Cabaran 30 Hari [Hari 9] : Lelaki Yang Menarik Perhatian Anda

Tuesday, September 09, 2014 PCL 15 Comments


[Lelaki Yang Menarik Perhatian Anda] ,  #cabaran30hari  #kelabbloggerbenashaari.

Tak semestinya menarik itu hanya fokus kepada nafsu semata .
Kalau aku, aku suka kepada ketokohan seseorang itu sebagai pemangkin semangat dalam menempuhi realiti kehidupan sekarang.

Seorang yang tak punya pendidikan tinggi, namun kesungguhannay mendidik dan membesarkan kami adik beradik seramai 9 orang adalah sangat menarik perhatian dan jadi contoh kami sekeluarga.


Selfie dengan ABAH, Ismail Hj Sulaiman 69 tahun


Dialah ABAH kami ; Ismail Haji Sulaiman 69 tahun. (kini Pengusaha kecil, Kedai makan Nasi Gulai Semilang di Perak).

Dulunya sewaktu kami masil kecil, beliau sangat gigih berusaha untuk membesarkan anak-anaknya.

Sebagai pesawah dan peniaga, beliau memerah keringat tanpa kenal erti penat , tanpa kedengaran rungutan darinnya . Kami tahu sehingga dewasa ini beliau masih tetap sama dengan semangatnya terus berusaha dan berusaha untuk memajukan keluarga kami.

Kesuungguhan dan semangat itu lah yang menjadi daya penarik kepada Lelaki ini.

~ Cukuplah seorang lelaki ini mewakili ;  [5 Lelaki Yang Menarik Perhatian Anda]

Sekian.






15 comments:

  1. Tue dia.. terbaik..ayahmmgselalu ygutama..

    ReplyDelete
  2. menarik kupasan PCL ni, lain daripada yang lain...

    ReplyDelete
  3. :) senyum mama baca... teringat kat ayah...wajah tuanya yang mengasuh dan mendidik kita dengan sabar..

    ReplyDelete
  4. Betul2 kuah tumpah kat nasi ni :))

    ReplyDelete
  5. Nak kena try gi makan kat kedai makan pakcik ni..hihihih

    ReplyDelete
  6. Yeahhh ayah sendiri la lelaki pujaan semua manusia tak kira lelaki ataupun perempuan

    ReplyDelete
  7. Lagi berusia abah saya.. Beliau sekarang 81 tahun..

    ReplyDelete
  8. Cayala , sapa kata lelaki tertarik kat perempuan je kan. Sedang si lelaki pun ada ayah dsb utk jadi sebagai role model kan.

    ReplyDelete
  9. Anak bapakk. Hihi

    ReplyDelete
  10. Terbaik... Belum jumpa lagi entri macamni.. :)

    ReplyDelete
  11. teringin nak main kat bendang sawah. hee.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.