Kita Bukan Orang Kaya Raya ..

Wednesday, December 17, 2014 PCL 12 Comments

Gambar lokasi di Bagan Lalang, Sepang Selangor.


Minggu depan cuti umum sempena Krismas, aku plan nak cuti di Sungai Petani, sambung lagi cuti yang masih banyak berbaki.

Hanis kata cuti sekolah kali ni tak jalan makan angin tempat-tempat best ke ?, kalau balik sana  nanti mesti atok bertanya.. "cuti sekolah pi jalan mana hanis?"

apa nak jawap?  haa aku cakap jawab je lah penjimatan !

"abah buat pakej pelancongan tu ?"

...itu untuk orang yang berlebih duit, tak boleh ikut cara orang lain berbelanja.

hurmm..kesian Hanis.

Cara terbaik untuk penuhi keinginan anak-anak ; kita kenalah menabung dari awal, sediakan tabung khas untuk melancong , tabung kecemasan dan macam-macam tabung lagi kalau mampu..

Itu cara terbaik untuk merialisasikan impian, jangan sampai ada yang terkilan. Rancang percutian sebaiknya.

Kita usaha berdikit-dikit simpan, kalau ada rezeki dan sampai masanya. Tak kan lari gunung dikejar.

Kita Bukan Orang Kaya .

>>Plan Cuti-cuti 2015 anda dengan  xcelltravel&tours sdn bhd./ whatsaap 0174009726

12 comments:

  1. Betul tu... mak ayah ikat perot sebab nak menyimpan tuk anak2. Sekarang giliran dkna pulak lalui perkara sama.

    ReplyDelete
  2. tak lalui lagi pengalaman belanja untuk anak. hihihi

    ReplyDelete
  3. menabung adalah yang terbaik..sedikit-2 lama2 jadi bukit kan.... insyaallah...

    thanks 4 sharing...

    ReplyDelete
  4. balik kampong bercuti best juga...

    ReplyDelete
  5. Setuju...kalau nak pegi holiday tu..memang kena plan betul2..
    termasuk juga duit tabungannya..

    ReplyDelete
  6. tau xpe... skrg ni pon tengah buat tabung khas untuk bercuti saje.. kesian..anak2 makin membesar.. setahun sekali mesti nak ada plan untuk diorg berjalan nanti..dlm malaysia je pon x pe.. tabung tu memang sy asingkan.. balance duit belanja makan sehari sy terus masuk tabung tu.. no compromy..kena tegas.. haha

    ReplyDelete
  7. klu dr awal thn dah mula menyimpan , hujung thn insha Allah dpt melancong ...

    ReplyDelete
  8. bagus buat tabungan...didik anak dri kecik...

    ReplyDelete
  9. setuju sangat..kita takleh ikut cara orang lain..
    ape yang termampu kita buat asalkan anak2 hepi..

    ReplyDelete
  10. setuju...tabungan mendapat pulangan terbaik yg buat kita semua tersenyum:)

    ReplyDelete
  11. setuju sangat..kita harus ada perancangan dan tabungan

    ReplyDelete
  12. Saya setuju...
    Kita kena ukur baju di badan kita sendiri

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.