Sembang pasal rokok waktu berbuka semalam..

Monday, July 21, 2014 PCL 15 Comments

[Sembang teh tarik lah kekononya semalam..]

"Abah kena ucap terima kasih berbanyak tau kat mama"..

Okay...

"Ingat tak dulu... dulu masa kita kapel ; ma x leh bau rokok...merajuk bila abah pegang rokok"...
"Ma tak bagi abah isap rokok sebab x suka la... x suka bau rokok..nampak samseng je.."

Yela..terima kasih banyak banyak..ingat senang ke nak berenti rokok masa tu..member abah pun terkejut tau...bila nak menikah je dah nekad berenti rokok..mati matian tau .

Takut tunang lari..hahaha.

"Alahhh..kalau tak buat macam tu , tak tau lah apa jadi sekarang ni"
"Ehh..senang pulak berenti rokok tu?? "

Kena ada semangat..
Kena ada pendorong..

"Tak teringin dah ke...."

Emmhh..dulu memula memang ketaq tangan ni bila bau asap member isap rokok lepas makan nasik..

"Ni dah ok , tak heran dah kan !"

Untunglah ada penyelamat....untunglah abang tak macam  lembu : 

>>>Benarlah, lembu tidak faham apa yang manusia cakapkan..





#Entri dulu-dulu, aku pernah entrikan..sila baca ; ada petua nak berenti merokok .

Nov 29, 2010
bukan bermaksud untuk menjauhi perokok itu kita mesti menjauhkan diri daripada mereka berterusan..tengok tempat lah ye..time dorang merokok kita mintak diri la..jangan kita bersekongkol sekali...dorang hembus kita ...
Dec 16, 2013
ReplyDelete. Replies. PakcikLie PCL December 16, 2013. @Fatin ; ..kalau tak bekenan dgn tabiat merokok bakal suami tu cakap awal2..nasihatkan dia semoga dia berhenti jd perokok..banyak kelebihannya.. Delete. Reply.
Jun 10, 2014
Melarikan diri dari rumah, merokok, menagih dadah, melacur, melawan cakap orang tua malah yang lebih sinis di masa ini ialah….menganggap ibu bapa mereka lebih kolot , tak sporting langsung !. ~ nauzubillah.


15 comments:

  1. Untung la orang yang merokok kan kan kan PcL

    ReplyDelete
    Replies
    1. jap..sy salah baca ke apa yg Lya type nih...hihi

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Bagusnya boleh benti merokok..

    ReplyDelete
  4. salam. alhamdulillah dah berhenti merokok..bagus la tu at least bole tinggalkan habit tu :)

    ReplyDelete
  5. Eleh..alasan takut bini la tu..hehe

    ReplyDelete
  6. wuahahhaha...!! untunglaaaa PCL, Sha jenuh dok pujuk tuan suami berhenti merokok... dia kata takde rokok otak mati... kita sebagai bini wat tak tau jela pastu kannn....

    ReplyDelete
  7. hurm...semoga saya mendapat dorongan mcm cik Lee juga.. hehehe! so far effort mmg sentiasa jalan....cuma pendorong belum ada... kekekeekekekekeke!

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum pcl, alhamdullilah. bagusnya ada pendorong camtu. hihi semangat kena kental ~~~

    ReplyDelete
  9. Tahniah bro... saya pun dah setahun setengah sudah berhenti merokok..... ekekekekeke... :D

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah..saya pon dah berjaya quit 100%.. Benda ni keazaman tu y kne kuat..

    ReplyDelete
  11. bagusla ada laki cam bro ni.. sebab rokok la pernah clash. haha

    ReplyDelete
  12. Mmg susah nak berhenti merokok... saya pun masa bujang susah nak lari dari geng2 yg merokok ni. Dah mcm adat dah zaman2 tu semua merokok. Tp alhamdulillah.... tak berpanjangan. Ceritanya lebih kurang mcm PCL jugalah.. takut awek lari... tp alhamdulillah... jadi isteri dah hehee.. :D

    ReplyDelete
  13. baguslah boleh berhenti merokok tu..tahniah!

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.