Nasi Lemuni Ayam Madu Golek..

Tuesday, July 15, 2014 PCL 14 Comments

Assalam..

Meh tengok ayam madu lepas digolek letak baik punya atas pinggan..

Ini lah hasil plating untuk menu hari ini ;
Nasi Lemuni Ayam Madu Golek.., nasi lemuni mamaD masak seperti biasa..ala ala nasi lemak dan cuma tambahkan air kisaran daun lemuni....nasi berwarna seakan kehitaman sedikit namun rasanya dan baunya tetap menyelerakan.

Pokok lemuni memang aku tanam khas untuk buat nasi lemak ni...Selalunya di hari bukan bulan Ramadhan , nasi lemuni dihidang bersama sambal udang atau sotong .... tapi untuk kali ini ada kelainan...dan kelainan itu ialah adanya ayam madu..luar dari kebiasaan, menu tambahan sambal petai..

Alhamdulillah..

Walah.. :)


14 comments:

  1. Belum pernah rasa lagi..huhuuu

    ReplyDelete
  2. x pernah rsa.. tapi tgk ayam tu pergghh.. menelan je air liur.. hehe

    Jemput Join "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz" kalau belum join.. tQ

    Like page "Ejulz Blogshop" jika sudi.. Terima kasih

    ReplyDelete
  3. PCL. memang nampak pun dah cair selera. Belum rasa lagi. Sedap tu

    ReplyDelete
  4. Saya tak pernah rasa daun lemuni ni...

    ReplyDelete
  5. tak pernah rasa nasi lemuni..kena try gak ni dengan ayam golek madu tu.sedap!

    ReplyDelete
  6. salam. wahhhh..macam sedap ja

    ReplyDelete
  7. terliog chek Encik Nazlee... yummylicious tu...

    ReplyDelete
  8. Ciklie,uniknya nama lemuni.hany baru tahu ni.

    ReplyDelete
  9. Terliur tgk ayam tuuuuu........ walaweiiiii... sedapnyer....

    ReplyDelete
  10. eh macam pernah tgk laa daun lemuni tuu.. cuma tak kenal je..

    ReplyDelete
  11. Ayam golek madu tu tu tu menggugat hati kita huhuhu..sedapnyerrr

    ReplyDelete
  12. Fuhhhh. Seronok betul tgk ayam tu. Lagi seronok kalau dapat makan. Hahaha

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.