Mea Speaking : "mama....poon ..poon (spoon)"

Monday, February 02, 2015 Unknown 5 Comments

"mama....poon ..poon (spoon)" hebat mea speaking :)

hari ni mama jaga budak Mea sorang saja, Safiy tak datang sebab mama dia balik kampung..esok sambung cuti Thaipusam plak.

pagi buat burger ayam salad untuk breakfast kami berdua, pcl ikut saja...dia lagi suka makan cara cmni..omputih sangat katanya sejak dua menjak ni haha..kenyang samapi ke petang .


Kenyang-kenyang pun lunch time kena hadap makanan jugak...pcl balik makan .

Semalam pcl beli siakap nak buat lauk tengahari..tapi semalam plak ada kenduri kawen jadi hari ni menu kami adalah siakap bakaq..senang buat semuanya guna magic pan. Kerja lebih mudah...tau la kan, siapa yang dah ada magic pan kat rumah tu mesti sikit sebanyak membantu kerja masak memasak...ada magic buatkan kita rajin..huhu.

mama tak amik nasi tapi makan ikan dengan sayur bayam tumis ganti nasi...ok la kenyang !


Mea budak baik..budak2 ni kalau  dia sorang2 memang memunggah barang mainan jer...sajalah tu tapi layankan je ..bosan tak ada geng nak main. tengoklah tu bersepah..siap boleh bakul tu dia buat tendang2 macam budak lelaki main bola.."gol..gol... " haha sapa lah yang ajar dia..


ni dah lewat macam ni, Mea memang time dia akan tidoq (tengokla mata dia), layankan dulu nanti buatkan dia susu landinglah dia..selamat sunyi sepi rumah ni.

~diana

5 comments:

  1. Rajin lak mamaD Membakar ikan tu...nyummy nampak sedap

    ReplyDelete
  2. ikan bakar tuu nampak menyelerakann :)

    ReplyDelete
  3. sedap nampak ikan tu Mama D. masak sedap macam tu konfem Pcl balik kan? patut nampak ikan ni di insta Pcl...

    ReplyDelete
  4. PCL bonde mmg business jual Periuk Ajaib @ Magic Pan

    ReplyDelete
  5. sedapnyee ikan tu mamaD.. nak beli satu la magic pan.. senang dan akan jadi rajin tibe2,,hihi

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.