Bila anak-anak sediri sudah remaja

Wednesday, December 03, 2014 PCL 8 Comments




Sekarang ni hanya ada dua orang kanak-kanak (Zulaikha dan Mea) di rumah pcl pada siang hari; budak dua orang ni memang rapat dengan pcl.., pcl balik sekejap waktu tengahari pon jadi lah sempat melayan gantikan mamaD nak solat dan makan. 

Hanis mana ? , emm dia ada tapi dia tak hirau sangat..tolong sikit-sikit boleh la..
lagi pon mamaD  tak harap sangat jaga budak yang sedang 'lasak dan banyak cakap' tu.

Syafi tak datang lagi sebab mama dia sedang bercuti melahirkan , dapat baby girl baru.



Bila anak-anak sediri sudah remaja, mereka adalah sebahagian kawan kita...cara percakapan dan layanan adalah berbeza dari masa ke semasa.

Anak pcl kedua-duanya perempuan, adakalanya mereka kurang selesa bila mahu berbicara hal-hal berkenaan kewanitaan. Sudah tentu mama dorang memaninkan peranan penting untuk menjadi teman rapat...maka tinggal lah pcl tiada kawan untuk berbicara sehingga bila diajak bersantai di pusat membeli belah pon, pcl melihat kepada keadaan dulu...setakat makan dan menonton boleh juga tapi kalau memilih pakaian ? hurmm.

Tak akan nak ikut dorang pilih pakaian dalaman wanita kot, kalau setakat alat solek boleh juga, tapi hanya sekadar ikut dan memberi wang belanja untuk pembelian.

itu pasal pcl akan cari surau..., paling tidak pon tempat makan yang ada wifi percuma dan paling koman sekali duduk dalam kereta .haha.

Tapi segalanya syukur alhamdulillah , Allah mengurniakan kami sebuah keluarga sakinah mawaddah warohmah itu yang diimpikan...aamin.



8 comments:

  1. x sabar nak anak jd remaja.. tp x best plak kite makin tua.. =(

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...anak perempuan atau lelaki sama ja tanggungjawab kita sbg ibubapa...

    ReplyDelete
  3. dah semakin membesar dah...

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah.... semoga hubungan kekal hingga ke jannah PCL... boleh berkumpul di syurga firdausi... insyaAllah...

    ReplyDelete
  5. Semoga terus berbahagia di samping keluarga..

    ReplyDelete
  6. Assalam abang nazlee,
    iols pun dua beradik pompuan saja
    memang weols dedua manja & rapat ngan mak he3

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..semoga mereka manjadi anak yang solehah..aminnn

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.