Rompakan kedai emas di Giant Banting ; untung saya tidak ke sana.

Monday, February 02, 2015 PCL 12 Comments

alhamdulillah ...alhamdulillah.

Untung aku dan famili tak ke Giant sini pagi tu..mamaD memang plan nak ke sana..nak beli hadiah kat baby baru Afni Zulaikha.

Hanis dah bangun lewat hari tu..., dah malas nak ke mana-mana sebelah pagi, tengahari pulak nak ke majlis keduri kahwin jiran. Memang tak dengar apa berita sebelah petangnya (kejadian tengahari) dan plan nak ke sana sebelah petangnhya...tak jadi jugak ; kami ke tempat lain saja area pekan..beli hadiah.

Memang tak sangka apa jadi kalau masa kejadian kami ada di sana ..tak tau lah macam mana, bukan nak jadi reporter ke apa...kita risau pasal keselamatan jer; perompak bersenjata api kan !!

boleh jadi tebusan tak pasal-pasal ; fuh..nauzubillah. seriau la tapi boleh pulak dorang kat sana menyaksikan babak tersebut dengan tenang tanpa rasa takut..allhuakbar .

jangan buat-buat berani sangat ya lain kali (akak-akak pemjual/peniaga kain baju kat sana) cctv kan ada nak rakam semua kejadian...untung lah tak ada apa kejadian buruk berlaku. (dengar das tebakan lintang pukang lari..haa baru tau !)

http://mynewshub.cc/2015/02/02/video-rompakan-kedai-emas-di-giant-banting-semalam/
Nak tonton video boleh terus ke youtube : http://youtu.be/2CMZn4iVGys


12 comments:

  1. Kalau PCL ada sana dapatlah ambik video sekali, tentu sempoi....hehehehe

    ReplyDelete
  2. menakutkannya kalau ada kes rompakan gini

    ReplyDelete
  3. bahaya tu kemungkinan terkena tembakan peluru sesat

    ReplyDelete
  4. bonde selalu singgah giant ni... klu balik kg...
    adik ipar ade bagi tahu...kes ni...
    kat mana pun bolehjd... kita kene hati2...dalam rumah pon boleh kene...
    Doa, moga kita semua dalam lindungan Allah Aamiin...

    ReplyDelete
  5. Ganas jugak perompak tu..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah, terlepas dari bencana buruk

    ReplyDelete
  7. sy pun sllu p giant banting tuh...terkejut n dh pk bkn2 kalau kami p situ time kejadian...Allah takutnya...perompak tuh lpskan tembakan kot...giler berani!

    ReplyDelete
  8. Syukur alhamdulillah semuanya selamat.

    ReplyDelete
  9. membahayakan org awam tu ...

    ReplyDelete
  10. aduhaii seram dengar.. ade hikmah kalau asyik tangguh nak pergi tu..

    ReplyDelete
  11. Syukur alhamdulillah ..Macam2hal berlaku sekarang ni ..Kita dengar pon dah kecut perutt

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.