Keluarga "N"

Monday, November 03, 2014 PCL 13 Comments


..sebenarnya keluarga aku ni mewarisi huruf pangkal dari bonda kami,  beliau memang suka dengan huruf "N" bersempena nama milik beliau NARIMAH.

OKay, kalau lihat gambar tu berdiri kami sekeluarga dari kiri NAZRI, NORLIZA, NAIM, NAZRIN, NIZAM, (Ismail /ayahanda), (bonda NARIMAH), NORHISYAM, NAZLI dan NORFAZILAH.
Keluaga besar kami kesemuanya sembilan beradik, tiada dalam gambar adalah arwah adik nombor tiga dalam keluarga yang bernama NASIR.

Walau nama penuh seperti dalam surat beranak,  ada sebahagian nama didahului dengan nama 'Muhamad/Mohd'. ..sekarang ni aku pulak mewariskan hurf "N" di dalam keluarga aku.

13 comments:

  1. wah..semuanya bermula dengan N ye

    ReplyDelete
  2. Hmm saya lak ntah camner main belasah semua H kat pangkal ... :)

    ReplyDelete
  3. family sy pn macam 2 jgk... walaupn nama mak brmula dgn huruf M n ayah S.. tapi kami adik bradik perempuan semuanya brmula dgn N di depan n yg lelaki M...

    ReplyDelete
  4. Abah Sha "M", Mama Sha "S", tapi kami adik beradik semua Double A... hahahaha
    ramai betul ahli keluarga PCL...

    ReplyDelete
  5. nadia tak termasuk ye..hehehe

    ReplyDelete
  6. Irra boleh geng pcl. Hehe nasirah irrayyan.com

    ReplyDelete
  7. Sudah menjadi tradisi begitu, kan? Ada yang sukakan pangkal nama Siti...Nur... tak kurang juga yang mengekalkan pilihan 2 nama. Senang nak ingat pun iya jugak.

    ReplyDelete
  8. Keluarga dulu suka cara macam itu kan.
    Adik beradik akak semua bermula dgn Z.

    ReplyDelete
  9. Cik akak pon kategori N juga..hahaha...

    ReplyDelete
  10. saya pun sembilan beradik tapi pangkal nama mix . ada nama moden , ada nama klasik juga ...

    ReplyDelete
  11. Saya pun ada erat dengan nama keluarga PCL ni, Noriza dah dekat ngan Norliza tu :)

    ReplyDelete
  12. Saya pun kategori N juga..siap nama pun lebih kurang nak sama dengan ahli keluarga PCL tu :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.