Cabaran 30 Hari [Hari 2]: 5 Cara Memenang Hati Anda

Tuesday, September 02, 2014 PCL 27 Comments


Owh rupanya update blog boleh guna web terus eh menggunakan smartphones ?,  aku guna browser chrome ; lebih mudah dari applikasi blogger android sedia ada.

Terima kasih Abah Careno #kelabbloggerbenashaari , sudah memenangi hati ku pagi tadi.

Baru nak masuk ke Cabaran 30 Hari [Hari 2]: 5 Cara Memenang Hati Anda.

Baik aku cerita betul supaya mudah lagi memudahkan. Kejap nak tanya ; susah ke nak bergaul dengan orang yang jarak perbezaan umurnya macam anak dengan bapak?

5 Cara Memenangi Hatiku : Dalam blogging khususnya ;

1. Nama panggil aku PCL, panggil la dengan nama tu lebih mesra rasanya dan tak ada perbezaan antara kita; saling menghormati itu aku sanjungi tapi itu bukan pointnya . Point yang nak dinyatakan ialah aku suka orang yang bersikap sederhana. Korang senyum pon dah ok, tak perlu cakap banyak dan cakap bila keadaan memerlukan.

2. Aku suka aktiviti berkeluarga sebab aku sudah berkeluarga, kalau perlu jemputlah kami sekeluarga.

3. Aku akan sentiasa anggap anda blogger sporting, supportive bila hanya dengan anda singgah dan tinggalkan komen pada entri blog melainkan anda bukan pembaca di kalangan blogger.

4. Penyebab keresahan dan kesusahan adalah berpaling daripada Allah dan mengejar dunia. Aku suka kepada mereka yang sentiasa ingat mengigatkan sesama muslim khususnya dan sesama  manusia amnya.

5. Carilah bahagia dalam diam, sebab orang yang diam itu selalu disegani, orang tak banyak bicara akan selalu dikasihi ~ bercakaplah dengan tenang sebagai seorang kawan juga sahabat.

Keluarga dunia hidupku


Aku kasi chance anda memenagi hati ini sebagai sahabat blogger, namun keseluruhannya dalam kehidupan aku ada dia ; Nordiana aka mamaD serta anak-anak dan juga keluarga.

Sekian.


Entri berkaitan :





27 comments:

  1. Hehehe MamaD sentiasa di hati kan PcL..Mana leh tukar ganti.. Nina Hanis mesti marah tau kalau tukar mama dia hahaha ............. Apa citer Nina ngan Hanis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa citer Nina ngan Hanis? , nanti adalah...dorang tu sumber inspirasi Blog PCL tu Lya.

      Delete
  2. hehehe... lps ni lagi la rancak PCL update live sbb dah tau kekdahnya... hehehe... hmm... nmpak gayanya nnti jumpa PCL takleh nak potpet2 merapu rapu sangat... kena behave skit... hahahhaa...

    ReplyDelete
  3. Keluarga yg bahagia.. hehehe..

    Hope tingkah laku ena tak buat abg pcl tersentuh teruk.. klu ada salah silap, mohon teguri

    ReplyDelete
  4. Poin yg last tu memang betul PCL :)

    ReplyDelete
  5. .......
    *diam sbb nak disegani =)

    ReplyDelete
  6. Perenggan yang last tu tersentuh baca. Irra baru dok edit tak abis g. Famly first kan. Anak-anak baru bagi chance mommy rest..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambik masa..jangan gopoh, tau la kerja di rumah memang tak sempat nak duduk diam lelama hadap lappy.

      Delete
  7. betul tu...family dulu...kira PCL ni family man la ek...^_^

    ReplyDelete
  8. okeyy baiklah kena belajar cakap slow2 ni huuhuu

    ReplyDelete
  9. kalu panggil abah cmner..
    heheh..
    lagi mesra x :)

    ReplyDelete
  10. Setuju dengan point last sekali. Tabik spring ngn PCL. Hihi

    ReplyDelete
  11. baik pcl...noted and reminded and muhasabah...hi hi hi...

    ReplyDelete
  12. tersentuh hati sha, PCL tetap lebihkan family.... cari bahagia dalam diam, orang yang pendiam akan disayangi... hmm hmm.....nasihat yang sangat indah PCL...!! (baca ulang2)

    ReplyDelete
  13. PCL memang ayah yang soleh dan baik..

    Moga Tuhan selalu beri PCL&keluarga ketenangan n kebahagiaan sampai syurga..

    ReplyDelete
  14. Comel...!!! Sama la ngan aku.. Aktiviti keluarga yg aku suka

    ReplyDelete
  15. Nampak sangat yg pcl bahagia dengan keluarga. :)

    ReplyDelete
  16. Tiba-tiba baca entri ni dengan serius.. :)

    ReplyDelete
  17. In shaa Allah .. cantik anak ^^

    ReplyDelete
  18. First time jmpa bro PCL di panggung... Orangnya peramah sekali. Untung dapat berkawan dengan bro PCL

    ReplyDelete
  19. tiada beza umur antara kita, hormat menghormati sudah mencukupi kan.. apapun, mama suka ayat tu.. cari bahagia dalam diam!!

    ReplyDelete
  20. betul tu PCL ... jelas terpancar kat riak wajah keriangan dan kebahagian tu...

    ReplyDelete
  21. No.3 sependapat dengan gua.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.