Hanis Punya Boikot !

Tuesday, October 14, 2014 PCL 17 Comments



hanis umairah 13

Hurm...ingatkan makanan kat mekD , starbak dan seangkatan dengannya jer kena boikot...rupanya masak lemak pon kena boikot oleh Hanis Umairah...huhuuu dasyat tul budak ni dia punya boikot sanggup tak makan nasi seharian !

Masakan mama dia, bukan masakan orang lain pun tetap kalau tak suka dia tetap tak jamah... budak sekarang tak pandai ambik hati orang tua, kita yang terpaksa berlembut dengan dorang pulak !

Anak bongsu,  kecik dah bagi manja ... aku pujuk suruh makan juga takut nanti masuk angin / pening kepala. Last sekali ajak pegi kedai mamak. Oder koew teow goreng basah !

hurm...sempoi punya nak makan, tapi.... aku salah oder pulak , dia tak suka ada sayur dalam tu, kemudian oder lagi yang lain punya "Tarak Sayur Punya"  .

#jangan letih melayan anak 
#nanti tiba giliran anak-anak melayan ibubapanya bila dah tua tak larat.
#untung kalau dorang ingat !



17 comments:

  1. macam2 ragam, hihi sabar jelah..

    ReplyDelete
  2. Haha...teringat kt en hubby..dia rajin melayan anak yg cerewet..

    ReplyDelete
  3. hehe saya suka sayur.. >.< tapi saya tak makan kuewtiawwwwwww

    ReplyDelete
  4. Rajuk anak2... serba salah dibuatnya, ibu bapa mengalah. Tapi dulu2 kalau merajuk, orang tua buat tak tau jer...anak juga yg mengalah. Inilah perbezaan didikan...

    ReplyDelete
  5. Hihi.....tu baru dua orang uncle...
    Anak manja nie,,memang cam tu uncle...
    Kalau tak de mereka..memang sunyilah umah kan...

    ReplyDelete
  6. biasalah..anak² kathy pun ada juga yang macam tu PCl.. :)

    ReplyDelete
  7. hehehe..layankan karenah anak..biasa lah tu :)

    ReplyDelete
  8. sayang betul PCL pada hanis dan nina ye.... hihi.. suka tengok hanis ni... manje je.... mintak2 ada jugak peluang sha ada seorang zuriat nanti.....

    ReplyDelete
  9. ahahahahaha.... layankan aje ler PCL... jangan dia boikot taknak makan terus sudah..lagi naya kang... :D

    ReplyDelete
  10. hahahahah.layankan je pcl. itulah moment yang akan dirindu nanti

    ReplyDelete
  11. masak lemak la best hanis..nak-nak lagi kalau masak lemak pucuk paku atau sayur labu :D

    ReplyDelete
  12. Masak lemak pon tak suka ke? Kegemaran tu..

    ReplyDelete
  13. untg makan kt kdai mamak, kalau mintak mkn kt hotel, mau pengsan dibuatnye

    ReplyDelete
  14. amboi sampai gitu ye hanis
    kan sedap masak lemak tu =)

    ReplyDelete
  15. Anak memang berbagai ragamnya. Layan je lah.

    ReplyDelete
  16. Assalam...PCL,

    Alahai sama pulak perangai anak kita ye PCL...nama pun da sama Hanis :)
    Part koew teow goreng basah memang sama kena basah n kosong.
    Kalau p Restoran Haslam memang x pandang yg lain da memang koew teow goreng basah.... :))

    ReplyDelete
  17. abah! nak mee goreng basah..hehehe seronoknya minta apa dapat.. irrayyan.com

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.