Aku jadi pengasuh budak-budak !

Thursday, October 16, 2014 PCL 13 Comments



bagi mamaD makan panadol exstend, lepas tu selang berapa jam minum air cap badak sebotol, bagi mama rehat dan tidur sekejap kat sofa panjang.

budak memang tak tau duduk diam, mulut memasing dah macam murai, lagi² kalau dilayan keletah dorang.



biarlah, sesekali aku luangkan masa yang lama kat rumah, selalu masa balik makan tengahari jer.

aku sorang² ambil cuti kecemasan EL, lebih baik daripada nak menyusahkan emak² kepada bebudak nih , kesian pulak jadi kalut nanti.

sesekali jadi pengasuh pon best jugak !


13 comments:

  1. krik krik krik bagusnya abah..
    jadi baby sitter jap ye ganti mama..
    Get well soon mama..

    ReplyDelete
  2. pening tak PCL? hehe
    biasa orang lelaki kekok jaga bebudak kecik

    ReplyDelete
  3. Alaaa...sian mamaD...moga cpt sembuh..

    ReplyDelete
  4. Sekali sekala memang best tapi kalau hari hari jadi tak best hehe

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum pcl, lama sheila tak BW sini. sihat ke? eee bestnya bergelumang dengan budak-budak.. heheheee

    ReplyDelete
  6. Saya dah biasa dah jadi pengasuh budak-budak. Masa budak-budak masih baby saya yg buat susu di tengah malam untuk mereka, salinkan lampin dan waktu siang pula mandikan mereka. Tak kanlah tugas ringan seperti itu nak serah kepada isteri pula kan..dia dah bertarung nyawa untuk lahirkan mereka, biarlah yang lain-lain tu tugas suami pula..

    Kemudian bila isteri saya kerja di Penang dan kemudian di Langkawi sekali lagi saya yang tinggal di Alor Setar jadi pengasuh budak-budak, tapi tak lamalah, cuma lebih kurang 4 tahun lebih saja mengasuh anak sementara isteri tiada di sisi...

    ReplyDelete
  7. Terbaik la ..Seseakli tolong MamaD jadi pengasuh budak2 tu OK jugak hehehe ..Mesti diaoranmg dah serasi tu sebab tu boleh senyum2 lagi ..Mesti seronok kan ,,

    ReplyDelete
  8. Hah sekali sekala MamaD nak rehat kan diri.
    Baguslah sesekali take over tugasan. Merasa sama..hehe
    Sama2 kan :)

    ReplyDelete
  9. Sekali sekala jaga anak bagi suami, mmg cool.

    ReplyDelete
  10. ni mesti pcl buat k pop dgn mrk ni ... byk aktiviti sebenarnya blh dibuat dgn anak2 .

    ReplyDelete
  11. Hebat PCL, sesekali jadi pengasuh lelaki. Pengalaman berharga tu.

    ReplyDelete
  12. layankan perangai bebudak nie....

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.