Asyik Roti Canai..risau pulak aku dengan Hanis ni..

Sunday, November 09, 2014 PCL 7 Comments



makan malam berjemaah , walau makan mee segera pun kira okay lah..janji ada jemaahnya lebih-lebih lagi hari cuti hujung minggu.

amalan kami sekeluarga, tidak makan depan menghadap tv sambil menonton, sambil main handset dan seumpamanya yang boleh menganggu makan..

Hanis ini payah sangat nak makan nasi, selalu sangat dia mintak roti canai, sanggup mogok kalau tak dapat, pernah cakap pada mamaD suruh uli tepung sendiri..buat roti perata.

mana lah tau boleh ubah menu 'kegemaran' dia tu.. risau jugak bermenantukan mamak roti..lak nanti..huhu.




7 comments:

  1. Saya pernah dengar ceramah di ofis oleh seorang pakar pemakanan. Dia kata makan roti canai tak apa, tapi kena ingat setiap sebiji roti canai yang masuk perut untuk membakar kalorinya perlu lari 5 pusingan padang bola. Jadi lepas makan mintalah Hanis lari keliling padang bola. Kalau dia makan 2 biji roti canai cuma perlu lari 10 round padang bola saja, tak ada masalah kot...hehehehe...

    ReplyDelete
  2. sebulan sekali blm tentu sya mkn roti canai . sekrg ni hanis masih muda . lemak mudah terbakar . tetapi klu tetiba muka tu jadi chubby jer , kenalah stop ya ... heeee

    ReplyDelete
  3. Hihi..cik akak.no.komen uncle...budak.nak.membesarkan..hihi..teringat diri sendiri..hihi

    ReplyDelete
  4. dia nak makan... takpe lah.. hihi, anak mama hari2 mintak telur 3 suku.. lagi pening.. kiki

    Mama Niza

    ReplyDelete
  5. untunglaahhhh.... sekeping roti canai kena lari kat padang bola tau! haha

    ReplyDelete
  6. saya pun semalam makan 3 biji roti canai..hisss berapa kali nak kena round padang bola nih :)

    ReplyDelete
  7. dulu suka jugak.. pastu dah jemu. hihi

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.