewat petang kan..tak apakan tunjuk makan makan..
Ni  cerita semalam punya okay...iftar kat kedai mamak di Seri Kembangan; tujuan utama nak cari lauk kari kambing dengan nasi beriani ...kira menu nasi kandar la berbuka semalam.. alhamdulillah , not bad rasanya sedap dan memuaskan hati..

Elok sampai pun dah dekat nak waktu berbuka puasa..ambik nina kat asrama dia dan terus terjah tempat biasa..

Nasi dan kari kambing semata mata..macam nak penuh pinggan tu nampak kan...dah biasa makan kongsi kongsi dengan mamaD ; ...walauponn !! hahaa.. mamaD dan hanis order keow teow goreng mamak dan nina pulak ...dia order nasi goreng biasa.

...dah tau dah ; last sekali aku jugak yang kena habiskan..daripada membazir. ..tapi untung jugak kali ni tak banyak berbaki...lega rasa.


18 comments:

  1. Mamak punya kari kambing memang sedap. Pekat kuah dia, menyerap masuk dalam daging kambing yang lembut. Makan dengan roti canai pun sodapp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. emmm ..bau kari dia tu masih lekat ditangan..hurmm

      Delete
  2. waaa..
    terbaek menu smalam yer..
    tmpat pulak open.
    mmg syiok layan bbuka cmnie.

    ReplyDelete
  3. Daging kambing elok d mkn tp ramai ckp darah tinggi lah itulsh inilah :-)

    ReplyDelete
  4. terbau2 kari mamak.... mama punya kari susah nak jumpa yang failed..... kari kari... sedapnya... !!

    ReplyDelete
  5. wahh..sedapnye kari kambing

    ReplyDelete
  6. AnonymousJuly 20, 2014

    kari kambing mamak.. nak pi sahur kat kedai mamak ni jap lagi :D

    ReplyDelete
  7. mcm kenal jer tpt tu ... depan umah jer kot ... heheheee

    ReplyDelete
  8. sayangnya akk x boleh mkn kambing..darah tinggi...salam subuh dari kak tie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betulke darah tinggi xleh makan kambing kak?

      Delete
  9. sedapnyee..terliur lak siang2 ni..hehe

    ReplyDelete
  10. salam. uhuk buat sy terliur nak makan daging kambing :D

    p.s menabung promoted content :)

    ReplyDelete
  11. tengok kari tu buat saya rasa lapo lah

    ReplyDelete
  12. Saya pon tak tau kenapa tekak saya takleh nak terima daging kambing..

    ReplyDelete
  13. kari kambing yg menawan di hati tuuu... lebih2 lagi kalau terasa lemak2 kambing tuuu... fussssssssss...kolestrol ...ahahahahahaha...

    ReplyDelete
  14. Mantap nasi kari kambing.. i like!!

    Done add bloglist. tak sempat update hehe

    ReplyDelete
  15. Fuhhh... terbuka selera nak bersahur kejap lagi ni... :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.