Deposit Syiling Nak Beli Kasut !

Wednesday, October 01, 2014 PCL 18 Comments


Dah banyak kali Hanis tanyakan abah ni bila boleh duit syiling tabungnya masuk akaun bank. Gara² tertarik hati nak beli sesuatu lah tu ~ mendesak je kejanya hurmm.

Waktu rehat lepas lunch tadi aku ke Cimb bank; dah tau ada mesin deposit syiling kat sini, memudahkan kerja aku. Cepat dan memudahkan proses.

Mulanya aku segan jugak sebab bunyi syiling tu membuatkan satu bank akan buka mata tengok aku..haha kan ! Pecah tabung anak !!

Tapi tak, semuanya berlaku dengan pantas dan tenang... easy.

CIMB BANK : Boleh masukkan semua saiz syiling

CIMB BANK : Setiap nilai dicatatkan ~ resit dikeluarkan

Beberapa minit jer 'kerja' aku dah siap, tapi mesin deposit syiling ni bukan online bank. Pengguna kena tunggu 2 hari bekerja baru boleh dikreditkan jumlah ke dalam akaun bank.

Entah apa lah yang nak dibeli Hanis tu sibuk aje tanya, itu hari mama dia kata Hanis berkenan sangat kasut jualan online kat instgram.

Bebudak sekarang memang ; dah pandai screen shopping ~ aku belum bagi keputusan sama ada boleh beli atau tak.

Kelab Blogger Ben Ashaari



18 comments:

  1. senang la lepas nie nak tukar duit dalam tabung tu..dah termuntah dalam tabung duit syiling ni

    ReplyDelete
  2. kenapa tak tukar kat tabung haji.. on the sport dapat duit.. TH kat putrajaya ada mesin nie gak..

    ReplyDelete
  3. lebih mudah kerja kan..tak perlu nak beratur kat kaunter da

    ReplyDelete
  4. wah senang lepas nie..tapi kat sarawak tak de lgi

    ReplyDelete
  5. sama.. kak rumah banyak duit syiling dan pergi cuba guna.. mula mmg malu tapi lepas tu lega.. duit dah masukkan

    ReplyDelete
  6. Anak Aina Tingkatan 1 beli cover hp kat wee chat...tau2 soh bank in duit je 'mama kakak dah oder' alahaiiii anak...

    ReplyDelete
  7. Sume kaunter cimb bank ada ke utk coin ni?

    ReplyDelete
  8. http://madey09.blogspot.com/ selamat berbelanja ya

    ReplyDelete
  9. saya pun sekarang rajin simpan syiling sejak ada mesin tu ...

    ReplyDelete
  10. Kat kota belum ada kot..

    ReplyDelete
  11. Macam best je.. kat area rumah tak survey lg..

    ReplyDelete
  12. Macam best je.. kat area rumah tak survey lg..

    ReplyDelete
  13. Tak pernah guna lagi..nanti boleh cuba...senangkan PCL...

    ReplyDelete
  14. Takpe Hanis takpe lau tak cukup pow la duit papa hahahaha

    ReplyDelete
  15. salam. oo makan masa 2 hari ye..baru tahu

    ReplyDelete
  16. Betul ....sama je ngan budak kat sini, nak beronline shopping pulak tapi syukur jugaklah masih reti nak inform mak bapak dulu sebelum nak beli. Kalau mak dia masih kerje mungkin jugak sekarang ni pun galak beronline shoppinng hehe

    ReplyDelete
  17. selalu beli sengkuang.

    ambil kuah rojak..

    campur asam sikit..campur cili sikit..

    campur kicap sikit..

    potong kecil-kecil sengkuang tu..

    dann..

    ambil garfu..ngap terus.

    haha..

    lagi puas hati dari beli.

    ReplyDelete
  18. masuk instagram banyak godaan~ godaan shopping la~

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.