Dengan dua tangan dan kudrat yang ada ..mampukah?

Friday, August 22, 2014 PCL 8 Comments

Petang semalam aku upload gambar kat dinding muka buku.. 

Kebiasaannya memang aku macam tu.. ajak anak² bergambar ...bukan apa, tujuan lain adalah untuk update kat ibu bapa kepada budak² kecik kat rumah tu..bak kata blogger Dkna Abza ; Singkatnya masa bersama anak..

Lalu secara tak langsung , ibubapa budak² tu tau perkembangan..lihat anak ceria di rumah pengasuh.
Susah nak cari pengasuh yang betul nak buat kerja ; membantu dalam penjagaan anak semasa ketiadaan mereka.. syukur alhamdulillah mamaD sentiasa diberikan kepercayaan tinggi.

Aku sendiri puji kecekapan beliau buat kerja.
Lantas...dengan prestasi itu juga rezeki sentiasa datang...

Terkini... ada orang yang berhajat nak masuk daftar lagi 2 'student baru'.
...cumanya perlu difikir tentang keupayaan dengan dua tangan dan kudrat yang ada...*(3+2 budak kecik)

Mampukah mamaD memenuhi permintaan mereka ?

Mea (depan) semakin aktif !
Syafi (angkat tangan) pun boleh tahan aktifnya..
walau Mea boleh pegang botol susu sendiri ~ takut juga ditinggalkan sorang ketika mama solat...
saling memahami ~ jarang nak gaduh gaduh..  Syafi & Laikha
emmm..dah sampai !

8 comments:

  1. Wah comel nyaa..meriahnyaa anak2. :D

    ReplyDelete
  2. Yea.. kena fikir mampukah dua tangan tu pikul tanggungjawab jaga anak orang.. anak2 ibarat nyawa ibu bapa..

    ReplyDelete
  3. keceriaan diwajah mereka dpt membuat pengasuh rasa yakin yang kewajiban ini adalah amanah dn tanggungjwab ... :)

    karenahnya ? biasalah budak2 ....

    ReplyDelete
  4. seronok tengok anak2 ramai ni :)

    ReplyDelete
  5. Anak2 dan keluarga adalah segala-galanya kan..

    ReplyDelete
  6. kerja yang mulia bila dilakukan dengan ikhlas, tapi kena fikir juga kudrat, kan?

    ReplyDelete
  7. wah tak sabar nak dpt anak2 jugak.. uhuhuh...

    ReplyDelete
  8. done follow.. nt jemput singgah n follow blog numi yer..
    blogger: nomilicouz.blogspot.com

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.