Kegembiraan yang disebabkan oleh dunia adalah kegembiraan anak kecil

Thursday, September 25, 2014 PCL 3 Comments

Assalamualaikum .

Ganjaran orang yang peduli terhadap sesama manusia adalah bahawa dia boleh melupakan keresahannya. Pahala orang yang berbakti kepada Penciptanya adalah bahawa dia dihormati sesamanya dan hadia orang yang meninggalkan dunia adalah bahawa rezekinya datang mengalir kepadanya.

Jangan memgangap kecil suatu nikmat bersamaan kesihatan yang ada, jangan menghapuskan dosa tanpa diiringi taubat nasuha dan jangan melakukan ketaatan tanpa diiringi keikhlasan.

Kegembiraan yang disebabkan oleh dunia adalah kegembiraan anak kecil, kegembiraan yang disebabkan oleh pujian yang baik adalah kegembiraan orang-orang besar, sedangkan kegembiraan yang disebabkan oleh apa yang ada disisi Allah adalah kegembiraan para wali dan orang pilihan Allah.

~ lakukan kebaikan atas kerelaan hati disamping sentiasa memohon keredhaan Allah swt.


Kelab Blogger Ben Ashaari3 comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.