Cara Beribadah Paling Santai ; Jelajah Blog !

Tuesday, October 21, 2014 PCL 8 Comments


KISAH  keluarga dan kehidupan kami lebih kurang sama, persamannya banyak dari segi kekeluargaan...bezanya cuma beliau punya ramai anak yang sudah dewasa dan aku baru dua , anak-anak dara sahaja.

Baru kelmarin beliau buat 'renovation bumbung rumahnya' , aku selalu jugak berkunjung dan aku tak kisah pun tentang bumbung rumah lama beliau, aku cuma suka apa yang dihidangkan oleh beliau .

Betul kata beliau ;
Lagi pun kadang-kadang terpikir orang bukan peduli pun macam mana rupa bumbung rumah kita. Yang penting apa kita masak dalam rumah, kalau masakan sedap orang datanglah walau bumbung rumah senget sebelah. Kalau masak tak sedap harap bumbung saja yang cantik, orang tak datang juga...

rasanya aku macam janji dengan beliau nak ajak 'geng-geng' bertandang kerumah beliau..

"insyaAllah, pcl bawa geng datang bertandang ..bukan nak tengok bumbung baru saja malah nak menjamah makanan/ lauk pauk yang dimasak di dalamnya.."

TAPI...minggu ni rumah beliau penuh katanya ! hurmm.."maaf kawan-kawan... fullhouse"

aku cukup suka "Cara Beribadah Paling Santai" yang diamalkan oleh beliau..nak tau camana jom kita jumpa abang Jai JR



8 comments:

  1. boleh join geng geng ituu?? heeee...

    ReplyDelete
  2. boleh la terjah blog dia nanti

    ReplyDelete
  3. assalam berminat juga nk tau...

    ReplyDelete
  4. Cik akak nak ikut juga nie....

    ReplyDelete
  5. dah terjah blog beliau memang sempoi........

    ReplyDelete
  6. serbu rumah jiran baru:)

    ReplyDelete
  7. Terima kasih kerana mempromosi blog saya yang ibarat rumah bumbung senget itu dalam blog PCL yang ramai peminat ini. Harap maaf kerana terlewat bagi komen, maklumlah rumah saya sekarang full house, hehehehe!!

    Nota: Baru tadi tukar warna bumbung rumah sikit...

    ReplyDelete
  8. hehe... Simbolik benar ayat En. Nazlee... betul apa yg beliau katakan tu

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.