Raya 3,4 Syawal di Perak.

Thursday, July 31, 2014 PCL 5 Comments

Assalamualaikum...

Salam pagi Syawal ke 4 hari ni...alhamdulillah moga ceria semua pengunjug blog aku ni.. yes good ..terbaik !...masih mabuk rendang? Termakan banyak masa rumah terbuka??..apa pun di samping menjaga hubungan silaturrahim sesama kita...kesihatan kena jugak dititik beratkan...senang dan selesa untuk kita buat sesuatu yg lebih utama iaitu beribadat mendekatkan diri kepada Allah swt.

Pcl kini berada di kampung halaman @ Kampung Parit Teluk Pial, Jln Baharu Parit Buntar Perak.

Baru petang kelmarin tiba di Parit Buntar setelah menghadiri mini reunion exschoolmate sekolah menegah kami iaitu SMK Seri Perak Parit Buntar.

Okay cerita sikit bab mini reunion ni ; ..bermula dari group whatsaap kami plan dan ianya menjadi kenyataan walau jumlahnya kecil...sebab mungkin ramai punya komitmen dengan kerja dan famili terutamanya yg tak dapat dielakkan..meriah itu tetap terpancar di wajah memasing kaminyang hadir kerana di antara kami ada sebahagian rakan yang sekian lama terpisah kini bertemu muka semula secara realiti...keakraban dalam membentuk ukhuwah berpanjangan.... ukhuwah fillah abadan abada . Walau dalam sekala kecil namun ianya tetap bermakna bagi kami.

Untuk makluman pembaca blog ini, ..perjumpaan kami kali ini adalah yang ke dua di lokasi sama...dan keseluruhannya sudah berlalu 4 kali perjumpaan kalau tak silap ....(pcl join yg ke 2 dan yg terkini).

Kalau boleh upload..aku akan kongsikan gambar beberapa keping kat blog ni..tp kalau tak dapat upload...blh tengok kat wall fb aku nazlee ismail (ada yg blm jadi friend..blh la , silakan add).

Okay...sebelah malamnya , malam tadi sambung beraya kat rumah adik....anak yang best bab raya ni....kita yang tua ni kena ajak depa kenal sanak saudara .

Pss...sejuk suasana pagi di kampung , tapi sayangnya capaian internet amat lah dukacita..namun blogger ini gigih juga berkarya....*clap..clap..clap.


5 comments:

  1. AnonymousJuly 31, 2014

    Wah ..seronok ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana2 beraya pon sama kathy ..kalau tak seronok..cepat bosan dgn keadaan , tu kita sendiri kena bawak sesuaikan dir...ehhh terlebih.lebih plk sy ni..pcl baru tiba di.Sg petani..lepas beraya umh mak di perak.

      Delete
  2. Saya pun baru reunion mlm raya hari tu

    ReplyDelete
  3. Reunion rayaa.. Bestnya...

    ReplyDelete
  4. gigih berkarya sbb tak nak hampakan peminat dan reader yg setia menunggg citer2 baru yg nk di kongsi nih heee

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.