Cabaran 30 Hari [Hari 4]: Buku Kegemaran Anda

Thursday, September 04, 2014 PCL 30 Comments


Buku kegemaran aku?

Bukan buku lali atau buku lima tetapi buku sebagai bahan bacaan dan rujukan. Aku tak gemar membaca buku sebab tu gaya bahasa penulisan tak cantik macam apa yang tertulis dalam sebuah buku.

BUKU sekarang sudah berubah ; kemajuan dunia mengubahnya kepada bentuk buku elektronik. Segala bentuk penyampaian yang dulunya sebuah buku kini boleh dibaca melalui komputer dan seumpamanya.

Sedikit menarik minat untuk aku menjadi seorang yang suka membaca.

Okay tajuk Cabaran 30 Hari , hari ke 4 ini ialah : Buku Kegemaran Anda 
#kelabbloggerbenashaari sudah sedia maklum, dan hari ni awal pulak aku publish entri !



April 1996
Buku Bakal Pengantin Keluarga Bahagia ini aku beli untuk diri sendiri beberapa bulan sebelum bernikah dengan cinta hati.

Inilah buku yang aku suka dan banyak memberi pengajaran tentang selok belok hidup berumah tangga selain aku merujuk kepada mereke yang berkenaan.

Buku ni sebenarnya ada pasangan dia, kira buku rujukan kedua dalam hidup kami sekeluarga ;

Hadiah kepada Cinta hati April 1996

Membentuk Keluarga Misalis, tak ada lah sempurna sangat hidup keluarga kami, semacam kawan kawan lain jugak Syukur Alhamdulillah berkat doa dari semua.

Terima kasih Allah.

Sekian.

Entri berkaitan :







30 comments:

  1. Kalau saya masuk, cabaran part ni paling saya suka agaknya..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk la join sama ; kat bawah blog sy ni ada link dan cara ; Apa tu cabaran 30 hari .. silakan. Lewat sikit tak sengaja boleh back dated.

      Delete
  2. Manual rumahtangga gitu.in sha allah kalau ikut landasan islam yang benar.. Selamat dunia akhirat. Ayu baru join cabaran ni. Orang dah day 4… ayu baru day 1.hihi

    ReplyDelete
  3. Buku mcm ni pon irra ada jugak. Anak kecik simpan elok2. Klu x jadi mainan diorg.

    ReplyDelete
  4. wah buku paling rare..hihi... dijaga baik buku nie.. :)

    ReplyDelete
  5. mengikut buku2 yang PCL suka baca tu teserlah PCL ni parenting sangat2... untunglah istri... hehehe

    ReplyDelete
  6. perghhhh... mmg terbaek buku pcl... untung keluarga pcl...

    ReplyDelete
  7. lamanya PCL simpan buku ni... jarang orang lelaki nak baca buku2 cenggini tau... patutlaa bahagia rumahtangga... bahagia sangat tengok :)

    *sangat admire dengan family PCL.

    ReplyDelete
  8. buku yang bagus..saya pon sampai sekarang prefer baca buku dari e-eloktronik ni..sakit mata kot..

    ReplyDelete
  9. Wahhh abang pcl layan novel juga.. terbaiklah

    ReplyDelete
  10. Macam best je buku pegantin tu :D

    http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. wah klasik betul buku ni... lama dah tersimpan boleh turunkan pada anak gak ni...he he he...

    ReplyDelete
  12. buku yang bagus nie kena simpan sebaik mungkin..ilmu digunakan untuk membentuk keluarga yang bahagia disamping doa kepada Allah swt.

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah...semoga bahagia hingga syurga bersama insan tersayang...kalau ada kemusykilan boleh rujuk kan..bagus2!

    ReplyDelete
  14. buku penuh ilmu.. tapi mama buku komik jadi buku kegemaran.. tapi tu dulu... sekarang satu buku pun tak bukak.. hihi

    ReplyDelete
  15. Saya suka baca buku org dewasa, err maksud saya selain buku teks budak sekolah hehe..

    ReplyDelete
  16. Wahhh mcm best je buku tu. Hihi

    ReplyDelete
  17. Tak kan xde buku yang ehemm ehem..!!!

    ReplyDelete
  18. Wah.. buku pengantin tu..

    ReplyDelete
  19. wahh! menarik buku tuu utk bakal pengantin dan yg ada keluarga sendiri

    ReplyDelete
  20. pinjammmmmmmm hehehehe menarik tu tuk bakal2 ni hehehehe

    ReplyDelete
  21. wahhh jarang ada lelaki macam ni.. terbaik la pcl..

    ReplyDelete
  22. Mesti dah lama buku tu kan... dah kuning2 dah... :)

    ReplyDelete
  23. Everyday is pengantin baru. hwhwhw :p

    ReplyDelete
  24. sweetnya hadiahkan kat cinta hati... :)

    ReplyDelete
  25. 1996.. Masa tu aku Form 1.. Lama tu...

    ReplyDelete
  26. lamaa betul buku ni. pergh.

    ReplyDelete
  27. lamanyaaaaaaaaaaaaa buku2 tuh...... bagus ni! buku turun temurun bagi kat anak2 pulak hehehhheee

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.