Tanya secara spontan ; Garu kepala jugak nak jawab ?

Tuesday, September 16, 2014 PCL 1 Comments



Selamat Hari Malaysia ; sempena sambutannya kita rakyat negara ini diberikan cuti.

Sejauh manakah kita mengerti apa yang disebutkan tetang Hari Malaysia yang disambut pada setiap 16 September setiap tahun.

Ramai di kalangan kita, hanya tahu cuti sahaja. Kenapa dan untuk apa tak perlu tahu lebih dari itu.

Kerajaan umumkan cuti bekerja, majikan di sektor swasta benarkan pekerjanya bercuti, kalau ada yang buat kerja juga, perlu/wajib majikan membayar gaji lebih ~ mungkin itu yang terlintas di fikiran.

Kalau ada yang tahu lebih sikit mungkin hanya boleh jawab ; Cuti Hari Malaysia ni adalah hari sempena memperingati penubuhan persekutuan Malaysia.

Penubuhan Persekutuan Malaysia ? Negara yang terlibat? Bila?

Tanya secara spontan ; Garu kepala jugak nak jawab.

Alasan , tak minat sejarah ! Hurmmm..

Google jugak yang bijak! ..a'ah pegi carian google cepat..kah kah.

Sama je lah #ketuk dulang paku serpih .

Subjek SEJARAH bukan subjek pilihan anak².




1 comment:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.