Tips Untuk Awet Muda ; saya baru nak cuba..jom la ..

Monday, August 18, 2014 PCL 11 Comments

Syukur alhamdulillah, kadang anda buat aku terperasan muda dari usia sebenar...tapi bukan itu niat aku nak tunjuk gambar selfie dan sebagainya...   *(sebagai penulis blog yang 'belum matang' memang begitu ...selalunya lah )

aku baru nak amalkan, tapi sebelum ni cuma secara tidak sengaja ianya dilakukan....

antara tipsnya adalah, selalu amalkan bagun subuh.. mandi sebelum solat  tahajud..dan selepas itu :

"Untuk melihat wajah kita agak muda daripada umur kita, amalkanlah petua ini dengan jujur dan ikhlas. Senang sahaja, pertama, setiap kali selepas solat subuh bacalah surah yusuff, kemudian minum air suam sebanyak tiga teguk sahaja. Wajah akan kelihatan muda daripada umur sebenar kalian insya Allah "

banyak lagi tips awet muda cara Islam : aku baca kat sini, ada antaranya aku buat tanpa fikir nak nampak muda selalu...susah hati bila selalu nampak muda ni.., dan lagi parah bila perasaan muda belia !

"Orang kat rumah lagi-lagi bertambah susah hatinya..hurmmm ..." kan..

p/s ; sekadar berkongsi tips..; bila hati muda semangat ke arah beramal ibadat tu lebih , itu yang kita nak...itu yang diharapkan.





11 comments:

  1. bangun awal, mandi awal segarkan badan..secara tak langsung wajah ceria dan nampak awet muda.. tips yg mudah tapi susah nak amalkan.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. Harap boleh istiqamah dlm mencuba...huhu...

    ReplyDelete
  3. boleh2 cuba..hehe nk awet muda jugak! ;p

    ReplyDelete
  4. perkongsian yang best ni...

    ReplyDelete
  5. Jika Allah izinkan semuanya boleh berlaku.....

    ReplyDelete
  6. No wonderlah PCL nampak muda je in sha allah akan cuba amalkan

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..memang berkesanlah..

    ReplyDelete
  8. Bertambah muda klu tak merokok..:)

    ReplyDelete
  9. boleh mencuba..yang penting kena cuba untuk nampak awet muda...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.