Jangan sampai terlajak ramah nanti buruk padahnya...

Tuesday, August 05, 2014 PCL 14 Comments

Bila berjumpa geng lama terutamanya bila ada majlis reunion kelas, sekolah ..macam baru baru ni kami buat mini perjumpaan exSMSP73 ..rasa janggal pon ada walau itu adalah bukan perjumpaan kali pertama kami.

Kejanggalan itu pasti ada sebab.... aku ni bukannya ramah sangat masa zaman sekolah lagi lagi dengan kaum hawa...kami memang tak bertegur sapa walau sering bertentang mata, berselisih bahu...lumrah manusia pemalu begitulah ..

Bila dah dibuat group whatsaap.., kesepakatan bermula ; ukhuwah fillah bertaut semula...

Dalam kesibukan merapatkan ukhuwah... selalu ingatkan diri ; jangan sampai terlajak ramah nanti buruk padahnya...bukan di grup sosial saja ; apa apa saja lah pon yang memungkinkan !

Semuanya ada batas larangan menurut Islam agama kita; mana boleh dan mana sebaliknya kita kena fahamkan...

# Saya pemalu dulu dan kini juga..

#Dapat iktibar, muhasabah untuk kita perbaiki kelemahan diri..yang nampak tak elok kalau boleh kita tegur..kerana teguran juga adalah suatu nasihat.

Psst...bawah ni ada gambar; kawan2 dan keluarga pada hari perjumpaan kami yang terkini.~ antaranya terselit keluarga pcl di situ...t.kasih gambar dari grup whatsaap..


14 comments:

  1. Jumpa kawan lama kadang2 x tahu nk ckp apa...haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blh mulakan dgn kisah lama..tp dgn kaum sejenis memang rabung hbs la..haha lagi2 kawan rapat..mmg x sembang dgn yg lain2 dah.

      Delete
  2. Kadang2 terkejut bila terjumpa kawan2 lama yg dulu sangat pendiam tapi kini jadi terlajak ramah, manakala yg dulu sangat peramah kini jadi sedikit pendiam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang x dinafikan..ada segelintir cuma...dulu tak matang tp skrg ni semaunya terlebih matang..boleh dibawa bincang..

      Delete
  3. meriah jumpa kawan lama.. tapi jangan terover sangat ...

    ReplyDelete
  4. Apa juga perbuatan kalau terlebih memang bawa padah.. semua pun kena berpada pada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beringat selalu dgn batas yg dibenarkan dlm menjalinkan silaturrahim..tapibjangan pula jd seperti kera sumbabg, nk berkawan pon pilih bulu..

      Delete
  5. memang meriah & teruja bila bjumpa kwn lama kn...
    nk ramah pun biar lah bertempat & kena cara nye...=)

    ReplyDelete
  6. Btol tu..ramah biar kne tempatnya...best dapat kumpul ramai2...

    ReplyDelete
  7. Lelaki mmg selalunya poyo huhu....
    Ye OKje pun ada group WA jugak.....mmg seronok ....boleh bersembang dgn kawan sesekolah....yg penting tak melanggar batasan sebagai isteri dan suami orang apa salahnyakan...

    ReplyDelete
  8. Best nyerr dapat jumpa geng lama..Tapi kalau tak sekepala tak best jugak kan huhuhu..Bayangkan kita jumpa geng lama tapi masing2 kelu tak tau nak mula cakap apa huhuhu ........... Singgah menabung Old Town WC

    ReplyDelete
  9. kalau lama tak jumpa macam nk cerita nak kongsi kekadang terlepas cakap....biasa orang utara kan peramah..tul tak PCL

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.