Setahun lebih teringin akhirnya dapat ?

Sunday, September 14, 2014 PCL 9 Comments


Hari ni pcl upload gambar makanan aje la, makan malam tadi dengan keluarga tetamu , tetamu pcl ni teringin sangat nak makan nasi lemak daun lemuni mamaD hurmm, dah  setahun lebih katanya teringin.

Dah banyak kali kot aku cerita pasal nasi lemuni, kebanyakannya hanya orang belah utara saja biasa makan.

Daun dan bunga lemuni ni blender untuk
dapatkan pati airnya.

air daun lemuni buat nasi lemak



Makan dengan sambal bilis petai, memang sedap!

Selamat menjamu mata, kalau teringin datang la buat appointment ye.. hihi.




9 comments:

  1. Assalammualaikum...PCL,

    sungguh menyelerakan.. yum22..

    mselim3

    pls: dapat tertunai hajat dapat makan nasi lemak daun lemuni .. alhamdulilah...

    ReplyDelete
  2. resepi baru... boleh cuba nie hihi.. sambal petai nampak sedap

    ReplyDelete
  3. rasanya mcm nasik kerabu tak? sbb mkn dedaun...

    ReplyDelete
  4. pernah tengok kat majalah tapi tak sampai masa lagi nak buat... daun lemuni ni ada jual kat pasar ke...?? sha memang suka try benda2 camni... nampak sedap sangat !

    ReplyDelete
  5. awat la nasi tu cenggitu...
    hmmm..hehe..cer hulur sikit kat skrin tu bg kami rasa.. kalau dapatlaaa..

    Bermasker dihujung minggu dengan ALFALFA COMPLEX

    ReplyDelete
  6. Kakak ni masalahnya tak tahu dan tak kenal daun lemuni (walau PCL pernah tunjuk). Kakak teringin juga nak buat resepi macam MamaD buat...

    ReplyDelete
  7. waahhh resepi lain dr yang lain. kena cuba ni.

    ReplyDelete
  8. Menarik nie, zumal pun nak try la nanti ^_^

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.