Chicken Chop mamaD ; ...menu orang rajin

Saturday, January 31, 2015 PCL 9 Comments

Sembang blog pasal makan dan menu memang sapa pon boleh, aku suka snap gambar makanan..ada gambar adalah cerita, tak ada gambar pon ok tapi lagi best kalau selit sekeping gambar....

ha nindia cerita dia..tadi mamaD masak khas untuk hanis yang gemar makan chicken chop sejak kebelakangan ni...bagus la dari selalu makan roti canai, tapi..tu dia lah kan parah wallet pcl kalau oder makan di luar selalu.

homemade chicken chop mama
mamaD, dia memang kreatif bab masak..cari resipi; tapi semua orang boleh buat asalkan ada bahan rujukan dan ada kemahuan nak masak sendiri.

grill chicken chop black paper memang yummy, lebih sedap dari restoran punya..jimat banyak dah tu. Beli Ayam proses seekor baru berapa jer..hurm kalau oder sepinggan chop dah berapa ??

Hidup nak makan bukan nak berkira sangat tapi semua benda kena berkira-kira jugak pasal penjimatan Rm, berjimat sementara masih ada..berbelanja ke jalan yang lebih bermanfaat..banyakkan bersedekah; nasihat untuk diri ini juga.


9 comments:

  1. betullah . buat sendiri lbh jimta dr bli kat luar . byk sgt jimatnya . x ada 6% tax lagi kan ...

    ReplyDelete
  2. sedapnyaa. terliur pulak tengok. hehehe :)

    ReplyDelete
  3. Nampak sedap jer tu...
    yummy :)
    pandai MaMaD

    ReplyDelete
  4. untung laa Mama D rajin masak kan. nampak sedap

    ReplyDelete
  5. Wah.. baru je masak malam tadi.. ciken grill.. heeee.. nyum2..

    ReplyDelete
  6. nak jadi anak murid mamaD bab masak boleh dak??huhu...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.