Antara kita saling memerlukan

Saturday, December 06, 2014 PCL 6 Comments


hari Sabtu/Ahad kalau ada kerja lebih masa atau kerja sampingan, mesti nak kerja kalau ada yang perlu dan diperlukan... sekarang ni duit senang dapat dan cepat habis sebelum waktunya..

pcl sekarang walau punya keluarga kecil, cuma empat orang termasuk diri sendiri nak bagi makan pakai dan keperluan, kadang macam tak cukup jer.

Itu lah , nak ingatkan diri dan juga kawan-kawan semua, kita yang sudah ada tanggungan ni kena ada usaha lebih untuk meningkatkan taraf hidup keluarga.

yang bujang kena beringat menabung untuk masa depan, tak kira anak dara ke anak bujang..sama jer. Cari duit selagi boleh dan jangan pulak sampai lupa diri dan tanggungjawab kepada Allah terutamanya dan keluarga.

buat kerja tak perlu nak memilih sangat, yang pasti apa yang kita buat itu hendaklah menjurus kepada perkara yang tidak melanggar hukum Allah swt.

Blogger sampingan pon boleh buat tambah pendapatan ..kena tahu cara, kena pandai cari peluang, jangan malu dan sombong dengan orang sekeliling. Join kelab blogger, mana tau ada kerja blog yang memerlukan khidmat kita.

nak bagitau jugak nih kepada blogger yang tak tau apa tujuan kelab blogger, bukan semestinya ada 'job' saja..dalam tu kita boleh cari kawan dan sahabat juga. Kenali dunai blogger kalau nak sangat jadi blogger yang boleh cari makan dengan blog ! Buat betul-betul dan kena caranya.

Dari situ macam-macam boleh belajar...bukan sekadar borak kosong, tapi gunakan kelebihan yang ada daripada otai-otai yang berada dalam kelab tersebut.

"antara kita saling memerlukan"  TQ Kelab Blogger Ben Ashaari.

#tak cari tak dapat
#usaha lebih sikit
#mohon doa kepadaNya
#rajin bersedekah kerana Allah.




kita sarapan bihun sup dulu sebelum buat kerja.. kat Banting ni ada warung bihun sup sedap..datang la boleh pcl tunjukkan tempatnya, 7 pagi sudah beroperasi.



6 comments:

  1. Alhamdulillah..since saya kenal blogger-2 hebat ni.. banyak ilmu saya perolehi juga.. juga especially kebabblogerbenashaari... Thanks semua...semoga saya juga seperti kalian suatu masa nanti...

    saya mommylina .. salam ukhwah semua

    ReplyDelete
  2. betul tu ... mohon tunjuk ajar ye.. =)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum PCL...sedapnya tengok bihoon sup..:)

    ReplyDelete
  4. Kadangkala penat juga memikirkan bagaimana nak tambah pendapatan...

    ReplyDelete
  5. Salam Bg nazlee.. Done follow ur blog ^_^.. Yeayyyy. Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  6. ASSALAMUALAIKUM. mohon tunjuk ajar. sy blog picisan :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.