Biskut telur bawang berlada resipi sarapan pagi mama'D

Friday, November 14, 2014 Nazlee Ismail 8 Comments




Sarapan pagi dengan biskut telur bawang berlada memang mudah disediakan .

selalunya bab makan pagi juga ada masalah nak tentukan menu apa kan?.. Kadang dah blur ..terus tak makan, skip sampai waktu makan tengahari.

memang selalu macam tu lah..
pening memikir di pagi hari.

jimat lagi menjimatkan .. menu simple ni adalah resipi dari mamaD, katanya sejak dia zaman kanak² dulu lagi emak dia buatkan untuk sarapan atau makan petang sekeluarga.

resipi : biskut cream cracker (patah²kan), hirisan bawang besar, lada putih dan sikit planta untuk gorengan kering.


8 comments:

  1. biskut pon boleh ya...good idea... selalu saya buat sausage telur bawang je...heheh

    ReplyDelete
  2. Oh... best juga ni kakak tak pernah buat lagi
    Lain kali boleh kakak mencuba pulak.

    ReplyDelete
  3. first time ni.boleh cuba nanti.tq mama d

    ReplyDelete
  4. wahh nampak cam best je. tak pernah terpk nak goreng biskut. pasni leh try nih

    ReplyDelete
  5. boleh guna pakai jugak resepi ni...nampak sedap :)

    ReplyDelete
  6. As-salam..

    eh.. makanan ni pernah jadi makanan feveret saya sekeluarga waktu kecil dulu.. (Sama mcm mama D juga he..he..) selalu emak buat belah petang.. klu takde idea nak makan apa, emak akan goreng biskut dengan telur.. sedap.. saya pun dah lama tak makan ni.. nnt2 boleh buat

    ReplyDelete
  7. Peh! Tak pernah terfikir pun nak buat sarapan mcm ni. Hebat!

    ReplyDelete
  8. wahh nampak cm sedap je pcl.. first time dgr dan tgk..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.