Kita isteri... kena mengalah selalu.

Wednesday, January 28, 2015 Unknown 6 Comments


"Mengalah" is the right word sebenarnya...coz, y kita kena mintak maaf if kita tak salah? Lebih baik kita senyap, walapun kita rasa kita betul...tak guna 'api' kita lawan ngan api..,  (^_^)

Bila keadaan dah reda.....itu la time yang sesuai untuk kita sama2 analyze mana silap masing2...then, baru la bermaaf-maafan... (jangan amik masa lama)

this one lagi better coz akan membuatkan kita lebih memahami each other for the next .....

ni petua rumah tangga , bahagia yang kita cari.. in shaa Allah.

setuju ?

~diana

6 comments:

  1. setuju. bila api lawan api memang tak jadi. kena ada yang jadi air. ehehehe :P

    ReplyDelete
  2. Setuju.
    Dalam rumahtangga perlu ada sikap mengalah. Salah satu pihak kena ambil inisiatif untuk mengalah bagi mengelakkan pergaduhan yang lebih besar

    ReplyDelete
  3. Assalam sis,
    he3
    saay setuju
    TAPI saya mengaku saya tak pernah dapat buat macam tu
    SEBAB suami yang sentiasa buat macam tu :)
    Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  4. betul tu.. kena bertolak ansur selalu demi kebahagian berpanjangan..

    ReplyDelete
  5. Setuju sangat... Sha bertuah sebab husben selalu mengalah... Dia sangat memahami.. cuma kalau dah terlanjur silap tu, kita la yang kena mengalah... ada give and take barulah rumahtangga bahagia..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.