Esok dah masuk 1 Rejab 1435 Hijrah !

Wednesday, April 30, 2014 Nazlee Ismail 11 Comments

Assaamualaikum wbt.


"Ya Allah..ya Tuhanku , berkatilah kami pada bulan Rejab dan Sya'ban dan sampaikan (hidup) kami ke bulan Ramadhan "

...esok dah masuk 1 Rejab 1435 Hijrah ; Rejab campur Sya'ban ada berbaki dalam 60 hari lagi, insyaAllah kita akan menyambut kedatangan bulan mulia iaitu bulan Ramadhan.

bermaafan lah kita ; sama-sama kita mempertingkatkan kemajuan dalam amalan ibadah seharian .
..ingat mengigatkan kepada sesama pembaca di sini , mukmin keseluruhannya semaoga kita tidak lalai , lupa dan alpha dengan sikap kita sendiri selama ini .

#Saya mohon maaf kepada semua . Ampunilah segala kekhilafan dari saya dalam berblog selama ini.










11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ideal lah sangat ...semestinya !

Tuesday, April 29, 2014 Nazlee Ismail 11 Comments

Ideal lah sangat ; memang kita nak dapatkan berat badan yang ideal supaya mudah nak bergerak selesa ; tak ada la lenguh segala sendi .....semestinya dengan minum kordial Slim Fast Diet

Stress antara penyebab PERUT BUNCIT

Apabila kita stress, hormon 'Cortisol' meningkat dan menyebabkan badan menyimpan lebih banyak lemak terutama di bahagian perut. Stress juga mendorong anda makan bukan kerana lapar tetapi untuk memujuk diri.

Tenangkan diri. Rancang masa anda sebaiknya. Jauhkan dari perkara-perkara atau individu menyebabkan anda stress.

Nasihatkan kami - Jom tukarkan minuman harian anda kepada kordial sedap SFD. Sebab minuman ni bukan sebarang minuman. Meleraikan dan singkirkan lemak dan membentuk muka dan tubuh jadi lebih Firm & Hot!

Lihat je kesan hari ke-11. Turun meredakan stress anda.

#kalau tak stress ; lagi cepatlah proses turun berat / hilangkan perut buncit ? ..buncit ke !!

Cubalah SLIM FAST DIET   >> klik sini (pm/inbox sy utk oder)

aku suka main nyorok2 belakang wife..hihi..
berat dari 74kg turun 72.2kg 
turun lagi ke 69.9 kg







11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

No Boyfriend No Problem !

Monday, April 28, 2014 Nazlee Ismail 6 Comments


(Sabtu @ Low Yat  & Berjaya Time Square) ... repair aku punya laptop, ..keyboard ada problem dengan beberapa huruf dan nombor bila ditekan kekuncinya tak boleh berfungsi....memang kerja menaip jadi leceh bila nak buat entri atau taip komen dan sebagainya..ada saja typo.

bereh..! puas hati dah selamat repair.

Akhirnya...masalah itu selesai bila keyboard Asus diganti baru. ..sekarang ni laju jer menaip. Harap tak terlepas typo error lagi.

Sebelum ke Low Yat kami merayau dulu kat TS ; Hanis dan Nina nak cari t-shirt.. Suka bila depa ternampak baju yang bercop "No Boyfriend No Problem".. Nampak nina membelek-belek baju tu...tapi biasalah tak mau dia pakai kalau belikan sekali pun...

No Boyfriend No Problem ! ..u ada boyfriend ? ..tanya penjual tu pada Nina

...zaman uncle muda dulu kan ; kalau ada yang bertanya... "eh sapa tu ?  marka ? ..tu adik angkat aku je la"  *memamg jarang anak-anak muda nak mengaku ada boyfriend/girlfriend bagai...masa tu yang lebih biasa adalah panggilan adik/abang/kakak angkat ....

#nordiana tu bukan adik angkat aku, tapi dia 'marka aku' hihii...my loeving couple forever !

ada lagi yang aku ingat masa dulu... .. selain 'angkat' istilah 'sahabat pena' yang main-main balas surat tu  juga popular..haha, bukan apa sahabat pena / 'pen pal' dengan kenalan luar negara boleh memberikan kesempatan untuk berkomunikasi secara efektif dalam English ..tau tu . Tapi tu dulu  lah ..sekarang ni fb/email lebih  maju..

*penat sampai lenguh kaki ; berjalan kaki kami merayau-rayau di sana dari pukul 1 sampai 7 petang.











6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Apa menu anda..beli ke??

Sunday, April 27, 2014 Nazlee Ismail 2 Comments


Selamat berhari  minggu...

Pagi ni pcl tak larat nak ke gym atau jogging kat luar ..hanya mampu buat 30 minit senaman ringan depan tv sambil menonton 'tanyalah ustaz' tv9. ...dah banyak sangat jalan kaki petang semalam sampai lenguh-lenguh, semalam kami berempat window shopping kat KL..biasalah follow girls shopping ....penat giler !

..sesekali teringin nak makan nasi kerabu makan kongsi sepinggan dengan mamaD ....lantaklah apa orang lain nak kata yang terjeling kami makan tu ke  hihi.. sambil pandang semacam sebab kami makan kongsi dan oder air suam plak tu haha... bagi kami , style makan macam ni memang terbiasa bukan sebab diet ke apa tapi memang kami macam ni...

selesai makan minum , aku tapaw serawa durian dengan pulut untuk hanis dan nina kat rumah. ...sambil tu jeling pandang kat satu menu sempoi ni,...lama dah nak makan lauk itik . Serati ke apa-apa jenis itik lah ... , kat sini @Banting ni memang susah nak jumpa peniaga jual itik hidup kat pasar kalau ada pun cina yang jual...*orang sini tak pandai makan itik agaknya...

Aku beli untuk buat lauk makan tengahari... , so ini hari menu kami ialah  "gulai itik" beli.. :)

serawa durian dan pulut...

gulai itik Rm4/seketul

# Apa menu anda..beli jugak ke??





2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

1st GIVEAWAY BY DIANARASHID.COM

Saturday, April 26, 2014 Nazlee Ismail 4 Comments



Assalamualaikum..dan selamat bercuti hujung minggu...

PCL mengajak anda join/support  beramai-ramai 1st GIVEAWAY BY DIANARASHID.COM bagi membolehkan anda memenangi salah satu daripada hadiah-hadiah oleh penaja yang tersenarai sepetri berikut :
  1. Bag sekolah Ana Muslim x 1 pemenang
  2. Buku keluaran Ana Muslim x 2 pemenang
  3. 1 helai tudung Adijuma x 2 pemenang
  4. 1 helai shawl x 2 pemenang
  5. 1 helai glitter shawl x 1pemenang
  6. Baucer Rm50 x 1 pemenang
  7. Wang Tunai Rm30 x 1 pemenang
  8. Wang Tunai Rm50 x 1 pemenang
  9. Kufi - 1000 dinar size A3 x 1 pemenang
  10. Top up Rm10 x 3 pemenang
  11. Novel "Andy Hilton Vs Mr MPP" x 1 pemenang
  12. Novel "Imam Mudaku Romantik" x 1 pemenang
  13. Produk penjagaan wanita x 1  pemenang
  14. Sehelai Shawl - Plain or Bercorak (depends) x 1 pemenang
  15. Sehelai Inner Magic x 1 pemenang
  16. 2 Domo felt craft x 3 pemenang
~ Pemilihan pemenang adalah secara random.org dan tarikh tutup penyertaan adalah pada 1-5-2014 jam 12 malam. Klik banner untuk mengetahui syarat-syaratnya.





4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Snorkeling Trip - 3D2N Koh Lipe Ground Package

Thursday, April 24, 2014 Nazlee Ismail 3 Comments

Snorkeling Trip - 3D2N Koh Lipe Ground Package
(Tawaran bermula 1 Jun ~ 1 Oktober 2014)


>gambar kredit utk ; TripAdvisor

Pakej termasuk :
  • Bilik Penginapan 
  • 6 kali makan
  • Tambang speed boat dari Pak Bara ke Koh Lipe (pergi balik)
  • Bot Panjang untuk aktiviti snorkeling dan melawat pulau pulau berdekatan
  • Insuran
  • Cukai masuk Taman Negara
  • Tour Guide
  • Snorkeling Set

 Aturcara Perjalanan :

DAY 1 ( Pak Bara - Tarutao ~ Lipe)
11:30 am  - Berkumpul di Jeti Pak Bara
12:00 pm  - Bertolak ke Koh Lipe. Dlm perjalanan singgah di Tarutao, Koh Khai utk seisi bergambar
01:30 pm  - Sampai di Koh Lipe check in resort . Makan tengahari dan rehat
05:00 pm  - Bersiar siar di Pantai dan menyaksikan sunset
07:30 pm  - Makan Malam dan aktiviti bebas ( bersiar siar di pekan kecil Lipe )

DAY 2 (Snorkeling)
08:00 am  -   Sarapan pagi
09:00 am  -   Aktiviti Snorkeling di Koh Dong, Talok Phai dan makan tengahari di atas long tail (perahu) panjang
01:00 pm  -  Ke Koh Rawi dan pulau sekitar aktiviti snorkeling
05:30 pm  -  Ke Koh Adang - snorkeling dan sunset
07:30 pm  -  Makan malam dan sebelah malamnya aktiviti bebas

DAY 3
08:00 am  -  Sarapan
10:00 am  -  Bersiap utk balik Pak Bara
12:00 pm  - Dijangka sampai ke Jeti Pak Bara (bersurai)

Bilik Penginapan / Resort :
Harga mengikut kelas dan jumlah orang

a) Bilik STD FAN        

Jumlah Org / harga  
2 ~ 3  .........RM610/org
4 ~ 6  .........RM530/org
7 ~ 9  .........RM470/org
10 up .........RM430/org


b) Bilik Garden AC


Jumlah Org / harga
2 ~ 3  ........RM730/org
4 ~ 6  ........RM670/org
7 ~ 9  ........RM610/org
10 up .........RM570/org

Untuk pertanyaan ~ KOH LIPE Ground Package 3H2M  ;
Email : nazli.angkasa@gmail.com / karlisahalim@gmail.com
whatsApp : 0174009726

Lain-lain promosi berkenaan KOH LIPE :

One Day Snorkeling Trip - Koh Lipe Ground Package 
One Night At Koh Lipe 
KOH LIPE BUDGET SNORKELING TRIP 2D1N




3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Berbohong Dalam Perkara Mimipi ; Awas !

Thursday, April 24, 2014 Nazlee Ismail 5 Comments


Hari ni hari gaji bagi kakitangan kerajaan...
Hari ni (khamis) juga hari wajib pakai baju batik bagi kakitangan kerajaan *kecuali negeri2 tertentu.
~saya salah seorang yang tak ikut sangat pekeliling ...


Berbohong Dalam Perkara Mimipi * sat , cerita selanjutnya kat bawah...
~ sukar bagi aku sebab apa yang aku mimpikan semalam tak boleh nak ingat balik..., mimpikah aku? ..taktau! tak ingat! sikit pun tak !... macam pelik jugak dengarnya...

bagi mamaD , dia selalu bercerita apa yang dia mimpikan setiap malam...kadang nampak dia berpeluh , keletihan sebaik bangun tidur...katanya mimpi kejar hantu !....eh bukan , hantu yang kejar dia hahaa... itu sebab dia selalu terlewat sikit banngun dari aku....kalau takda 'alarm penggera' mungkin boleh lajak terlepas subuh..

alhamdulillah , aku senang nak bangun subuh..selalunya sebelum alarm 'ayam berkokok' berbunyi....rahsianya? ; aku pun kurang pasti tapi bukan pasal tak mimpi ke apa.... Semulajadi agaknya ; terima kasih kat Bonda kami sebab beliaulah penggera kami adik beradik sejak kecik dilatih bangun awal. terkesan sampai sekarang. alhamdulillah.

Berbohong Dalam Perkara Mimipi

Sebahagian orang ada yang sengaja mereka-reka cerita mimpi yang tak dialaminya untuk tujuan tertentu misalnya untuk mendapatkan keistimewaan, kemasyhuran, menghimpun harta atau menakut-nakutkan orang yang sedang bermusuhan dengannya dan mungkin tujuan lain seumpamanya.

Ramai yang percaya terhadap mimpi sehingga mereka amat bergantung dengannya. Mereka seperti inilah yang banyak menjadi korban penipuan soal mimpi. Ingatlah ye kawan-kawan, jangan mengada-adakan mimpi pesan Rasulullah saw dalam sabda baginda ;

"Sesungguhnya di antara pembohongan besar adalah seorang yang mengaku (bernasab) kepada selain bapanya, atau bercerita tentang mimpi yang tidak pernah ia alami serta meriwayatkan atas Rasulullah saw sesuatu yang tidak pernah Baginda katakan.." (Hadith Riwayat al Bukhar, Fathul Bari 6/540)

#berhati-hati dalam mentafsir mimpi
#jangan sampai diulit mimipi
#mimpi yang tak sudah




5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Giveway RM50 - Aku Blogger dan Hasrul Hassan

Wednesday, April 23, 2014 Nazlee Ismail 10 Comments




... mai nak ceghita ! Bro HH ni aku kenal cuma dalam dunia blog saja...tak pernah jumpa walaupun kami ... 'satu line' ; maksudnya beliau bermastautin dekat Nibung Tebal , aku ... dekat Parit Buntar. Kiranya bandar Parit Buntar di Perak , Nibung Tebal di Pulau Pinang dan Bandar Baharu di Kedah adalah antara pekan/bandar sempadan 3 buah negeri. Sempoi !...apa yang sempoi hanya orang-orang kat sana ja tau ! ...

Kami .... , tak pernah sembang-sembang berdepan apa lagi chit chat kat fb pun belum pernah sekali , kalau Bro Hasrul Hassan tu pemalu orangnya , aku lagi lahh..haha tak tau macam mana nak mulakan topik apa... bab SEO atau bisnes melalui blog?  aku memang tak pandai nak menyampuk, kalau bab pancing udang galah sepit biru kat Sungai Kerian atau Ampang Jajar tu boleh la sikit-sikit...

Ok lah Bro Has ...nanti ada jodoh kita ketemu eh  :) .  Boleh merapatkan ukhuwah blogger, teringin gak jumpa Pakar SEO dalam penulisan Blog.

Terima kasih ; saya join GA ini. (klik sini/gambar) kalau kawan-kawan lain nak turut serta.

#Blog Gua ..Blog Oren !





10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

One Day Snorkeling Trip - Koh Lipe Ground Package RM210/person (Y2014)

Tuesday, April 22, 2014 PCL 3 Comments

 One Day Snorkeling Trip - Koh Lipe Ground Package  RM210/person (Y2014) 

 Untuk pertanyaan ~ KOH LIPE Graound Package ;
 Email : nazli.angkasa@gmail.com / karlisahalim@gmail.com
Whatsapp : 0174009726








Aturcara perjalanan di Koh Lipe / Lipe Island
10:00 pagi  - Bertolak ke Lipe Island dengan Speed Boat
11:30 pagi  - Sampai di Lipe Island - Aktiviti Snorkeling
01:30 T'hari - Bertolak ke Hadsalkhaw - Pantai Rawi - makan T'hari dalam boat.
02:30 ptg - Bertolak ke Adang,- aktiviti snorkeling
05:00 ptg - Bertolak ke Pak Bara dan singgah sebentar di Khai Island
06:30 ptg - Sampai di Pak Bara

Harga Termasuk : Speed Boat - Boat untuk aktiviti snorkeling - Makan t'hari dan minuman , Yuran Taman Negara.

*Kalau perlukan bilik di Pak Bara (bermalam) ; tambahan RM50 ( jadi RM260 )

*Kanak kanak (0 - 4 thn) Percuma , (5 - 8 thn) 50% , (9 - 11 thn) 70% , (12 thn) harga dewasa.

*Ground Package Minima 2 dewasa.

Untuk pertanyaan ~ KOH LIPE Graound Package ;
Email : nazli.angkasa@gmail.com / karlisahalim@gmail.com






PANDUAN PERJALANAN KE KOH LIPE

Koh Lipe / Lipe Island ~ terletak di Wilayah Satun yang bersempadan dengan negeri Perlis di utara Malaysia. 


1. Berkereta Sendiri atau Bas/Van Rombongan

Melalui Lebuhraya Utara Selatan (plus) sehingga ke Pekan Changloon Kedah. Dari Pekan Changloon anda memandu terus menghala ke Bukit Kayu Hitam. Lebih kurang 1.5 KM anda membelok ke kiri dan mengikuti Lebuhraya ke Kuala Perlis. Dari sini anda memandu lebih kurang 20 minit atau lebih kurang 20KM, anda belok kiri ke jalan Chuping/Padang Besar. Di persimpangan jejantas, anda belok ke kanan dan mengikuti Jalan Chuping/Padang Besar. Anda memandu terus ke Padang Besar. Bila sampai berhampiran Pekan Padang Besar, ada sebuah persimpangan dan anda belok ke kanan. Anda memandu sehingga melepasi check point UPP Felda Mata Air Perlis. Lebih kurang 11 KM dari simpang Pekan Padang Besar atau memandu lebih kurang 10 minit anda akan menemui satu lagi simpang dan membelok ke kanan untuk ke Kaki Bukit dan Wang Kelian. Dari simpang berkenaan anda memandu terus dan ada pendakian bukit dan penurunan bukit dan terus memandu sehinggalah anda memjumpai Stesen Minyak Caltex.

Anda dinasihat mengisi minyak 'Tangki Penuh' kerana minyak di Thailand harga sangat mahal. Selepas itu memandu terus ke Check Point Wang Kelian untuk urusan Passport. Setelah siap segala urusan Imegresen Malaysia, anda memandu ke pintu sempadan Thailand. Selesaikan urusan imegresen Thailand. *(klik - Prosedur Bawa Kereta ke Thailand)



Siap urusan, anda memandu sehingga melepasi 3 check point polis dan tentera Thailand sehinggalah menemui simpang ke Pekan Chalung. Kampung berhampiran simpang tersebut dipanggil Kubang Belut Satun. Jarak lebih kurang 15KM dari border. Dari Simpang Kubang Belut Satun ke Chalung lebih kurang 10 KM.

Sampai di satu persimpangan belok kanan, terus memandu sehingga persimpangan lampu isyarat berhadapan Balai Polis Pekan Chalung, anda belok Kanan. Dari simpang tersebut anda memandu terus ke Pekan La-Ngu, lebih kuran 38KM. Di pekan La-Ngu anda belok ke kiri dan memndu terus ke Pak Bara. Memandu sehingga ke Jeti Pak Bara lebih kurang 10KM. Di Jeti Pak Bara, anda boleh parkir kereta dan membeli tiket Speed Boat ke Koh Lipe.


2. Keretapi ( KTM)

Menaiki keretapi dari mana stesen KTM di Pantai Barat Semenanjung Malaysia, dari KL SENTRAL terus ke Hat Yai . Sampai di Hat Yai, ambil tut tut ke stesen bas berhampiran Asean Trade Senter. Anda boleh menaiki bas atau van terus ke Pak Bara.

3. Kapal Terbang

Menaiki Kapal Terbang Ke Hat Yai .Sampai di Hat Yai, ambil teksi ke stesen bas berhampiran Asean Trade Senter. Anda boleh menaiki bas atau van terus ke Pak Bara atau ambil teksi terus ke Pak Bara.
Hat Yai - Pak Bara lebih kurang 125KM.

peta KOH LIPE

Untuk pertanyaan ~ KOH LIPE Ground Package ; 
Email : nazli.angkasa@gmail.com / karlisahalim@gmail.com
WhatsApp : 0174009726

Lain-lain promosi berkenaan KOH LIPE :

# Snorkeling Trip - 3D2N Koh Lipe Ground Package 
# One Night At Koh Lipe 
# KOH LIPE BUDGET SNORKELING TRIP 2D1N






3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

1st Giveaway Sulaman Lace Heaven

Monday, April 21, 2014 Nazlee Ismail 8 Comments


http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/sulamanlaceheaven-1stga.html

Semua dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:
  1. Follow blog Fuza, Follow Instagram Sulaman Lace Heaven, dan Follow blog Mia Liana
  2. Buat satu entri bertajuk 1st Giveaway Sulaman Lace Heaven
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen INI.
  5. Pemilihan pemenang adalah melalui random.org
  6. Giveaway ini akan TAMAT pada jam 11.30 malam 12 Mei 2014
Sila klik pada banner untuk join. Jom....

*teruja pulak tengok hadiah-hadiah yang ditawarkan antaranya #Shawl Shiffon ...kalaulah sy bertuah, maka jadilah rezeki untuk mamaD :P




8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Geram kat cicak !

Monday, April 21, 2014 Nazlee Ismail 5 Comments

#Ahad ...peluh bercerau memercik keseluruhan badan dan sampai menitis atas lantai tanpa perlu pi gym , tanpa perlu cari geng nak turun main futsal ..hah ! macam tu lah gambarannya...bertapa banyaknya kalori terbakar dalam badan aku ni.. nyaman je rasa, ..ringan je rasa badan ni tapi kena lah workout !

... mengemas rumah kalau dilakukan secara berjemaah memang tak terasa penantnya, kalau itu rumah kita sendiri lagi la semangat nak bagi kemas...ada sebahagian orang bukan suri rumah sepenuh masa terutamanya, kalau dah dapat je info kata ada keluarga nak bertandang maka 'melompat' la kalang kabut nak buat itu ini... cuci sawang/habuk , mop lantai dan sebagainya haha...emm nampak sangat rajinnya tu..lagi-lagi kalau yang nak mai tu mak mentua kann !

...masalah yang sukar nak diatasi ; ..najis cicak banyak sangat , dulu pernah sekali buat ops tembak cicak tapi tak terdaya nak buat selalu, ..dah cuba letak racun cicak pun sama tak menjadi jugak ...*ada petua ke selain letak racun/ubat bunuh cicak ?

AWAS ! jangan ada yg bagi idea suruh aku bako je kuarters kerajaan ni .. hah jangan !

wah..sempoi jer dia posing atas siling !









5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bab Rumah tangga ; Isteri nasihati suamimu dengan lemah lembut untuk utamakan ibunya..

Saturday, April 19, 2014 Nazlee Ismail 11 Comments


Assalamualaikum wbt ;

Diingatkan kepada para isteri , jika suamimu mengutamakan ibunya, syukurlah kerana itu tanda kebahgiaan untukmu walaupuun ia tak semahu dengan keinginan kamu.

Jika suamimu pentingkan diri mu.. sedarlah bahawa itu tanda-tanda kepada kecelakaanmu kerana suamimu sebenarnya telah memecah amanah yang Allah telah tentukan.

Dengan kesedaran dari itu, maka nasihati suamimu dengan lemah lembut untuk utamakan ibunya supaya tempias keberkatan dan kebahgiaan akan kamu rasai..

Wallahualam..

# Isteri ; jangan buli suami kamu !
#..dan Suami ; anda juga harus tahu apa yang sepatutnya boleh dan sebaliknya.

gambar hiasan blog ..







11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Saya mohon LIKE dari anda berkenaan Review SlimFast Diet !

Friday, April 18, 2014 Nazlee Ismail 7 Comments


Assalamualaikum  dan salam sejahtera...

[entri 'sticky post' ini akan melekat sampai  18 April 2014 ; jadi kepada sesiapa yang ingin sokong saya melalui LIKE gambar Review SFD , boleh la teruskan niat anda yang murni itu..

Ucapan jutaan terima kasih didahulukan]

-----------------------------------------update-------------------------------------

Seperti tajuk kat atas tu... Saya mohon LIKE dari anda semua tapi sebelum tu sebaiknya jemput baca apa yang saya tulis dalam entri review tersebut ; kalau dah baca okay ...langkah seterusnya ;

1) Klik SINI (update langkah mudah)


2) Kemudian klik pada LIKE untuk support PCL.

screenshot dari blog Mia Liana



...saya tak ramai kawan; supporter ...tapi teringin nak menang salah satu dari hadiah yang ditawarkan oleh penganjur :

Tempat Ke 1 :
Wang tunai RM200 + 3 kotak SlimFast Diet

Tempat Ke 2 :
Wang tunai RM150 + 3 kotak SlimFast Diet

Tempat Ke 3 :
Wang tunai RM100 + 3 kotak SlimFast Diet

Tempat Ke 4 hingga 10 :
3 kotak SlimFast Diet

..amacam boleh tolong saya ?

# terima kasih sangat-sangat !
# terima kasih juga kepada Penganjur; My Beauty Herbs dan Blogger Mia Liana





7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Siapa tak kenal dengan Cik Ta blogger nih ?

Thursday, April 17, 2014 Nazlee Ismail 10 Comments


..bila seseorang pembaca blog yang sering bertandang dan dengan relanya mengikuti dan menyokong sebaik mungkin dengan komen-komen beliau di dalam kebanyakan entri kita, sebagai blogger apakah yang harus dilakukan untuk membalas ukhuwah tersebut ?

yeah ..cuba untuk terjah ke blognya jika dia seorang blogger juga.






dan ..akhirnya ; Siapa tak kenal dengan Cik Ta blogger nih ?



# kesiannya pcl ...baru tau !





10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Puji memuji ; Merpati Sejoli..

Wednesday, April 16, 2014 Nazlee Ismail 10 Comments

..sebelum masuk kerja sambil sarapan tengok tv9..

Tertarik dengan topik yang berkaitan dengan rumahtangga..
Suami memuji isteri begitu jugak isteri juga memuji suaminya..

Semua perlakuan ini perlu ada, dan jika tiada perlulah dibentuk , diamalkan dalam kehidupan..dan belajar kalau tak pandai..hiihii..

Adakah korang selalu buat..dan apakah hasilnya yang korang dapat?

Memuji sebetulnya bukanlah mengharap balasan tetapi keikhlasan akan membuat pihak yang dipuji akan merasa dihargai, dalam konsep berkeluarga, element pujian ini harus ada bagi mengeratkan lagi perhubungan dalam proses mencari bahagia..


# sehari selepas nikah , sepuluh tahun lepas nikah  dan sampai hujung nyawa... biarah hidup umpama 'merpati sejoli' ..boleh ? insya Allah ..kan !  :)





10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kita juga punya aib yang memerlukan waktu yang panjang untuk memperbaikinya.

Tuesday, April 15, 2014 Nazlee Ismail 4 Comments

Kehidupan ini terdiri tiga fasa..

Fasa untuk membina kehidupan yang sempurna itu adalah ketika kita muda mencurahkan seluruh waktu kita untuk keinginkan kita, ketika kita dewasa mencurahkan seluruh waktu kita untuk berjuang dan ketika kita tua mencurahkan seluruh waktu kita untuk merenung..

Fasa-fasa kehidupan ini tidak boleh tidak dan hendaklah seiring dengan pegangan iman kita, malah semakin hari semakin kuat kita menghambakan diri dengan mendekatkan diri kepadaNya , Tuhan Pencipta Alam.

Seringkali terjadi dimana kita seolah-olah menyalahkan takdir dan mencela orang lain jika berlaku musibah, seharusnya salahkan diri sendiri di atas kelalaian yang kita lakukan.

Kita juga punya aib yang memerlukan waktu yang panjang  untuk memperbaikinya.

# Uruslah diri sendiri sebelum mengurus orang lain ~ walau bagaimana pun kita perlukan 'cermin' untuk melihat diri sendiri .




4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Janji hado.. bersenam kan?

Monday, April 14, 2014 Nazlee Ismail 12 Comments



wahh tengok tu eksyen betula lah 'uncle' tu..haha... semangat habis !

dah turun banyak kilo..mana tak suka :),  ini semua atas semangat pemula dari slimfast diet laa !

 ...betul kata JR, nak keluarkan peluh tak semestinya secara berkumpulan...kadang tu memang susah nak berikan komitmen , memasing ada hal memasing... Joging bersendirian adalah satu cara terbaik...tapi aku tak boleh buat macam JR buat ..sehari 5km berlari.

untuk motivasikan diri kita bersenam sekurang-kurangnya 30 minit sehari. Atau mulakanlah dengan 10 minit minggu ni , 20 minit minggu depan ,  30 minit minggu depannya.. Janji hado.. bersenam kan?

# Perangilah kesusahan dan kedukaan, jika kita bingung disebabkan oleh sesuatu permasalahan, bangkitlah untuk melakukan kegiatan atau aktiviti yang kita suka kerana dengan begitu kita telah melakukan perkara yang positif terhadap keadaan jiwa dan hati.

# Suka atau gembira ada batasannya dan lakukanlah sesuatu yang membuat diri dan dia merasakan kebahagian ...dan selalulah bersama mencari bahagia. *peneman setia .




12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Luar cantik , dalam ada penunggu !

Friday, April 11, 2014 Nazlee Ismail 12 Comments



...emmm , kalau ada kat rumah baunya boleh kalahkan raja buah..memang lama dah tak makan ...kat kampung pun susah nak dapat sebab kalau ada pun selalu je yang tak fresh, jatuh bergolek bawah pokok tak ada yang pungut .."ulat buah lepak dalam isinya", biasanya diluaran nampak cantik tapi dalamnya ada penunggu :) itulah dia si buah kuinin *loghat utagha naaa..

santai-santai petang zaman di kampung memang best la..., teringat dulu  kejadian yang tak disengajakan...emak suruh buang kulit dulu dengan pisau baru boleh makan isinya ..ni tak ! main gigit kulitnya tersus macam tu...akibatnya melecur bibir terkena getah buah ni...nostalgia sungguh ;)

kalau tak ada kativiti memang macam ni lah pcl, ....teringatkan kisah silam zaman kanak-kanak dulu ..

okay , salam santai petang semua.








12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jangan tunggu kaku baru nak buat sesuatu..

Thursday, April 10, 2014 Nazlee Ismail 5 Comments

..setiap petang,  janji pukul 6... sudah sedia menanti rakan futsal kami ; tujuan utamanya sekadar mengeluarkan peluh dengan cara sihat .

dalam beberapa hari , stright  game main macan nak pengsan tau ! ,  tapi hati tetap berkeras nak buat jugak..

semakin hari semakin kurang rakan yang datang join...ada yang mengadu demam dan sakit-sakit badan sebab kata diaorang  "kita dah lama tak praktis , tak main macam dulu-dulu..."  *dulu kami aktif...sorang demi sorang dah berkeluarga...keluarga lebih utama, hasilnya ...berat badan sorang demi sorang naik macam belon kena pam  hihii  ;)

Okay ..takda hal, baru nak mula semagat...Walaupun tak ramai rakan yang punya masa turun padang, namun rutin tetap diteruskan. ..kadang tu aku dan jiran sebelah hanya berdua atau bertiga... sepak dan kejar bola yang nampak macam 'orang gila' ...haha.

Apa pun kena konsisten...Kalau tak konsisten exercise mana nak dapat hasil yang diimpikan tuuu....

Kalau duduk-duduk saja depan tv tanpa bersenam boleh buat badan jadi lemau macam roti masuk angin , nak dimakan tak lalu , nak dibuang rasanya semut pun tak hingin !

# Masa makin singkat , umur makin meningkat.
# Jangan tunggu kaku baru nak buat sesuatu...

.... terlambat !


ready.. !

"Kehidupan ini adalah kesempatan yang hanya boleh dirasakan setelah kita kehilangan, sedangkan kesihatan itu adalah mahkota yang bersemayam di atas kepala orang yang sihat yang mana hanya boleh dilihat oleh orang yang sakit"





5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bab Rumah tangga ; Isteri Jangan Menerima Tetamu Lelaki Bila Suami Tiada Di Rumah.

Thursday, April 10, 2014 Nazlee Ismail 7 Comments

..wahai isteri ; kamu senang sangat mendapat fitnah dari jiranmu.. sebab kamu secara tidak sengaja dan  baik sangat terhadap tamu , bukan salahmu pun..., kamu tahu tapi kamu seolah tidak menyangka perkara itu boleh mendatangkan fitnah..

jiramnu itu terlampau perihatin..alhamdulillah , bagus lah ...siapa lagi untuk menegur kalau bukan kalangan tetangga .

Setiap orang Islam wajib menghormati tetamunya, tetapi bagi seorang isteri kenalah belajar dan mengerti tamu yang bagaimana harus diterima bila suaminya tiada di rumah. Untuk menjaga keharmonian rumahtangga dan lebih utama menghindarkan segala fitnah.

Apabila datang seorang tetamu yang ingin berjumpa suaminya atau atas alasan lainnya dan kebetulan suami tidak ada di rumah, maka sebaiknya jangan mengundang tamu itu masuk. Si tetamu tu juga harus 'belajar' ...jangan main redah aje rumah orang dan harus fahami keadaan.

Sudah menjadi tanggungjawab isteri tidak membenarkan lelaki bukan mahramnya masuk semasa ketiadaan suaminya. Jaga maruah seorang isteri supaya jangan difitnah lagi.

Selalunya perkara yang terjadi menyedarkan kita bila ada yang mahu mengur ; anggaplah teguran itu sebagai nasihat yang membawa kepada kebaikkan..

Antara perkara yang harus dipelajari ;

  1. Jika (isteri) berseorangan/bersama anak-anak yang masih kecil , maka elakkanlah dari menerima tetamu lelaki. *perkara sama juga jika suami didatangi tamu wanita bukan mahramnya 
  2. Jika (lelaki) bertandang ke rumah seseorang yang di dalamnya tiada muhrim , maka hendaklah berteman , atau elakkan langsung masuk ke dalam rumah tersebut. 
  3. Kalau perlu sangat; biar dia (tetamu lelaki) masuk dan anda duduk di luar... * ini kes terpaksa contoh kebanyakannya bagi perkhidmatan/servis ..baiki paip bocor/tukang hantar gas dan seumpamanya.     *(kalau risau barangan berharga hilang..Jangan la izin masuk rumah) .
  4. Sentiasa beralasan mengatakan "suami saya tiada di rumah" ... dan selebihnya boleh dikongsikan bersama pembaca di sini di ruangan komen .. (y) .







7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

An-Namimah ; Maksudnya mengadu domba yang mengheret dosa !

Wednesday, April 09, 2014 Nazlee Ismail 7 Comments

Suatu simpulan bahasa kita "Megadu Domba" iaitu bermaksud memindahkan atau menyampaikan berita pada orang lain dengan tujuan yang tidak baik. Sama maksud dengan  perkataan Arab iaitu An-namimah ;

Perbuatan mengadu domba ini sering belaku tanpa sedar dan dipandang ringan oleh masyarakat kita.

Hukum mengadu domba,  Ulama bersepakat bahawa mengadu domba termasuk antara dosa-dosa besar. Imam al-Ghazzali Rahimahullah menyatakan bahawa mengadu domba adalah dilarang kerana ianya mendedahkan sesuatu perkara yang tidak boleh didedahkan samada perkara itu tidak disukai oleh orang yang mengatakannya atau orang yang mendengarnya atau tidak disukai oleh orang yang ketiga (orang yang dikatakan).

...tahun 2012  lalu saudara Sham Kamikaze ada berkongsi artikel di Fb beliau berkenaan mengadu domba  ; suka aku nak berkongsi di sini untuk manfaat bersama-sama pembaca blog pcl ;



# Antara adu domba yang paling buruk adalah hasutan yang dilakukan terhadap seorang lelaki tentang isterinya atau sebaliknya, dengan maksud untuk merosakkan hubungan tersebut (suami isteri ).




7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bab Rumah tangga ; Kewajipan Anak

Monday, April 07, 2014 Nazlee Ismail 8 Comments

gambar hiasan blog
Kita dambakan seorang anak yang soleh/solehah ,  maka perlu tahu akan kewajipan seorang anak terhadap ibubapa yang harus dipenuhi , kita buat untuk ibubapa kita dan sama juga anak-anak akan buat untuk kita ...itulah harapanya walau mereka/kita sendiri tidak menyatakannya secara terang kepada waris kita ..kan! , tapi ada jugak jenis ibu/bapa yang cakap terang-terangan minta balasan...apa pun tak kisah la, cakap pun bukan salah apa cuma nak mengigatkan saja...peringatan/teguran itu adalah nasihat yang baik.

Kewajipan seorang anak terhadap ibu dan bapanya adalah saperti berikut :
  • Selalu mendoakan keampunan Allah swt kepada mereka;
  • Jika mereka memerlukan sesuatu umpamanya makanan/keperluan maka kita harus memberikannya;
  • Jika memerlukan layanan, kita harus memberi layanan yang sebaik-baiknya;
  • Menta'ati perintahnya;
  • Berkata dengan sopan dan tidak menyakiti hatinya;
  • Berjalan dibelakangnya (hormat);
  • Mencari keredhaan darinya;
  • Menjauhi segala sesuatu yang dibencinya;
..seringkali kita digambarkan dengan sikap angkuh anan-anak terhadap 'orang tuanya' ; bila sudah besar dan berjaya,  hilang dan lupa segala pengorbanan mereka yang telah melahir dan mendewasakan mereka.

Ramai juga yang bersikap baik dengan 'orang tuanya' alhamdulillah . Ini berlaku secara realiti dan banyak kisah sudah diadaptasikan kedalam filem/drama untuk memberi kesedaran kepada para penonton. *kalau aku teronton cerita-cerita sedih macam ni mau meleleh ayaq mata..hemmm

Hidup ni singkat dan pendek masa, sekejap masa berlalu.. jadi jangan dipendek-pendekkan lagi dengan kekeruhan apa lagi yang berkaitan dengan silaturrahim kekeluargaan, teman berukhuwah itu sedikit maka jangan dikurangkan lagi dengan perangai cela lagi buruk. Kadangnya yang ramai hanyalah musuh....sudah-sudahlah bermasam muka; berterusanlah jalinkan sillaturrahim sesamam manusia yang sedia terbina.

wallhu'alam ..

 #  Bab Rumahtangga ; Kewajipan Isteri .
 #  Bab Rumahtangga ; Kewajipan Suami .




8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Aku bicara pasal keluarga aku...

Monday, April 07, 2014 Nazlee Ismail 2 Comments

Sarapan pagi..

kami takda penasihat tentang pemakanan sihat , kami memandai yai aje !!

dah selalu makan macam ni ...dan selalu jugak kenyang sampai tengahari, jadi..bila sampai waktu makan tengahari boleh la dikurangkan sikit kuantitinya..

aku bukan apa sangat ; keterlanjuran dalam mengawal pemakanan dan senaman membuatkan kami sekeluarga jadi bertambah disiplin...*bunyinya macam baguss je kan..!

kalau tengok anak-anak dara kami , nina dan hanis memang dah slim sangat body dorang tu...sama macam mama dorang suatu ketika dulu..*sekarang ni pon slim lagi..(y)  ; tapi hanis masih tetap 'belasah' roti canai 2 biji dalam sehari..!!, pernah mama dorang  cakap; "belum kawin , pompuan memang slim lah..kalau tak pandai jaga badan" ; pada fikiran aku,  faktor kegemukan seseorang itu kebanyakan adalah mengikut genetik/baka (ibu/bapa/atok.nenek) mereka.

apa nak risau kalau mak@bapak berbadan kurus...nenek moyang semuanya slim belaka ;  makan ajelah..kalau kadar proses metabolisma dalam badan sudah semulajadi cepat bertindakbalas. apa nak dihairankan lagi!...syukurlah tak perlu bekerja keras untuk semua tu.


"satu utk U , satu utk aiii...minum kita share .."


#suka kata-kata hikmah ni "..kegemukan adalah kelalaian, terlalu banyak makan akan menghilangkan kecerdasan, terlalu banyak tidur adalah kegagalan, terlalu banyak ketawa akan memakan hati dan fikiran yang jahat adalah seksa"

cakap pasal kegemukan ; ramai yang sensitif  *aku tau tu..  Tapi...aku harap ia tidak menjadi isu untuk dibincangkan di sini. Aku bicara pasal keluarga aku...





2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Makan dalam ? ...Tetapi masih berdiam diri?

Sunday, April 06, 2014 Nazlee Ismail 5 Comments

[Ehhh GEMUK nyaa kau sekarang..! ] ~ rujukan




Makan dalam ? Tetapi masih berdiam diri?
Kami BANTU anda dengan hanya minum kordial SFD ini setiap hari. Rasa Rasberry yang sangat enak. Lihat sahaja bagaimana wajah dan bentuk badan anda terbentuk HEBAT !

Cubalah SLIM FAST DIET   >> klik sini (pm/inbox sy utk oder)

10 hari anda akan rasai perbezaan yang ketara. Bukan itu sahaja anda turut mendapat 15 khasiat dalam 1 kotak.

Sedap . Melangsing . Menganjal . Menahan Selera Makan . Merawat-Memulih-Mencantikan Kulit . Mengurangkan Tekanan . Lebih Muda Hari ke Hari.
Jom bentukkan muka & badan lebih Fit, Firm & Hot.
Tanpa anda sedari. Hanya dengan minum segelas kordial sedap SFD setiap hari.

aku dah cuba (berjaya turunkan berat 5kg/10hari) dan buat review ttg produk ni : http://www.nazlee.com/2014/03/review-slimfast-diet-selepas-10-hari.html

a) Harga Jualan SlimFast Diet RM45 Sem, RM49 Sbh/Srwk
b) caj pos ;
SFD - Semenanjung
1-2 = RM7
3-4 = RM9
more please ask*

SFD - Sabah/Sarawak
1-2 = RM10
3-4 = RM12
more please ask*

Lihat Testimoni & Produk : https://www.facebook.com/mbherbs/photos_albums
Malaysia . Singapura . Brunei . Indonesia




5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ayat Pengasih dalam keluarga..

Sunday, April 06, 2014 Nazlee Ismail 4 Comments

Hari Ahad ! hari terbaik bagi kami bila selalu dapat menghabiskan masa di rumah bersama insan-insan tersayang. Bangun awal subuh menghirup udaran nyaman di pagi hari....adalah moment yang menenangkan.

..sempat menonton tv9, Rancangan Tanyalah Ustaz jam 7 pagi tadi.. Aku nak kongsikan sikit berkenaan kebahagian rumahtangga, keluarga bahagia dengan Rahsia Surah Al-Fatihah.


"Ada penonton bertanyakan bolehkah membaca Surah al-Fatihah sebanyak 77 kali kepada beras yang nak dimasak dan diniatkan untuk kebahagian rumahtangganya."

Jawab ustaz Sharhan ringkas..katanya "boleh dibaca dan diharuskan tetapi usah dirisaukan tentang kuantiti, maksudnya jumlah bilangan bacaan surah tersebut tidaklah ditetapkan berapa banyak asalkan niat seseorang itu betul. Apa guna baca banyak kali tetapi tidak betul-betul cara baca...
Memadai membaca sekali Al-Fatihah dan harus diberi penekanan tentang niat kita pada ayat "Al-Rahman Al- Rahim" dengan maknanya tersendiri." 

Al-Fatihah ada multi rahsia dan ini adalah pemahaman apa yang aku dapat "tangkap" dan aku kongsikan di sini semoga bermanfaat.

Wallahu'alam, untuk lebih detail lagi boleh merujuk kepada ahli agama/orang yg warak di sekitar anda.

#disertakan makna keseluruhan ayat ;








4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Apa aktiviti korang buat pepagi tadi?

Saturday, April 05, 2014 Nazlee Ismail 7 Comments

..pepagi sudah dihidangkan air lemon suam terbaik untuk sakit tekak nih..*thnks ma

Dah beberapa hari terasa perit tekak, aku suspek sebab main futsal tiap petang dan terdedah dengan persekitaran berjerebu...@Banting biasaalahhhh jerebu top !

Pagi ni aku malas nak buat aktiviti luar,  semalam plan nak turun jogging dengan mamaD tapi hujan turun..alhamdulillah. walau tak lebat tapi risau jugak kena demam pulak nanti...

Tak dapat turun pagi petang pun boleh jogging. ..tadi tengok mamaD dah berpeluh sakan..rupanya dah siap masak kat dapur.

Apa korang buat pepagi tadi? ..jangan tidur lebih sangat! ..tak bagus sebenarnya;  muka akan nampak sebam/sembab dan lesu. ..

aku ke bilik gym yang dah lama sunyi tak berpengunjung kat sini..







7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bab Rumah tangga ; Kewajipan Isteri

Friday, April 04, 2014 Nazlee Ismail 10 Comments

Salam...perkongsian untuk semua terutamanya kaum wanita , moga ada manfaat bersama.

1. Bergaul dengan suami secara baik. Menurut ulama Mazhab As-Shafie, wajib bagi isteri menggauli suaminya dengan baik. (lembut menyusun kata dan manja...biar menggoda untuk suami sahaja)

2. Mengendalikan kerja-kerja rumah. Menurut riwayat Janzani, Rasulullah s.a.w menentukan kewajipan anaknya Fatimah mengurus rumah dan Ali mengurus kerja-kerja di luar rumah. (AI Mar’ah fi Tasawwuri Islam, m.s 105, oleh Abdul Muta’al AI Jibry).

3. Berhias untuk suami. Isteri hendaklah sentiasa berada di pandangan suami dalam keadaan menarik dan kemas. Dengan itu suami menjadi terhibur ketika di sampingnya. Tugas ini tidak dapat dilaksanakan dengan baik oleh isteri kecuali mereka yang faham dan benar-benar perihatin.

gambar hiasan entri


4. Pujuk memujuk adalah penting dalam kehidupan rumahtangga. Ibn al-Aswad AI-Dualy berkata kepada isterinya:
Apabila kamu melihat aku marah, tenangkanlah aku. Apabila aku melihat kamu marah, aku pula menenangkan kamu. Jika tidak janganlah kita bersama-sama.

5. Isteri hendaklah taat kepada suami. Di dalam sesuatu tindakan, jangan sekali-kali membelakangkan suami, kerana dia ketua rumahtangga. Jika hendak keluar rumah mestilah mendapat izin dari suami terlebih dahulu. Isteri pula hendaklah memahami tugas dan kewajipan suami di luar. Sekiranya kerja itu untuk Allah s.w.t. dan RasulNya, ia mestilah menyokongnya, memberi galakan dan semangat serta menasihatinya supaya tidak berputus asa.

6. Isteri hendaklah sentiasa menjaga kehormatan diri dan nama baik suami. Wanita yang menjaga kehormatannya dianggap oleh Rasulullah s.a.w. sebagai wanita yang baik dan patut menjadi ukuran bagi lelaki yang baik.

sedikit penambahan dari sumber ini .

>    Bab Rumahtangga ; Kewajipan Suami .





10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bab Rumah tangga ; Kewajipan Suami .

Thursday, April 03, 2014 Nazlee Ismail 6 Comments

Salam ; untuk perkongsian bersama moga ada manfaatnya.

1. Suami adalah ketua keluarga, pelindung isteri dan anak-anak. Sebagai pelindung keluarga dan ketua unit masyarakat yang kecil ini, suami berkewajipan mangawal, membimbing, menentukan tugas, menyelaraskan kerja, berusaha mencari keperluan hidup keluarga dan berusaha menyediakan faktor-faktor kebahagiaan dan keselamatan keluarganya.

2. Suami wajib menyediakan rumah kediaman, pakaian dan makan minum keluarga. Dia wajib mengajar anak isterinya dengan hukum-hukum agama. Kalau tidak mampu mengajar sendiri dia wajib menanggung kos berkenaan. Dalam hal ini suami yang bijak awal-awal lagi akan memilih isteri yang beragama. Dengan itu dapat meringankan beban dan kewajipannya mengajar agama kepada isterinya. Isteri yang beragama itu, pasti dapat bekerjasama mendidik anak-anak dalam kehidupan beragama.


gambar hiasan blog

3. Pentadbiran suami di dalam rumahtangga hendaklah berdasarkan rahmah (kasihan belas) berakhlak dan contoh yang baik. la bertanggungjawab di hadapan Allah s.w.t, terhadap keluarganya. Bersikap baik dan adil di dalam mengendalikan rumahtangga adalah penting. Rasulullah s.a.w, menyifatkan orang yang baik ialah orang yang baik kepada ahli rumahnya.

4. Suami hendaklah mengasuh isteri dengan baik. Rasulullah s.a.w. menyifatkan kaum wanita sebagai amanah Allah s.w.t.  Amanah itu hendaklah dijaga dengan cermat. Misalnya jika kita diamanahkan sesuatu barang dan barang itu rosak di tangan kita, tentulah ia akan melibatkan nama baik kita. Sebab itu Rasulullah s.a.w. berpesan supaya bersikap baik terhadap wanita .

>sumber ini .




6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Afni Zulaikha .. Birthday dia 1 April !

Wednesday, April 02, 2014 Nazlee Ismail 8 Comments

"alamak lupa la Laikha punya birthday la" ..kata mamaD petang semalam selepas aku balik dari main futsal .

..macam mana boleh tak ingat langsung nih, walau bukan darah daging kami namun rasa ralat jugak...saje je mama dia tak nak ingatkan kami. Afni Zulaikha yang bahsakan dirinya 'laikha' dan kekadang bila bab serius sikit gunakan ganti nama 'saye'  memang rapat dan manja dengan mamaD ; mamaD pula malam sikit baru teringat nak wish birthday..elok-elok je nak hantar sms  , dah ada orang ketuk pintu...rupa-rupanya si kecik tu dengan mama dia (mama fara) hantar kek dan kfc ..suka sangat la kak hanis dapat kek aiskrim !

mungkin ada pembaca konfius dengan panggilan mama-mama kat sini ; Okay untuk lebih jelas...si laikha ni, dia panggil mama betul dia pun mama jugak tapi bila kedua-dua mama ada sekali dalam masa sama,  pandai pulak dia membezakan ...hemm budak cerdik . Sorang mamaNana (mamaD) dan sorang lagi mamaFarah. tapi dengan aku tetap laikha dan lain-lain panggil 'pakcik' walau kak hanis dan kak nina panggil aku 'abah' ;
mungkin lelaki macam aku tak biasa bahasakan abah untuk anak-anak yang bukan darah daging sendiri...payah rasanya , lagi pun feeling ibu/mama tu lebih kuat dengan anak-anak maupun anak jagaan.

okay, tadi cakap pasal budak mulut banyak tu eh..., aku memang suka melayan dia. Posting di fb, aku ada 2-3 kali kongsi video dia sebagai 'penyambut tetamu' di rumah kami bila aku balik makan tengahari dan petang waktu balik kerja...serius dia memang petah bercakap.

aku pernah tanya dia " abah laikha pegi mana naik aeroplane" , jawabnya "abah work kat Shanghai" ..dan tanya lagi "Shanghai tu kat mana ea?" ..dia cakap "Shanghai tu kat Johor la pakcik..hihii..apa la pakcik ni" ..serius boleh gelak dengar dia menjawab walau salah fakta...tapi sudah dibetulkan oleh mamaD ; Shanghai tu kat negeri China , entah mana datang Johor tu tak tau lah..mama dia pun naik hairan mana entah dia 'dapat' !

Bebudak memang cepat belajar sesuatu ; Awas ! kalau nak brcakap sesuatu yang rahsia depan/dekat budak yang boleh 'merakam' setiap patah kata kita....naya nati diulangsiar nya berkali-kali..setakat ni belum berlaku lah; lagi pon xde benda nak sorok pon...aku lagi suka anak-anak yang boleh diajak berbicara.

Bila cakap dengan bebudak ni kita pon jadi macam dorang jugak ahahaa..terasa comel la plak !! *puiii..

#Happy belated birthday to Afni Zulaikha ; dah masuk umur 3 tahun dah dia..









8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Futsal kami

Wednesday, April 02, 2014 Nazlee Ismail 6 Comments


...inilah dia aktiviti yang berterusan ; Futsal@PANstadium , semangat sungguh nak jaga kesihatan..maklumlah semuanya punya 'aset lebih' yang tiada nilainya .

..dulu kebanyakan dari kami semuanya steady, perut rata ....masih kuat bertenaga !

#tak susah kumpulkan komuniti untuk menjadi sihat hanya dengan group whatsApp aje sudah dapat dihimpunkan mereka ni semua....guna kemudahan yang ada untuk kembalikan kecerian bersama.

#tak boleh buat team lawan mana-mana group lagi sebab  kebanyakannya 'pancet' selepas 20 minit beraksi di padang..huhu..

~itulah kami setiap petang yang terluang.





6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Grand Opening Giveaway by HaneulAfiqah

Tuesday, April 01, 2014 Nazlee Ismail 7 Comments



Sebagai Blogger ; apa yang boleh  dan patut kita sokong adalah cuba sebaiknya membantu rakan blogger lain.. Dunia maya ini perlukan sokongan untuk bergerak maju terutamanya dalam Bisnes Online ;

Bentuk sokongan yang dikehendaki oleh Pengajur ada pada entri blog beliau (Klik Banner) , jadi apa tunggu lagi kalau nak bagi sokongan tuuu ..!

#Good luck HaneulAfiqah n Nutrition's Cafe !




7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sering terjadi kepada manusia...

Tuesday, April 01, 2014 Nazlee Ismail 10 Comments


Sering terjadi kepada manusia...umpamanya diriku sendiri ;

Apabila satu jenis makanan saja sudah berjaya mencegah perut dari dimasuki banyak makanan lain, ni baru je berlaku mulai beberapa hari yang lepas. dah lama sedari tapi susah nak mengikis tabiat makan banyak !

Satu kata saja berjaya menyebabkan banyak permusuhan...tapi aku rasa aku tak akan buat perkara sebegini, in sha Allah mudah-mudahan sentiasa dalam lindungan dan rahmatNya.

Satu keburukan saja berjaya menghadang banyak kebaikan ...emmm, boleh ambil iktibar dari kesilapan yang telah kita atau masyarakat sekeliling lakukan dan melihat impaknya.

dan..ni paling bahaya, sekilas pandangan saja sudah melahirkan banyak nestapa kepada kehidupan seterusnya.

#ikut ajaran dan sunnah rsulullah SAW.... *menganggukkan kepala tanda faham!

#teringin nak berjubah putih ke masjid tapi takut diri nampak macam riak pulak , walhal aku tahu tu cuma pakaian saja....ini semua tiada kena mengena dengan hijrah sesorang , hijrah pada iman keseluruhan dan bukannya pada luaran ~ dah pegang nak beli tapi tak jadi...lama dah, tengoklah nanti macam mana !




10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.