SEGMEN BEN ASHAARI : AKU , SEORANG BLOGGER !

Friday, September 12, 2014 PCL 15 Comments




Soalan Ben :

3. Terangkan secara ringkas peranan anda sebagai seorang blogger kepada orang sekeliling anda , masyarakat dan negara .. Apakah isu yang ingin tekankan terutama sekarang ini !
4. Jika anda mampu dapat pendapatan dari blog sehingga ribuan ringgit , apakah anda akan berhenti bekerja dan menjadi blogger sepenuh masa. Apakah bisnis yang akan anda lakukan sebagai Backup Plan masa depan ?
5. Ceritakan sedikit mengenai harapan anda sebagai seorang blogger terhadap dunia blog ini ?


Jawapan PCL:

3. Peranan aku sebagai blogger, sudah semestinya untuk berkongsi cerita, penyampai info dan nasihat kekeluargaan tidak kira siapa sasarannya tetapi penyampaian aku lebih menghusus kepada kekeluargaan dan masyarakat. Sesuatu entri itu terhasil kebanyakannya dari pengalaman sendiri, kisah atau kejadian sekeliling yang boleh di jadikan tauladan. Kebanyakan isu yang ditekankan adalah tentang pendidikan moral anak-anak, tentang kehidupan anak remaja dan kehidupan bermasyarakat.

4. Jika suatu hari nanti aku mempunyai pendapatan daripada blog ribu-ribu ringgit melebihi pendapatan sedia ada sudah tentu kena berhenti kerja, sebab kerja makan gaji akan terikat dengan majikan, susah untuk berkomitmen dengan kerja di luar. Dan aku sudah ada backup plan dengan bisnes? Bisnes online menjual jubah muslimah tak perlu nak pening kepala; lagipun duit pendapatan blog dah masuk ribu-ribu Rm, hanya tumpukan yang satu kalau betul-betul nak berjaya.

5. Harapan sebagai blogger, mahukan sesuatu yang terbaik, tidak mahu masa itu terbuang dengan sia-sia tanpa ada pulangan/benifit kepada diri dan juga keluarga saya. ANDA juga begitu.





15 comments:

  1. Irra dapat. Jangan buang masa. Masa itu emas :)

    ReplyDelete
  2. Btol tu...biarlah ianya berbaloi dengan usaha...

    ReplyDelete
  3. kenapa sy tak join?? Sob sob.. Hai PCL.. heheh

    ReplyDelete
  4. Seronokkan kalau dapat duit ribu riban hasil jadi blogger.... he heheh.. salam kenal dari segmen ben ashaari.

    ReplyDelete
  5. Senang saja nak dapatkan pendapatan beribu-ribu dari berblog sebulan. Tukarkan RM ke rupiah, insyaallah pendapatan sebulan jadi beribu-ribu, berpuluh ribu malah beratus ribu:

    1,000 rupiah: 27 sen!!

    ReplyDelete
  6. semoga berjaya dunia akhirat PCL ! semoga harapan itu makbul... satu ketika nanti...

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum PCL...semoga berjaya nanti....:)

    ReplyDelete
  8. ^_^.. assalammualaikum , semoga adanya medium blog dgn khdirann blogger2 yg super aktif akan mbuatkn ms kita sentiasa terisi utk publish entri, membaca info dan bkongsi pdgn n pdpt.

    btw, zyla tgh buat blogwalking.. jemput singgah kalau sudi.

    http://terjemahanhati8.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Singgah memfollow dari segmen yang sama

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  10. slm kenal. nampak PCL teringat PGL. :)
    Singgah dari segmen yang sama.

    Moga2 butik muslimah tu menjadi. Aminn..

    http://olahbersama,blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum PCL! Lama tak singgah sini.. Huhu..
    Datang melawat dari segmen sama..
    SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

    ReplyDelete
  12. Dari segmen yg sama. Kalau ada pendapatan tetap hasil dari blog pon mungkin saya aka benti kerja gak kot ☺

    http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  13. Ros singgah sini dari segmen yang sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.