Amanjaya Mall, C-Mart Sungai Petani ; Tiada Kemudahan Surau Awam ?

Thursday, November 27, 2014 Nazlee Ismail 9 Comments



Pcl hari ni tak ada aktiviti memancing ikan, kesian kat anak bosan dia duduk rumah saja. Tengahari tadi pi temankan mamaD bawa Hanis dan sepupunya shopping di Amanjaya Mall Sungai Petani.

biasanya pcl lepak dalam kereta sementara tunggu waktu solat.. then bila masuk waktu zohor pcl masuk ke dalam mall nak cari surau awam.

Mall besar sebigitu susah nak cari surau? , tak nampak petunjuk arah yang ada tandas dan tempat makan !

cuba nak bertanya kat kaunter info ..hurm tak ada staff pulak, tunggu lagi dan sambil pusing pusing dua tiga kali..last sekali jumpa orang muslim yang ada kat situ.

"Bang..kat dalam ni ada surau dak?"

"tak tau la.. iss tak dak kot"





9 comments:

  1. aiyooo.. ni mall baru ke bang? xde tanya staff2 kedai kat situ?

    ReplyDelete
  2. aku tanya kepada salah orang...patutnya kena tanya peniaga muslim..harus depa tau tempat depa cari makan....kan.

    ReplyDelete
  3. ada surau...cuma lokasinya tak berapa best tepi toilet...kenamasuk celah2 laluan yg kedai polo kalo tak salah jalan hujung sekali...

    ReplyDelete
  4. Assalam abang nazlee,
    insyaAllah ada tu

    ReplyDelete
  5. buat macam Zahiril... kalau perlu solat kat parking je... memang tak semua mall ada tempat solat :)

    ReplyDelete
  6. Surau kt tingkat bawah dkt dgn apa?

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.