Engko masuk Jawa Banting la Lie...

Saturday, August 09, 2014 Nazlee Ismail 6 Comments

Pepagi cari kedai mamak..bukan apa, mamak tu yang rindu kat kami..sarapan kat sana haha..

Aku dah makan awal pagi lagi sesudah subuh...lepas solat ada jemputan jemaah masjid, ...terkejut jugak ...tak pernah.. Serius pertama kali hadir kenduri subuh..kecuali ada majlis kematin kot yang aku pernah sebelum ni.

Aku tertarik..sayang juga tak bawa henfon , blogger la kan..mesti nak jadi bahan entri...

Berzanzi, marhaban dan tahlil sekali gus...dan jemaah dijamu menu hari raya dan tambahan set nasi lemak juga ada roti canai dan roti jala...sedap !

" egko masuk Jawa Banting la Lie" ...kata siak masjid berseloroh..

Memang tetap kejanggalan bagi aku sebab ...kenduri besar waktu subuh...terbaik !

Kesian kan mamaD yang belum bersarapan...kami ke kedai mamak, sekadar meneman...dan berteman; mamak kat situ dah biasa tengok kami kongsi kongsi makan minum.....

Psst..

Pagi ni geng blogger dari #KelabBloggerBenAshaari berkonvoi ke Sedenak Johor , beraya rumah Mat Gebu...diucapkan semoga perjalanan pergi dan balik mereka selamat hendaknya; pcl n famili tak dapat join sama....sayang pulak tak ikut...hurmm.


6 comments:

  1. sekali sekala makan di mamak sedap juga....pekena teh tarik dan roti canai

    ReplyDelete
  2. Wah...seronoknyer..

    ReplyDelete
  3. Jawa ker PCL ni...ekekekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum diJAWAkan lagi... masuk kandang kambing kena la mengembeeekk !!

      Delete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.