Kesungguhan ada boleh buat suami bangga.

Tuesday, September 30, 2014 Nazlee Ismail 11 Comments


Bab makan aku aku tak memilih, apa yang ibu kita pernah masak bagi makan dulu itulah yang menjadi kegemaran sampai umur ke tua ni.

Mana nak dapat kalau cari menu masakan kampung kalau bukan di kampung atau suruh isteri masak macam mana ibu kita masak.

Jadi isteri yang memahami selera suami dan keluarganya, dia kena bijak  tackle tentang makanan.

Masakan tu kalau rasa tak sehebat masakan ibu sekalipun, kesungguhan tu ada. Boleh buat suami bangga.


Ikan sepat masak cili


Puji isteri selalu ~ jangan hanya pandai mengeji. Tak bagus macam tu.

Kelab Blogger Ben Ashaari



11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cabaran 30 Hari [30] : Apa Yang Anda Dapat Dengan Berblog

Tuesday, September 30, 2014 Nazlee Ismail 9 Comments



Cabaran hari terakhir #cabaran30hari ; Apa Yang Aku Dapat Dengan Berblog ?

Banyak sangat, nampak dan yang tak nampak dengan mata semua ada.

Ilmu blogging dari 'Universiti Blogger'; ..walau khayalan semata-mata, tapi hakikatnya aku dah faham sedikit sebanyak tentang edit blog guna coading dan tentang penulisan dalam entri blog.

Networking; bertambah rakan kenalan dalam berbagai latar belakang kehidupan.
Kalau dulu aku bergerak berseorangan dan kini sudah berkumpulan ~ jangan salah tafsir pulak erti blogger berkumpulan ni ye, kita hidup bersatu tenaga bukan berpuak-puak. Keharmonian dalam kehidupan blogger diwujudkan.

Rezeki dari aktiviti blogging; bertambah seiringan dengan ilmu yang aku dapat.

Semangat untuk maju dan berjaya sentiasa terdorong jika kita mengambil aura positif terhadap apa yang berlaku di sekeliling kita.

Melalui kehidupan sempurna.

Kehidupan yang sempurna bagiku adalah ketika kita muda mencurahkan seluruh waktu untuk keinginan, ketika kita sudah dewasa mencurahkan seluruh waktu untuk berjuang dan ketika tua nanti untuk kita merenung ~ insya Allah


Kelab Blogger Ben Ashaari



9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cabaran 30 Hari [29] : Bunga Kegemaran Dan Ertinya Untuk Anda

Monday, September 29, 2014 Nazlee Ismail 7 Comments


Apa eh? Entah bunga apa jadi kegemaran. Tak pernah dapat cuma beri kepada seseorang yang disayangi ...

Bunga yang sangat familiar adalah bunga mawar @ros selain dari bunga kebabangsaan iaitu Bunga Raya.

Tiada erti apa² kepada lelaki semacam aku ni. Tetapi sangat memahami sifat wanita yang suka bunga segar terutama mamaD.

"Sesiapa yang mempunyai banyak waktu untuk membaca, maka dia pasti bahagia kerana telah memetik BUNGA dari taman alam semesta."

~ kalau zaman sekolah dulu "mat bunga" adalah gelaran untuk lelaki yang suka kepada kecantikan diri .

Hah ..takblehblah ingat zaman remaja sekolah dulu.

#cabaran30hari, hari ke dua terakhir dalam cabaran seterusnya. Selamat menyahut cabaran kepada rakan blogger semua. All the best.

Kelab Blogger Ben Ashaari



7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Happy birthday nenek tua !!?

Monday, September 29, 2014 Nazlee Ismail 6 Comments


Hanis dan nina


"Happy birthday nenek tua !! 30/9"

Sesekali si adik menyakat dalam status FBnya, bila over excited menjadikan Hanis terpost awal sebelum tarikh birthday kakaknya, Nina.

Yang sebetul tarikh tu lagi dua hari , tapi hanis dah confuse sebab tadi kami sekeluarga makan makan di luar sebagai menyabut awal hari jadi Nina.

Makan luar bersama keluarga
...tapi kakak nina tetap cool ; sifatnya lembut dan suka senyum manis.

Kelab Blogger Ben Ashaari



6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cabaran 30 Hari [28] : 5 Perkara Bermula Dengan ''Andainya'

Sunday, September 28, 2014 Nazlee Ismail 5 Comments


 5 Perkara ; Bermula Dengan ''Andainya'

1. Andainya blog ini tak berharap kepada iklan Nuffnang, boleh ke ?

2. Andainya aku bertindak drastik, buang kesemua iklan nuffnang apa akan jadi ?

3. Andainya aku letak banner sewa ruang iklan, ada tak yang berminat melanggan ?

4. Andainya aku tidak boleh menulis blog, apa aku nak buat?

5. Andainya aku pergi dulu sebelum anda, ada tak sesuatu yang boleh dimanfaatkan?
*renungkanlah masa-masa bahagia bersama blog ini.




Ini adalah #cabaran30hari, hari ke dua puluh lapan. #kelabbloggerbenashaari




Kelab Blogger Ben Ashaari



5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Harga Ikan Darat Segar di Banting.

Sunday, September 28, 2014 Nazlee Ismail 4 Comments


Ramai yang nak dapatkan bekalan ikan darat segar tapi susah nak jumpa di pasar pasar biasa.

Ramai juga ada orang yang tak pandai makan ikan darat, ikut selera tekak masing-masing tapi sebenarnya rasa ikan darat memang sedap kalau kena cara memasaknya.

Harga terkini hari ini di Pasar Tani / Pasar Kemboja Banting. Harga tidak tetap setiap minggu kerana mengikut permintaan dan bekalan semasa.

Ikan darat : Sepat, tilapia, lampam.


Ikan Sepat @Rm10/kg
Ikan Keli @Rm6/kg
Ikan Lampam @Rm5/kg
Ikan Tilapia hitam @Rm5/kg
Ikan Haruan @Rm20/kg

Semuanya ikan-ikan segar hasil tangkapan peniaga atau pembekalnya, bukan ikan bela @sangkar.

Aku beli sepat setengah kilo untuk buat masak pedas tengahari nanti. Beli tadi dan mintak tolong siang sekali..memudahkan kerja mamaD untuk masak.

Bereh.





Kelab Blogger Ben Ashaari



4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Workshop Orang kita masih tutup !

Saturday, September 27, 2014 Nazlee Ismail 7 Comments


Jam 9 pagi dah terpacul di sini.

Rezeki diaorang buka kedai awal, bukak pintu je dah ada pelanggan datang, kereta aku lah tu jadi pelanggan pertama kepada sebuah workshop kereta.

Tujuan nak repair air cond tak sejuk, kena tukar cooling coil yang bocor sebab dah confirm sebelum ni...hurmm.

Pelanggan pertama boleh nego price lagi, memang selalunya macam tu kot.. 'ada ong'
kata mereka la..

Aku tak kisah..
Untuk keselesaan kami sekeluarga, ku gagahkan jua...bayar .

#Bukan rezeki orang kita !

Bagus je melayan pelanggan, dan bersungguh buat kerja.

Memang sah coil bocor bocor nampak berbuih
Sabar menunggu kereta siap direpair




Kelab Blogger Ben Ashaari



7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cabaran 30 Hari [27] : Mood Anda Hari Ini

Saturday, September 27, 2014 Nazlee Ismail 8 Comments



Alhamdulillah, bagun subuh dengan mood yang ceria. Bila ada juga rakan yang bangun seawal jam 4 pagi menghantar masej-masej ilmiah motivasi dan nasihat melalui whatsaap group menambahkan lagi keceriaan dalam diri.


Bersyukur dengan apa yang ada sekarang.
Punya isteri dan anak dua orang.



Kelab Blogger Ben Ashaari



8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Malas aku nak letak tajuk SENHENG !

Saturday, September 27, 2014 Nazlee Ismail 5 Comments


#EHHHH !! Haha..



Banyak juga aku melanggan di SENHENG , BANTING sejak pertama kali aku buat kad ahli, boleh dapat diskaun lagi. Dari peralatan dapur termasuklah gajet, ada juga sebahagiannya aku beli di SENHENG.

Sempena 25th ANNIVERSARY PROMOTION, kepada anda yang melihat iklan menari-nari di blog ini bolehla klik untuk dapatkan info berkenaan.

Iklan dibawa khas oleh Nuffnang Malaysia.


Kelab Blogger Ben Ashaari



5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cabaran 30 Hari [26] : Gajet Kepunyaan Anda

Saturday, September 27, 2014 Nazlee Ismail 5 Comments



Aku bukan gila gajet ! Mau tau tu.

Setakat ni gajet model terbaru, terkini memang tak ada, boleh ikut perkembangan tapi tak mampu nak memilikinya.

Gajet canggih, harganya pun canggih jugak !

Siapa yang tak suka merasai kemajuan arus kemodenan dalam IT,  gajet canggih mengikut kehendak dan keperluan semasa.

Ini je gajet yang aku ada..syukur alhamdulillah.

Gajet pcl 2014


  • Tablet Samsung x1
  • Laptop Asus x2
  • Hp Samsung x1
  • HP Sony x1
#Cabaran30hari , hari ke dua puluh enam. 


Kelab Blogger Ben Ashaari



5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sudah la berdiri, kencing tak basuh pulak !

Friday, September 26, 2014 Nazlee Ismail 9 Comments


Istinja' (istinjak) tahu?
~ bersuci menghilangkan najis dengan air bersih (air mutlak) sekiranya air tiada, benda kesat pun boleh digunakan.

Ramai kot orang Islam tergesa-gesa dalam bab bersuci , memganggap mudah masalah menghilangkan najis yang akan mengakibatkan badan dan pakaian masih kotor.

Nampak ramai juga muslim menyerupai orang bukan Islam dalam masalah kencing yang mana sebahagian tandas yang di dalamnya terdapat tempat-tempat buang air di dinding dan terbuka. (selalunya kita nampak di kebanyakan tandas awam).

Setiap mereka yang kencing dengan tanpa malu berdiri (tandas lelaki) dengan disaksikan orang yang lalu lalang keluar masuk tandas. Selesai kencing ia mengangkat pakaiannya dan memakainya dalam keadaan najis. Kalaupun ada air di situ jelas perbuatan kencing berdiri tidak mengikut cara Rasulullah saw kebiasaannya.

Namun ada juga keadaan dalam darurat dibenarkan (kencing berdiri)  ~ tidak menjadi kesalahan tetapi jika difikirkan , diperhalusi kenapa tidak dibenarkan melakukannya ?
Sebenarnya kalau diteliti kembali dari sudut kebersihan,  kencing berdiri dikhuatiri air kencing tepercik atau terkena pada pakaian tanpa  disedari...jika begitu, bagaimana dengan solat yang bakal kita lakukan kalau kita menggunakan pakaian yang sama?  Kotor kan.

Lagipun memang kita disuruh untuk menjaga air kencing agar tidak terpercik di mana-mana bahagian anggota dan pakaian yang kita bawa dalam solat. Ingatlah, dalam antara hadith menyatakan ; manusia akan diazab dalam kubur kerana tidak menjaga air kencingnya.

Hadith riwayat al Bukhari, Fathul Bari 1/37
Hadith riwayat Ahmad 2/236, Sahihul Jami': 1213


Jangan buat macam tu ;
Sudah la berdiri, kencing tak basuh pulak ! ..hurmm


Kelab Blogger Ben Ashaari



9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cabaran 30 Hari [25] : Berita Terkini Hari Ini Yang Anda Baca

Friday, September 26, 2014 Nazlee Ismail 2 Comments








Kelab Blogger Ben Ashaari



2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kari sembilang is my favorite menu

Thursday, September 25, 2014 Nazlee Ismail 12 Comments


Amboih eh.. kawan² lama aku dalam group whatsaap ex-skool tadi pagi asyik bercerita tentang menu terbaik punya.. "kari sembilang".

Kebetulan dalam reramai tu ada sorang chef pulak..hurmm.

Chef Pian, rakan sekampung juga rakan baik semasa di SM Sri Perak Pt. Buntar.

Bila Aida wasap gambar ikan sembilang yang sudah siap disiang;


Apa lagi , ramai la yang respon especially mak² dara la kan. Ramai yang sudah berhijrah jauh dari kampung halaman, lama  tak merasa gulai semilang, sesekali bila sebut menu tu, perghh ! boleh 'terangkat' kerusi .



Pakat semua nak belajar masak, ada resepi gulai mamak, ada juga resipi cara melayu.

Hangpa nak style mana? Tanya Chef


Aku dalam meeting pon dah tak ketahuan hala dibuatnya bila Aida, Mila, Nani, Anie dan Pian bukak cerita..huh!

~ balik tengahari aku singgah beli keli, dah siap masak.. apa nak buat , sini mana nak dapat gulai sembilang.

~ Kari sembilang is my favorite menu.

Kelab Blogger Ben Ashaari



12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kegembiraan yang disebabkan oleh dunia adalah kegembiraan anak kecil

Thursday, September 25, 2014 Nazlee Ismail 3 Comments

Assalamualaikum .

Ganjaran orang yang peduli terhadap sesama manusia adalah bahawa dia boleh melupakan keresahannya. Pahala orang yang berbakti kepada Penciptanya adalah bahawa dia dihormati sesamanya dan hadia orang yang meninggalkan dunia adalah bahawa rezekinya datang mengalir kepadanya.

Jangan memgangap kecil suatu nikmat bersamaan kesihatan yang ada, jangan menghapuskan dosa tanpa diiringi taubat nasuha dan jangan melakukan ketaatan tanpa diiringi keikhlasan.

Kegembiraan yang disebabkan oleh dunia adalah kegembiraan anak kecil, kegembiraan yang disebabkan oleh pujian yang baik adalah kegembiraan orang-orang besar, sedangkan kegembiraan yang disebabkan oleh apa yang ada disisi Allah adalah kegembiraan para wali dan orang pilihan Allah.

~ lakukan kebaikan atas kerelaan hati disamping sentiasa memohon keredhaan Allah swt.


Kelab Blogger Ben Ashaari



3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cabaran 30 Hari [24] : Rumah Impian Anda

Wednesday, September 24, 2014 Nazlee Ismail 6 Comments


Ini bukan cabaran lagi dah, dah semuanya soalan kebanyakan darinya lebih kepada fantasi termasuk la hari ke dua puluh empat ; Rumah impian?

"Rumah dah siap pahat lagi berbunyi" ..ehh

Takde lah, sebenarnya rumah sendiri dah ada, dah siap pon cuma kalau diimpikan nak buat surau dalam rumah, ajak ahli kariah datang berjemaah, mengaji quraan dan buat aktiviti keagamaan.

Aku ada satu contoh sebuah rumah kediaman milik kenalan blogger kita ;

Anda pernah dengar Musholla Ihsan?

Ianya sebuah rumah semi-D, berloksi di Bandar Baru Bangi dan adalah kepunyaan Blogger  yang dikenali dengan nama uncle LF @ Dato' Abdullah Al-Hadi.


Musollah Ihsan ~ kelas pengajian dan
Ukhuwah blogger


Memang aku mengimpikan konsep rumah sebegini, lengkap dengan kemudahan untuk bersantai sambil boleh menjalinkan ukhuwah dalam suasana aman damai.

PCL pernah menyertai Ukhuwah blogger di sini beberapa tahun lalu

~Inilah rumah impianku.


Kelab Blogger Ben Ashaari



6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

1 Day Trip Wang Kelian & Padang Besar (Tarikh : 05 Dec ~ 06 Dec 2014)

Wednesday, September 24, 2014 Nazlee Ismail 5 Comments


Assalam buat semua...ada yang nak follow kami 1day trip ke Wang kelian & Padang Besar,Perlis.. Bershopping sakan...beli periuk kuali balanga, Toto,  pakaian,  handbeg bag packer !!

Jom sertai kami..

Harga Trip : Rm100/individu

1 Day Trip Wang Kelian & Padang Besar (Tarikh : 05 Dec ~ 06 Dec 2014)
Pengangkutan : Bas Persiaran


Jadual Perjalanan :
05/12/2014 (Jumaat)
  • 10:30 mlm - Berkumpul di Kelang
  • 11:00 mlm - Bertolak ke destinasi
06/12/2014 (Sabtu)
  • 03:00 pagi - Brehenti rehat RnR Tapah Perak
  • 03:30 pagi - Sambung perjalanan
  • 06:00 pagi - Dijangka tiba RnR Gurun Kedah (solat,sarapan dan bersiap sedia)
  • 07:30 pagi - Bergerak ke Wang Kelian 
  • 09:00 pagi - Dijangka tiba di Pasar Pagi Wang Kelian (shopping / santai)
  • 12:00 tgh  - Bergerak ke Padang Besar (lunch / shopping / santai)
  • 04:30 ptg  - Bergerak balik ke Seberang Jaya Perai Penang.
  • 06:00 ptg  - Singgah Kedai Jeruk Pak Ali , Seberang Jaya Perai Penang. (Dinner / santai)
  • 09:00 mlm - Bertolak balik ke Kelang

Segala perbelanjaan (belian barangan, makan pagi, makan tengahari, makan malam) adalah tidak termasuk harga pakej (di bawah tangguan sendiri).


Hubungi untuk buat tempahan : (Deposit  Rm50.00)

Whatsaap : 0174009726 nazlee
email : nazli.angkasa@gmail.com



Kelab Blogger Ben Ashaari



5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cantik bungkusannya ?

Wednesday, September 24, 2014 Nazlee Ismail 6 Comments


Nasi lemak bukan lagi  orang kita yang pandai buat dan ia bukan menjadi sesuatu yang janggal kini.




#wordless wednesday.

Kelab Blogger Ben Ashaari



6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Instagram Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, September 24, 2014 Nazlee Ismail 6 Comments



http://instagram.com/kelabbloggerbenashaari

"Bukan Sekadar Blogger" tagline Kelab Blogger Ben Ashaari kini terpampang di instagram untuk memberi gambaran segala aktiviti kelab untuk tatapan umum.

Kepada anda yang sudah mempunyai akaun instagram boleh lah menjadi follower kelab.


Follow instagram aku jugak.. t.kasih



http://instagram.com/nazleeismail

Kelab Blogger Ben Ashaari



6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Mea dan Laikha ; Santai petang..

Tuesday, September 23, 2014 Nazlee Ismail 5 Comments


Hari ni balik  kerja awal dari biasa, nampak kelibat aku terus diorang jerit macam lama tak jumpa .

Pakcik..pakcik.. jerit laikha dan mea.

Eh pakcik balik awal la hari ni.. kata mama.

Selalu pon bukan lewat sangat, paling lewat pukul 6 lebih sikit dah sampai rumah, cuma kadang tu tak sempat bermain kat luar rumah dengan bebudak ~ kesian.

Laikha dan Mea tak sabar menanti, Shafy pulak selalu tidur petang.

Masing-masing tunggu dijemput balik rumah sendiri.

Macamtula keadaanya setiap petang hari bekerja.





Kelab Blogger Ben Ashaari



5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cabaran 30 Hari [23] : Pekerjaan Yang Anda Ingin Selain Kerja Anda Sekarang

Tuesday, September 23, 2014 Nazlee Ismail 8 Comments


Aku nak jadi tukang urut , boleh?

#cabaran30hari, hari ke dua puluh tiga #kelabbloggerbenashaari


Silap dulu aku tak belajar dengan nenek. Orang tua-tua dulu memang pandai mengurut, walau cara urutannya tradisional namun keikhlasan kerja mengurut tu original.

Urut tapak kaki pun dah kira okay. Bukan untuk sesapa, orang kat rumah aku jugak.

Kalau nak dijadikan mengurut ni sebagai kerjaya ; pekerjaan halal ok  jugak ..*fahamkan maksud aku.



kredit to massage




Kelab Blogger Ben Ashaari



8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Applikasi Edisi Blog memudahkan aktiviti berblog.

Tuesday, September 23, 2014 Nazlee Ismail 5 Comments


Kelab Blogger Ben Ashaari  baru-baru ini telah memperkenalkan kepada umum, sebuah aplikasi ping blog yang dikenali dengan nama Edisi Blog.

logo Edisi Blog

Aplikasi tersebut adalah untuk memudahkan para pengguna terutama rakan-rakan blogger untuk melakukan
proses mempromosikan artikal blog mereka dengan lebih efisyen. Proses ping blog belaku secara automatik setelah pendaftaran berjaya dibuat.

Disamping itu, ia juga dilihat memberi kelebihan kepada para pengguna bukan blogger dimana melalui applikasi ini mereka akan lebih mudah memperolehi info-info semasa ataupun tips-tips menarik melalui artikel-artikel yang telah dibahagikan mengikut kategori-kategori tertentu.

Proses pendaftaran sememangnya mudah, boleh refer kat sini.

Untuk memuat turun, anda boleh mendapatkannya melalui pautan Play Store seperti yang telah disediakan: [Applikasi Edisi Blog]

Aku percaya sudah ramai blogger yang lebih terkehadapan dalam bab-bab gajet superb sebegini.

Selamat maju jaya dalam arena blog ; jangan sampai ketinggalan.




5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cabaran 30 Hari [22] : Destinasi Percutian Impian

Monday, September 22, 2014 Nazlee Ismail 6 Comments



Rasanya macam nak ke New Zealand, entah la dok tak dok teringat ja nak pi sana hurmm..

Aku pi dengan keluarga semua la, sememagnya akan menjadi destinasi percutian impianku kali ini..

Menyahut #cabaran30hari #kelabbloggerbenashaari : New Zealand jadi pilihan.

Destinasi Impian ~ New Zealand.

~ Tak cukup beberapa RM jer lagi ...huuuw.

Kelab Blogger Ben Ashaari



6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Website Rasmi Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, September 22, 2014 Nazlee Ismail 14 Comments


Alhamdulillah, lambat sikit info ini dientrikan namun tetap aku nak bagitahu jugak kepada pembaca yang tak tahu di luar sana.

Penubuhan Kelab Blogger Ben Ashaari diilhamkan oleh yang empunya nama iaitu Encik Ben Ashaari, blogger yang dikenali  ramai tu. Turut disokong kuat oleh rakan-rakan seperjuagan beliau di Kelab Blogger.

Laman web rasmi KELAB BLOGGER BEN ASHAARI yang dikendalikan sepenuhnya oleh blogger Encik Hafiz Rahim dan dibantu oleh blogger Puan Rabiatul Adawiyah akan memberikan persembahan yang mantap dari hari ke hari.

Camana nak join ? Ok .. mula mula sila join group tertutup di Facebook , KELAB BLOGGER .. tunggu admin approve , pastu silalah naikkan blog anda dengan bijak.. Nak cepat dikenali , rajin rajin komen di post FB di dalam page tu.. inshaAllah ! ~ Ben

Jika anda sudah lama atau baru join , sila lah berkunjung selalu selalu ke laman web rasmi tersebut untuk mengikiuti perkembangan dan berbagai aktiviti yang telah dilakukan oleh ahli kelab.


Logo Kelab Blogger Ben Ashaari ; klik logo untuk pautan ke web rasmi.

Kelab Blogger Ben Ashaari



14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cabaran 30 Hari [21] : Tempat Yang Anda Ingin Pergi Dan Tak Pernah Pergi

Monday, September 22, 2014 Nazlee Ismail 3 Comments


Banyak betul tempat belum sampai sebab aku tak pernah pergi walau dalam negara sendiri, sedih kan.

Ada orang pergi untuk melawat negara luar lebih diutamakan ; ikutlah rezeki masing² kan hurmm.

Menjawab soalan cabaran ; Tempat yang aku ingin pergi dan tak pernah pergi ialah Taman Negara (Malaysia).

Macam best je nak explore lebih.
Aku minat sangat aktiviti luar lebih kepada untuk megenali alam semulajadi ciptaan Yang Maha Esa. ALLAH SWT.

Peta Taman Negara ; gambar dari google.com



Kelab Blogger Ben Ashaari



3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Seronok bila sahabat lama datang berkunjung..

Sunday, September 21, 2014 Nazlee Ismail 4 Comments


Kalau kita di alam maya seperti di blog contonya ; menerima kunjungan pelawat atau sahabat maya adalah sangat dinantikan. Mungkin juga tidak bagi semua penulis blog tapi aku dapat rasakan kebanyakkan blogger adalah bersetuju dengan pendapat tersebut.

Di luar blog juga sama keadaannya, aku sangat menantikan kehadiran sahabat terutamanya sahabat² lama zaman sekolah dulu.

*Pls alert ya kepada sahabatku semua :)

Rindu nak jumpa korang bertambah bila sudah bertemu jejak melalui fb ke group whatsaap.

Kisahnya :

Kelmarin dan hari ni, kami mendapat kunjungan sahabat lama bersama keluarganya ; Anie Hamid sahabat exSMSP '86

Katanya datang ke Banting adalah perancangan last minute, nak bawa anak² bercuti dekat kawasan dan di luar KL. Tujuannya nak santai² di Morib.

Perancangan saat akhir memang kalut jadinya, mana nak cari hotel@  homestay tempat bermalam. Semunya fully booked di musim cuti sekolah.

Tak sangka, kebetulan ada kosong di Mes tempat kerja aku. Syukur alhamdulillah boleh bantu kawan dalam keadaan memerlukan. Dapatlah satu bilik untuk dorang.

Kedudukan Mes tu dalam kawasan kuarters kediaman aku, maka kami sekeluarga jadi tuan rumah lah kepada tetamu ni.
Banyak perancangan dan semuanya menjadi..alhamdulillah.

Suka aku bila sahabat lama datang berkunjung ke rumah dan buat aktiviti sesama..

Yang paling best, suaminya juga ada minat sama dengan aku ;  layan gambar..

Orang dah minat mancing, kena la ajak ke
tempatnya..@Sg Langat.

Pagi , sarapan di warung D'Bunga Emas Cafe

Bertandang ke rumah di malam hari Sabtu.

Gambar kenangan sebelum balik Ampang, pcl jadi cameraman nya.

Dengan bantuan monopod, kami selfie

Sentisa memelihara hubungan baik sesama insan , silaturrahim terjaga insya Allah kita juga di dalam pemeliharaan Allah swt.



Kelab Blogger Ben Ashaari



4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cabaran 30 Hari [20] : Quote Kegemaran Anda

Sunday, September 21, 2014 Nazlee Ismail 9 Comments



Maaf lambat bersiaran untuk cabaran30hari hari ke dua puluh
; walau lewat tetap menyahutnya.

Dan quote kegemaran ialah :

" Hadiah Paling Baik Untuk Seseorang Yang Kita Sayang Adalah Doa "


~ Sentiasa mendoakan kebaikan orang lain.

Kelab Blogger Ben Ashaari



9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Apa saja lah, seronok apa kalau saling membantu..

Saturday, September 20, 2014 Nazlee Ismail 10 Comments

#edit

Aku di pejabat belum tentu buat kerja pejabat sepenuhnya, adakalanya bersantai dulu depan pc , rileks dan sambung buat kerja smula.

Bila nak banding dengan orang yang berada di rumah tu, dorang kerja jugak!
Kerjanya berterusan ~ kesian kan?

Itulah, kita suami isteri dan anak-anak . Kalau ada peluang nak wujudkan suasana saling membantu ; Inilah masa jangan lepaskan peluang yang ada, manfaatkan cuti / cuti minggu Sabtu Ahad sebaiknya.

Bantu buat deco deco ke..hurm,
tolong gantung frame hiasan ke.. hurm.

Tolong basuh pinggan ke..
Bantu sidai/ kutip baju di ampaian ke..

Apa saja lah, seronok apa kalau saling membantu. ~ bantu drill lubang dinding jer pon boleh haha.


Deko ~ banyak jugak lubang kena drill.

Dekorasi terkini mamaD ~ topi bendang.

~ Sempatkan masa balik lunch tadi..buat kerja drilling tolong mamaD dengan dekorasi terkininya.


Kelab Blogger Ben Ashaari



10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Betul-betul ?

Saturday, September 20, 2014 Nazlee Ismail 8 Comments


Pagi ni kerja tujuan nak pantau kontraktor buat kerja, sekali terpantau geng pancing pulak haha.

Hujan ; alasan dorang tak boleh buat kerja luar bangunan daripada duduk sesaja menggulung rokok daun kritek lebih baik pancing ikan, jawabnya bila aku bertanyakan salah seorang dari mereka.

Suka aku, teruja aku nak join sama ; tengok je lah..

Lokasi rahsia, pls jangan tanya  :)

tak lepaskan peluang selfie

TILAPIA MERAH : Sedap buat goreng / masak 3 rasa


Best kan !, best la kalau minat dengan apa yang kita buat. Rezeki depan mata tunggu lagi..usahakan saja.

Elok lepas hujan berhenti, sambung terus buat kerja.

"Waktu kerja, kerja dengan betul-betul, waktu terluang isikan,  manfaat dengan sesuatu yang berfaedah dan jika ada masa bermain, mainlah betul-betul"

Insya Allah takda yang sakit hati dan mata.

Kelab Blogger Ben Ashaari



8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Melihat keluar jendela

Saturday, September 20, 2014 Nazlee Ismail 2 Comments


[Selepas Subuh, sebelum jam 8 pagi]

Melihat ke luar jendela, memerhati sekeliling alam akan ciptaan indah Yang Maha Kuasa.

Mencari idea santapan minda sebenarnya.

Pandangan ku diterjemah melalui kamera telefon ke dalam entri blog ini.

Di sini bermula sebuah kisah kehidupan hari Sabtu dan seterusnya selagi mampu dikongsikan bersama pembaca .

Dari bilik tidur utama/depan

Jam 7pg , lampu kawasan dah padam

Dari bilik tidur 2 / sisi

Dari bilik tidur 2 / belakang

Dari bilik tidur 3 / belakang


Hurmm.. baru nak santai hujung minggu bersama keluarga, rehat lebih sikit ..kena masuk kerja pulak hari ni.

Cuaca sejuk nyaman kat luar , @Banting baru lepas hujan semalaman.

~cari ilham



Kelab Blogger Ben Ashaari



2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cabaran 30 Hari [19] : 1 Resepi Kegemaran Anda

Friday, September 19, 2014 Nazlee Ismail 7 Comments


Banyak menu kegemaran dalam kepala ni, Semua nampak makanan sedap itulah yang aku suka makan mengikut keadaan tempat di mana aku berada .

Bila sedap selalulah aku dapatkan  resepi  atau aku akan reka resepi sendiri ;

ini resepi kegemaran aku... dah boleh buka store / gerai tepi jalan  Char Koey Teow PCL ! *niat


#Cabaran30hari [19] : 1 Resepi Kegemaran aku ialah Char Koey Teow


printscreen  di entri :  http://www.nazlee.com/2010/01/char-kteow.html


char koey toew



Kelab Blogger Ben Ashaari



7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Zulaikha zulaikha zulaikha

Friday, September 19, 2014 Nazlee Ismail 12 Comments


Budak sekarang ni kan, kecik lagi dah pandai melawa .. ikut sapa? Orang yang dekat dan rapat dengan dia lah..kan.

Aku suka perhatikan gelagat budak² kecik sebab aku memang suka budak. Ini anak asuhan mamaD, lama tak cerita pasal Zulaikha.

Laikha ni dah jadi 'ketua murid' dalam rumah kami. Dia selalu bahasakan diri dia 'kakak'. Budak betah bercakap ..susah nak simpan rahsia ; maksudnya budak yang jujur sangat.

Bila dia jujur dan cepat tangkap, sampai orang lain nak cakap perkara rahsia pun kena pandang-pandang hurmm.

Bab nak melawa, Laikha tiru dari kakak hanis, kakak nina dan mungkin dari mamaD sendiri sebab bila tanyakan pada dia cepat je jawab "laikha ikut mama nana"





Hai..saya zulaikha.

"Cakap siang pandang-pandang" ; budak dalam proses pembelajaran, ghairah dan teruja untuk memahami situasi dan keadaan sekeliling.

Ibu bapa atau penjaga kena faham tu..


Kelab Blogger Ben Ashaari



12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.