MARA salah orang !

Wednesday, September 17, 2014 PCL 11 Comments


Sebelum ni aku pernah cerita kat sini .. Berkenaan Pinjaman Mara .

Dalam dilema kami sekeluarga, resah cuma berserah kepadaNya saja untuk usaha kami menyelesaikan secara baik apa yang ditinggalkan oleh si mati.

Namun, hari ni segalanya terjawab bila pegawai MARA berkenaan dihubungi untuk membuat semakan melalui nombor kad pengenalan.

Ternyata segala tuntutan adalah tidak benar dan MARA sendiri melalui pegawai bertanggung jawab,  mengperakui berlakunya kesilapan ; Nama peminjam sama padahal no. kad pengenalan tidak sama.

Terdahulu, surat tuntun dari MARA tidak dinyatakan detail pengenalan cuma ada no. Akaun peminjam sahaja.

Alhamdulillah...selesai sudah.

Tidak perlu dipanjangkan hanya sekadar perkongsian di sini .

Kesilapan kecil boleh menimbulkan kesan besar kepada orang lain. SENTIASA BERHATI-HATI.


Kelab Blogger Ben Ashaari



11 comments:

  1. cmne blh silap ye.pelik plak..

    ReplyDelete
  2. boleh plak main silap2 kan..hurmm tak pela yg penting dah selesai masalahnye :)

    ReplyDelete
  3. manusia tak lari dari khilaf kan PCL, tapi tulah, yang ini akan menjadikan orang tak tentu arah jugak...

    ReplyDelete
  4. risau juga bila jadi macam nie..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah selesai masalah

    ReplyDelete
  6. Mak aii boleh pulak silap..camne la diaorg buat kerja yerr...

    ReplyDelete
  7. Mmg membawa kesan yg besar kpd mangsa keadaan even mslh itu kecil bg mereka. However, everything settled. Alhamdulillah :))

    ReplyDelete
  8. hope mara tidak buat kesilapan yang sama di masa akan datang

    ReplyDelete
  9. MARA kena lebih berhati2 lepas ni.... janganlah ada kesilapan lagi berlaku...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.