Anak-anak mamaD

Tuesday, December 02, 2014 PCL 6 Comments


Lama tak cerita pasal anak jagaan mamaD .



Terkini pasal Mea, budak ni dah cakap banyak dengan lenggok bahasa dia tapi sikit-sikit kita boleh faham la apa yang nak dia sampaikan.. Hanis cukup suka budak kecik baya macam Mea ni sebab keletah Mea mencuit hati.. kalau sebelum ni dengan Zulaikha.

Laikha dah besar sikit dan memang petah berkata-kata, cakap macam mulut orang dewasa tu pasal la ada masanya 'belaga angin' dengan kakak Hanis...memang Hanis macam tu dari dulu lagi...

masa mula-mula dulu waktu Bartisya, Aqeela dan Zulaikha masih baby , tak boleh berenggan selalu nak main sama . Bila dah besar sikit, macam tak berapa sangat dengan Hanis..., Hanis suka melayan baby Mea saja... dengan yang lain kadang buat tak kesah je.. Ye lah kan, bila budak dah besar dorang rapat dengan mamaD, mamaD tu kan mama hanis..mungkin la ada sifat cemburu tu ada sikit..agak jelah (apa yang aku nampak).

tahun depan pulak, ada 2 baby baru nak masuk sekolah mamaD. hurmm. (..dua sekali masuk,  jaga baby macam tak cukup tangan je)

Kedua-dua baby ty adalah adik-adik kepada kakak-kakak yang pernah dijaga oleh mamaD..silih berganti.

Persoalannya boleh ke mamaD, mampukah ? sekarang pon dah sakit-sakit badan...kesain jugak tapi itu lah kan ! susah nak cakap. Kesiankan kepada mereka yang memerlukan lebih lagi tinggi .



6 comments:

  1. chaiyooo.. insyaa Allah, kalau niat iklhlas, tuhan akan permudahkan segalanya.. =)

    ReplyDelete
  2. jaga budak yg sdg nak membesar mmg letih ... tak pe , mlm pcl blh massage mamaD ...

    ReplyDelete
  3. Boleh tahan juga penatnya tu..kalau jaga 2 baby sekali...
    tapi kadang2 tu kesian jugak kat orang...

    ReplyDelete
  4. Bole buka Nursery ni PCL, ambil pekerja.. :)

    ReplyDelete
  5. Kalau dah repeat, sudah tentu orang percaya dengan jagaan MamaD.

    ReplyDelete
  6. sokong kak nurul... boleh bukak nursery ni PCL.... hahahaha... semoga mamaD kuat... jaga dengan baik... pahala pun dapat :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.