Klang Parade - Creating News Memories ( Blogger's Day Out)

Wednesday, December 17, 2014 PCL 6 Comments

KLANG PARADE , sebuah Pasar Raya besar yang terletak berdekatan Bandaraya Klang, Selangor dan ramai orang yang dah tahu akan kewujudannya sejak dulu lagi.

Pcl sejujurnya tak pernah masuk ke Klang Parade dan hanya lalu-lalang hadapan jalan besar , Jalan Meru itu sahaja.

Logo terkini Klang Parade
Kini,  Klang Parade sudah berubah wajah setelah melalui makeover ! , kerja-keja renovasi besar-besaran sejak bulan Jun 2013 dikendalikan oleh pemilik Mall iaitu ARA Asset Management Limited . Sejak awal tahun ini, Klang Parade telah kembali beroperasi sebagai sebuah pusat membeli belah komuniti yang moden.

Terkejut besar saya !, sudah lama tak melalui Jalan Meru.. tetiba dapat tahu KLANG PARADE sudah nampak lain. Melaui jemputan Blogger Ruby.my untuk bersama Blogger's Day Out pada 13 Desimber 2014Sabtu lepas.

Kami seramai 30 Bloggers di antaranya yang dari #Kelabbloggerbenashaari ; AngahJudin, AyueJean, FarahBubbly, Fatinbella, NadiaJohari, QueAhmad, Ruby, Sueiza, Tengku Syukri, UzuEmasPutih, EdaBaharumYayaNatsumiQasehDalia dan PCL

Bloggers berjimba ria di Klang Parade..wow hoho sangat happening !  boleh lihat gambar-gambar seterusnya mengenai aktiviti yang telah bloggers lakukan.

Event Blogger's Day Out ini adalah bertujuan untuk mendapatkan kenangan baru dalam suasana yang baru di Klang Prade supaya boleh dikongsikan kepada semua pembaca blog masing-masing..

Pendaftaran bermula jam 4 petang dan setelah itu bloggers dibawa ke lokasi berikut ;

[Peanut Butter Studio] >   Ig : peanutbutterstudiomy

Sebelum sampai di lokasi Firezone KTV, Blogger berhenti di Peanut Butter Studio dan kami dihiburkan dengan pesembahan tarian bertenaga oleh Rejuvenate Dance Crew dari program 8TV Showdown and Astro Battleground.

Rejuvenate Dance Crew

Rejuvenate Dance Crew

[Firezone KTV Family]

Sebuah pusat hiburan Karaok Keluarga , mempunyai keluasan bilik yang selesa sesuai untuk santai seisi keluarga dalam jumlah yang besar.

Ramai di kalangan Bloggers pada masa itu menunjukkan bakat mendendangkan lagu-lagu hits kegemaran. (Abe Que, Farrah, Angah, Fatin, Ruby dan lain-lain..)








p/s ; kalau nak dengar lagi-lagu yang dinyanyikan , mungkin boleh cari di Fb, Ig atau blog-blog mereka yang berkenaan.

Dah habis sesi karaok, kami dibahagikan kepada 3 group for Amazing Mall Hunt ! , sebelum tu kami diberikan beberapa keping Token untuk main-main game di Circus ! bersuka ria macam bebudak tadika..haha (ada juga blogger yang cuba tunggang kuda game..memang sempoi tengok gelagat sorang-sorang, terbaik layan)


[Circus Circus] 



Pcl belajar menari..eh ehh.


senyum riang semuanya sebab dapat main game free token.

Bloggers seterusnya mengikuti task dalam aktiviti Amazing Mall Hunt , kumpulan kami dibawa ke sebuah kedai menjual anak patung, teddy bear , super-super hero dan sebagainya. Bergambar di situ dengan patung super hero kegemaran 'Bat Man' dan posting ke Instagram.

[Little Hearts]


Rambang mata nak pilih mana yang sesuai dengan ...ehh  tengok tu Ruby haha pinky doll !!
bersama dengan instagrammer glams.. @Taufiqnazli dan rakan-rakan karibnya.
groups riben kuning..haha !! (ingat boleh la bawa balik patung sorang satu...tapi bloggers dapat jugak tapaw gift dari owner, Thanks Little Hearts)
[Teppanyaki Grill]





Sesi mencuba makanan di Teppanyaki Grill,  tapi dorang sengaja buat acara tutup mata dengan kain dan teka makanan...hurm memang tak boleh la nak makan banyak sekadar merasa saja..ok Lah 'rushing'  , tapi kalau nak cuba kena datang lain kali..huhu
hahaaaa..inilah muka-muka orang kempunan ;( hurmm..

[NEXT Hip Hop Arena]



Instagrammers memang sehati sejiwa ke mana saja../ menggayakan Hip Hop cara mereka, sempoi ajerr..

Pcl mentain sempoi dengan si rambut Afro ni..bajet bibir mau kasi tebal lagi..haha!

ewahh ....blogger Nadia n Ida

[Next Food Junction]

Selepas penat berburu dengan task..eh haha 'Mall hunt' , Bloggers di bawa ke food court untuk makan malam. Santai makan di sana. (sambil yang muslim pergi solat di surau yang disediakan di aras 2)




Akhir sekali kami di pentas utama Mall bersama maskot Upin dan Ipin  dalam sesi bergambar sebelum perpisahan.


p/s ..nampaknya Pcl kena ajak keluarga datang ke sini untuk membeli belah dan bersukaria setelkan vaucers percuma untuk dihabiskan sebelum tamat tempoh.

Terima kasih diucapkan kepada pihak Klang Parade kerana memberi kepercayaan tinggi kepada kususnya Bloggers Malaysia.

Kalau anda juga mahu datang merasai suasana baru boleh terus ke alamat ini :

KLANG PARADE
No 2112, Jalan Meru,
41050 Klang, Selangor,
Malaysia

Fb : Klang Parade
Instagram : klangparadeshopping


6 comments:

  1. Meriahnya...
    Senang2 nanti nak ajak family pergi la...macam menarik ni :)

    ReplyDelete
  2. ya..memang meriah dapat lepak macam nie..terbaik!

    ReplyDelete
  3. nsb baik PCL x tempek video abe nyanyi kat sini, hehehehhe

    ReplyDelete
  4. syok keluar ramai-ramai macam ni

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.