Bila mama'D berdiet ??

Thursday, January 22, 2015 Nazlee Ismail 7 Comments


Bila mamaD dah mula berdiet, aku terpaksa jua turutkan untuk bagi sokongan.., kita ni sebagai penguat semangat depa untuk terus bertahan.

Kalau tengok pada menu harian tu nampak menu diet Atkins , kurang atau hampir tiada karbo dalam menu kami sejak seminggu yang lepas.

Aku jugak yang cadangkan plan diet macam tu.. cuma makan lauk dan sayur tanpa nasi .

Kalau baca testimoni, perkongsian diet atkins..ramai yang berjaya kurangkan berat badan dan ramai juga yang "kelaut" ..hurm, kena ada semangat lebih paling tidak pon dalam 2 minggu pertama.

Sedikit info tentang diet atkins ni ;

Atkins Diet adalah sejenis kawalan pemakanan yang diperkenalkan oleh Dr. Robert Atkins bagi membantu individu untuk mengurangkan berat badan melalui konsep pembakaran karbohidrat dan lemak dalam badan.


ini menu makan tengahari tadi, gambar dari fb mamaD :)



 menu kebiasaan bagi pengamal diet atkins. ; homemade nuggets , telur dadar sawi rolls dan timun jepun.

Aku secara tak langsung berdiet atkins jugak la..

7 comments:

  1. assalamualaikum.. saya pernah mencuba diet atkins.. mula-mula sengsara juga bila tak dapat makan makanan karbohidrat especially nasi.. lama-lama alhamdulillah boleh..

    ReplyDelete
  2. teringin juga nak cuba atkins ni :D

    ReplyDelete
  3. Teringin sangat nak try atkin..tp semangat tak cukup kuat lagi utk teruskan kehidupan tanpa NASI..hehe

    ReplyDelete
  4. Wahhh pcm diet atkins...caiyok! Caiyok! irrayyan.com

    ReplyDelete
  5. wahhh. mamaD buat diet atkins macam nani jugak. eheh :D

    ReplyDelete
  6. Ramai penggemar diet atkins....
    Sha ni pulak operasi tambah lemak....... sebab badan tak naik2...

    Gooogoooo PCL & Mama D !

    ReplyDelete
  7. Bgus laaa mcm ty PcL..support isteri ..wahh MamD berdiet laaa hehe..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.