Akhirnya Aku Ahli BOMBA ?

Thursday, November 13, 2014 PCL 5 Comments




Pusat Angkasa Negara, Banting

Pasukan Keselamatan Kebakaran ANGKASA yang melakukan aktiviti kemuncak iaitu operasi memadam api kebakaran sempena menyelesaikan kursus selama empat hari di sini berlangsung dengan jayanya.

Operasi bermula tepat jam 11 pagi di mana  loceng kecemasan dibunyikan.

PKK melakukan tugas sepertimana yang telah dipelajari dalam kursus dengan serius dan bersahaja.







sejujurnya bila kita meminati bidang pekerjaan tertentu tapi tidak dapat memenuhi cita² sewaktu dahulu kiranya agak terkilan juga di hati ,

namun setelah lama berlalu dan hari ini aku diberi peluang menyarung jaket bomba..wow terasa bangga  sekejap ! walau terasa kepenatan semasa melakukan tugas memadam tadi...hati terasa puas ..huh.!



I like fire fighting, tapi xde la sampai nak tukar profesion ..haha.

5 comments:

  1. tetiba teringat kat suami kita..akeke

    ReplyDelete
  2. Ingatkan keja bomba tadi..hihi..adik ipar cik akak seorg bomba

    ReplyDelete
  3. tak pernah sarung jaket tapi saluran air dia tu pnh pegang... mencabar juga ye bidang ni

    ReplyDelete
  4. BOMBA ni sangat mulia profesionnya. Keluarga saya pun ada seorang jadi ahli Bomba.

    ReplyDelete
  5. Hehehe ada gaya dah tuuuuuuuu ..MANTOPPP

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.