Apa saja lah, seronok apa kalau saling membantu..

Saturday, September 20, 2014 PCL 10 Comments

#edit

Aku di pejabat belum tentu buat kerja pejabat sepenuhnya, adakalanya bersantai dulu depan pc , rileks dan sambung buat kerja smula.

Bila nak banding dengan orang yang berada di rumah tu, dorang kerja jugak!
Kerjanya berterusan ~ kesian kan?

Itulah, kita suami isteri dan anak-anak . Kalau ada peluang nak wujudkan suasana saling membantu ; Inilah masa jangan lepaskan peluang yang ada, manfaatkan cuti / cuti minggu Sabtu Ahad sebaiknya.

Bantu buat deco deco ke..hurm,
tolong gantung frame hiasan ke.. hurm.

Tolong basuh pinggan ke..
Bantu sidai/ kutip baju di ampaian ke..

Apa saja lah, seronok apa kalau saling membantu. ~ bantu drill lubang dinding jer pon boleh haha.


Deko ~ banyak jugak lubang kena drill.

Dekorasi terkini mamaD ~ topi bendang.

~ Sempatkan masa balik lunch tadi..buat kerja drilling tolong mamaD dengan dekorasi terkininya.


Kelab Blogger Ben Ashaari



10 comments:

  1. tajuk tu macam ada yang typo je :D
    saling membantu,,, wahh nti tlg lisa sekali eh deco umah

    ReplyDelete
  2. @Lisa , t.kasih :) ..Pcl dah betulkan.

    ReplyDelete
  3. ye betul... ni pun belum benti buat kerja lagi.... memasak untuk makan malam pulak

    ReplyDelete
  4. nak lebih elok bantu membantu ^_^

    ReplyDelete
  5. Tu la.. KM pernah up status sorang sahabat kat blog KM.. kalau nak bahagia kena saling membantu, kan? kan?

    ReplyDelete
  6. bantu membantu itu perlu..dulu my father akan balik tengah hari untuk masak kat anak2.. ofis ngan rumah dekat..lagipun mmg dia suka masak..
    semua keje rumah dia buat..kecuali kemas rumah ayah xpndai..stakat mop lantai..vacumm rumah boleh la.. deco2 ni dia failed..heheh

    jemput join contest saya..tqq..

    Join Contest dan Menangi Tupperware Eco tumbler dan Cinch Tea Mix

    ReplyDelete
  7. seronok sangat bantu membantu ! hasben sha suka tolong sha kat dapur, dulu masa memula kawin, dia siap tolong basuh baju secara manual, sha tolong sidai... hihi...

    ReplyDelete
  8. Wahhh, rajinnya deco. Hehehe. Tapi kepuasan tu kita akan dapat apabila orang yang dibantu mengucapkan terima kasih kan?

    ReplyDelete
  9. rajin la sis D ni..terbaik..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.