Cabaran 30 Hari [24] : Rumah Impian Anda

Wednesday, September 24, 2014 PCL 6 Comments


Ini bukan cabaran lagi dah, dah semuanya soalan kebanyakan darinya lebih kepada fantasi termasuk la hari ke dua puluh empat ; Rumah impian?

"Rumah dah siap pahat lagi berbunyi" ..ehh

Takde lah, sebenarnya rumah sendiri dah ada, dah siap pon cuma kalau diimpikan nak buat surau dalam rumah, ajak ahli kariah datang berjemaah, mengaji quraan dan buat aktiviti keagamaan.

Aku ada satu contoh sebuah rumah kediaman milik kenalan blogger kita ;

Anda pernah dengar Musholla Ihsan?

Ianya sebuah rumah semi-D, berloksi di Bandar Baru Bangi dan adalah kepunyaan Blogger  yang dikenali dengan nama uncle LF @ Dato' Abdullah Al-Hadi.


Musollah Ihsan ~ kelas pengajian dan
Ukhuwah blogger


Memang aku mengimpikan konsep rumah sebegini, lengkap dengan kemudahan untuk bersantai sambil boleh menjalinkan ukhuwah dalam suasana aman damai.

PCL pernah menyertai Ukhuwah blogger di sini beberapa tahun lalu

~Inilah rumah impianku.


Kelab Blogger Ben Ashaari



6 comments:

  1. Wahh pcl.. proud of you.. :))

    ReplyDelete
  2. assalammualaikum.. wah, blogger pun ada aktiviti mcm tu.. bangi lagi tu, bestnya. semoga impian memiliki rmh tercapai ye. ^_^

    ReplyDelete
  3. insyallah...moga impian PCL tercapai..

    ReplyDelete
  4. view yang menyejukkan mata bila ada ruang yg besar utk jemaah yg ramai. Alhamdulillah

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.