Pukau cerita lama ?

Thursday, February 05, 2015 PCL 12 Comments


Siapa cakap ni pcl lupa kisah lama..tak semuanya dilupakan lah walau yang semalam punya ada satu dua perkara tak masuk dalam kepala nih..huh.

boleh dia landing kat diniding laluan ke surau... dekat sikit ia terbang, tapi aku ada teknik memukau !!

Jinak-jinak pepatung dapat jugak aku pukau dia supaya senang nak bagi dia bergambar selfie, bukan mudah.. photographer Arzmoha pon belum tentu boleh capture gambar macam ni..haha .

Ini kisah lama punya ; recalled ..dan  masih dalam ingatanku, kenangan tangkap pepatung ?? pepatung @ dragonfly !

Siapa tau camana nak jinnakkan pepatung?

Aku cerita sikit fasal serangga ni.. ada dua mata besar, sayap lutsinar dan bentuk badan seakan helikopter. Ada tiga pasang kaki tapi tak pantas berjalan yang dia tahu terbang laju dan antara serangga terpantas dalam golongannya.

(okay ..aku buat reaserch lah !)

"Pusing jari telunjuk kita perlahan-lahan dekat mata besar dia tu..sesekali dia geleng kepala bergerak dan lama sikit dia terpukaulah "... syaratnya hanya orang ensom jer boleh buat ..hahaha.

Itu antara kenangan zaman bebudak nakal aku dulu.. dulu pepatung tengok jari aku pon dah terpukau..sekarang hurmmm !!


12 comments:

  1. hahahaha. untung lahh pcl hensengg sebab tu dia terpukau. Kahkahkah :P

    ReplyDelete
  2. Makk aiii tajuk ingatkan pukau aper ..I is terkejuzz tadi haha.kuta pon suka pepatung..mainan masa kecik nie

    ReplyDelete
  3. dulu masa kecik² suka benor tangkap pepatung hat kaler² tu...alaa, hat kecik tu...ada kaler biru, kaler kuning, kaler oren..la nie susah kot nak jumpa jenih tu...klu kat pokok serai blambak...

    ReplyDelete
  4. Yang cantik cun boleh pukau x pcl? Eheheeee

    ReplyDelete
  5. haha..boleh pulak pilih yang ensem je ye..hehe..btw,cantik shoot gambar tu..hee

    ReplyDelete
  6. hahha... yg hensem je eh boleh pukau pepatung..hahah... okee tahan gelak..:P

    ReplyDelete
  7. apa mcm arz moha.. pcl mention dh tu..hahha.. :D

    ReplyDelete
  8. terpukau saya dengan entri ini.
    arghhh saya kalah dengan PCL dalam rakamkan gambar pepatung.

    tak sangka pula pepatung suka pada orang yang hensem. :)

    ReplyDelete
  9. aduhhhhh..tipah tertipu rupanya..kikikiki..baiklah, org ensem je bole buat ye.. :D

    ReplyDelete
  10. org hensem je blh buat?haha

    ReplyDelete
  11. Hehe... Sy pun de kisah dgn pepatung ni.. Org kedah a.k.a panggil bedayung..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.