Ben n the KBBA gangs..nampak gayanya aku tak boleh nak join la..hurm.

Saturday, January 24, 2015 PCL 8 Comments


alhamdulillah..walau badan rasa kurang sihat tapi semangat nak makan bersama keluarga tetap ada.., ada orang bila demam tak selera nak makan , apa lagi kalau hidangan yang disediakan oleh orang yang sedang berdiet...

MamaD dalam diet atkins, tak makan kabohidrat hanya protin dan sayuran saja..allahuakbar dah berapa hari berlalu..cekal sungguh semangat dia.

badan aku memang tak larat nak bergerak, lenguh badan terasa akibat batuk dan selsema yang tak hilang sejak beberapa hari. Hari ni, malam kalau ikut plan ada gathering blogger buat potluck kat rumah Ben..nampak gayanya tak boleh nak join la..hurm.

okay, dah bosan taktau nak buat apa..blogging pun dah ke laut sangat..hurm nak share apa yang mamaD buat untuk menu dietnya.. toqwa sumbat orang sebelah utara cakap..haha atau pun tauhu sumbat ; sumbat sebolehnya sampai nampak padat dalamnya..memang kenyang walau tanpa makan nasi..terbaik, ada lagi makanan selain itu mamaD buat tomyam seafood.




yang pasti dalam menu tu semuanya tanpa/sikit kabohidrat dan tanpa gula.

orang demam macam aku ni makan tomyam memang berselera..pedas masam lagi sedap, tak ada gambar pulak..


8 comments:

  1. Sedapnyerr nk jugak...Alahai tak sihat ke PcL..Moga cpt sembuh sahabat..

    ReplyDelete
  2. sedapnyaa tauhu sumbat :D

    ReplyDelete
  3. Syafakallah.
    get well soon pcl.
    sy pun jeles tengok diaorang. Nasib duk jauh. Kihkih

    ReplyDelete
  4. rajin mama D.... Sha paling suka part potong halus2 inti tauhu tu... perghhh sedap... semoga cepat sembuh ye PCL :)

    ReplyDelete
  5. Next projek la ye PCL janji PCL sihat

    ReplyDelete
  6. sy x gigih nk beratkins hihi

    ReplyDelete
  7. Assalam abang nazlee,
    semoga cepat sihat
    AMIN

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.