Kenapa Nasi Goreng?

Sunday, August 10, 2014 PCL 10 Comments

Kenapa nasi goreng ?

Ya...kenapa la menu sarapan pagi di kebanyakan rumah masyarakat Melayu adalah nasi goreng..hurmm.

Kebetulan di rumah aku pon, baru sudah makan nasi goreng... alhamdulillah.

Kalau ditanya..hampir semua mengatakan , buat nasi goreng pagi sebab ;

1. Nasi lebih semalam sayang kalau dibiarkan/ dibuang ~ membazir itu Syaitan sukaa..

2. Nak buatnya mudah...suami pon boleh goreng.

3. Sarapan pagi yang mengenyangkan.

..dan

Bagi yang terbangun lewat di hari minggu...boleh buat breakfast+lunch sekali..

Salam hujung minggu...santai.


10 comments:

  1. Kita pon suka nasi goreng!!

    ReplyDelete
  2. nasi goreng kampung.. nyum nyumm..
    jemput join^^

    Running Man Dvd Contest

    ReplyDelete
  3. Suka nasi goreng...

    ReplyDelete
  4. boleh mkn nasi goreng pagi tp tak boleh selalu... lari kalori KM huhu...

    ReplyDelete
  5. Diana sekeluarga pn suka makan nasi goreng..masa bulan Ramadhan yg lalu..menu berbuka puasa mesti nasi goreng kalau tak pn mee goreng..hehe.

    ReplyDelete
  6. kalau nasi tak habis,esoknya mesti ada nasi goreng...sy suka nasi goreng ni

    ReplyDelete
  7. berul tuh...buat nasi goreng menjimatkan

    ReplyDelete
  8. Nyum...nyum...kitaorg pun selalu gak masak nasi goring... cepat dan sedap..ekekeke

    ReplyDelete
  9. Suka hehehe ..suami pon blh tlg goreng..tp biasanys isteri la yg duk menggoreng hehehe

    ReplyDelete
  10. nasi goreng kampung....perh sedapnya :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.