Nina dapat tawaran ke PLKN 2015.

Saturday, August 23, 2014 Nazlee Ismail 15 Comments

Anak sulung aku... dapat tawaran ke PLKN tahun depan. Ingat kan dia suka...tapi sebaliknya.

Kalau boleh mengelak dia tak mau hadir..
Sebagai bapa , aku nasihatkan supaya dia pergi jugak..banyak benda boleh belajar di sana nanti.

Aku sendiri tak ada pengalaman.. ; cerita pasal kena kerahan ; kena buat latihan lasak dari kawan² luar buatkan Husnina jadi karget !

Tengah memujuknya, .. mamaD juga bersetuju..peluang baik nak uji ketahanan mental dan fizikal supaya anak boleh terbuka mindanya dengan sistem dan disiplin sahsiah diri.

Kita fikir yang baik² untuk anak² kita...jadi contoh kepada yang lain.
Tak diberi pendedahan dorang tak tau ; tanggung jawab kita sebagai parents ...bagi semangat !


15 comments:

  1. eh...
    awat pulak x nak g..
    rugi kalu x join tue..
    ramai yg mmg xnak pergi tapi bila dh masuk sana baru tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala...kalau ada utk PCL ni oon xkan lepas peluang ..belajar sesuatu yg bagus.. Shark x dapat ke ?? Haha

      Delete
  2. sy pernah menyertai PLKN thn 2009 dulu PCL.. actually aktiviti2 xdela lasak sgt bnyk bljr dlm kls je.. lgpun aktiviti yg kita xdpt buat dia mmg x paksa.mmg bnyk pengalaman yg dpt. Ckp kat nina don't worry.. pegi je. best! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goodvinfo fatin, bg semangt pd nina..ramai yg terpengaruh ckp² luar..

      Delete
  3. mula-2 memang akan rasa mcm tu, tapi bila dah pergi mesti seronok, ika dulu tak dpt PLKN tapi kakak yg dpt, msa mula-2 tu kakak smpai nangis xmaw pi, tapi bila dh pergi, dia kata seronok, kena plak dekat merbok, kedah.kat situ bnyak dusun buah, memang rezeki dia dpt mkn slalu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dgn ika... Biasalah tu. Diamkan ajer, sampai masanya terpaksa juga dia pergi...

      Delete
  4. awat xnk p???best kot..iman sndrik pergi.mula2 nak g mcm2 pikir, cnfrm xd kwn, klau ada mesti xsekepala, leceh nk ikut time dyorg, dgn displin lagi.susah kot..tapi melangkah je pagar kem, mak suh pasang niat pikir positif.alhmdlh allah temukan iman dgn kwn2 yang baik dan osem.best sgt2 bila kita berpikirn positf. bila nk berpisah rasa mcm nk reunion dgn dyorg balik.trust me nina!!

    ReplyDelete
  5. In sha Allah nnt dah pi tu jmp kwn2 br dgn pelbgai ilmu , mesti Nina suka.

    ReplyDelete
  6. kalu dapat pegi, pegilah..banyak yg boleh dipelajari tu

    ReplyDelete
  7. Selepas program tu mesti rindu kat semua aktiviti n kengkawan kat situ nanti!

    ReplyDelete
  8. Ok Nina dengar tau ... Nina dah dapat tu kira BONUS untuk NIna lebih ke arah pembelajaran kat luar ..lebih kepada aktivt kat luar ..anggap cam Nina pergi bercuti jer ..Jgn fikir cakap2 orang pasal benda2 yang tak masuk akal tu semua ..Nina kena kuatkan semangat dan teruskan tingkatkan prestasi diri .. Perjalanan hidup Nina masih panjang tau ..Kat san annt banyak yg Nina boleh belajar ..Mesti seronok tak terkata nanti ..Masa ni ya la Nina rasa lain sikit sebab apa ??? Sebab nak berpisah ngan Papa Mama..tapi tu normal utk remaja seusia Nina.. Takpe Nina kaji dulu tengok dulu kelebihan yang ada bila Nina sertai PLKN..InsyaAllah ''ANTY LYA '' (hehehe cam tua jer rasa)...doakan Nina berjaya mengharungi keadaan ini sebaik mungkin...Doia pada Allah ..Ingatlah Allah sentiasa bersama insan yang selalu meminta doa padaNYA.. Good Luck Nina & All The Best di PLKN ..Lupa nak tanya Nina dapat PLKN kat mana ya PcL ..

    ReplyDelete
  9. Sorry lerrr bila menulis tak ingat dunia panjang bebenoooo dah jadinyerr ..Hope Nina legh baca nasihat mak cik ni ya ..hehehe mak cik ker ??

    ReplyDelete
  10. Melalui pengalaman adik aku sendiri..
    memang mula2 rasa tak best.. tp bila ada kawan... akan rasa macam tak mau bbalik...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.