Kesian pulak kat Hanis..

Tuesday, November 04, 2014 PCL 9 Comments


Kadang bab anak-anak ni kita kena selami , lagi dalam lagi tak sampai hati nak hantar dia masuk asrama... bila tengok video yang macam-macam tu dengan kes buli , ragging dan sebagainya...


Hanis..kesian pulak  kat dia..hurmm




huh tak sanggup pulak, nauzubillah..

Kes buli asrama perempuan pon sama jugak agaknya...huh Siapa ada pengalaman ??

boleh share sini.

9 comments:

  1. tak pernah duduk asrama. saya pilih duduk dengan family sbb saya lagi yakin kalau mak abah saya yang pantau kelakuan saya. kalau nak berdikari, duduk dengan family pun boleh berdikari. apa yang penting didikan ibu bapa tu penentu samada anak mampu atau tidak untuk berdikari

    ReplyDelete
  2. Buli sekarang tak seteruk buli zaman dulu lagi kot. Zaman saya dulu siap kena terjun dalam kolam ikan, cuci seluar dalam senior, dan berbagai lagi pembulian terutama masa minggu orientasi bagi menunjukkan kesetiaan kita kepada asrama berkenaan.

    ReplyDelete
  3. Tak dinafikan ragging session ni time kita sekolah dulu dah ada dah. Hatta sekolah harian pun ada gak kena ragging masa mula2 masuk dulu. Tapi takla seteruk yang ditunjukkan dalam video ni! Nampak sangat kesamsengannya ... ! Naik seriau pula nak hantar anak ke asrama. Lelaki ... pempuan sama je sekarang ni. Bukan takda video pelajar pempuan kena sepak terajang. Walaubagaimanapun, bukan semua sekolah macam tu, ada yang bagus dan muridnya pun bagus.

    Biarlah dia duk depan mata kita, bersusah sikit takpe asalkan dia dekat.

    ReplyDelete
  4. aduhhh buli sekarang ni memang lagi teruk dr dulu2..

    ReplyDelete
  5. Bila ada video2 viral macam ni ramai parents yang rasa takut...begitu jugak dengan anak2 sendiri, tapi bila dah terpilih semua tu hilang...excited yang lebih...

    Pilihan di tangan sendiri...tak masuk asrama pun masih bolih majukan diri dalam akademik..

    ReplyDelete
  6. Minta di jauhkan lah..

    ReplyDelete
  7. masa skolah xpnh duduk asrama..tp isu ragging ni memang dari dulu pon dh ada..cme teruk dgn tak je..skrg ni budak2 makin melampau...bahaya lah

    ReplyDelete
  8. cikdagu dah follow sini.. follow back... #kelabbloggerbenashaari

    ReplyDelete
  9. Geram betul. sabar jela..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.